Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Povinné ručení konkrétních řidičů v čase: 1778 Kč vs. 43.612 Kč

Oba provozují auta v Česku. Muž u nejedné pojišťovny nezaplatí za ručení ani 2000 Kč. To mladá žena v několika případech přes dvacet, ale také přes třicet, a dokonce přes čtyřicet tisíc!
Zpět na článek
21. 7. 2020 21:14
Výhodné povinne ručení
Tady najdete levne a výhodné povinne ručení na míru (nemyslím Peltu :-) ) https://www.porovnej24.cz/povinne-ruceni?…
12. 12. 2019 18:02
pojištění
Nedávno jsem si můj automobil srovnával přes https://www.top-pojisteni.cz/povinne-ruceni a ty ceny za povinné ručení se opravdu hodně lišily. Myslím si tedy, že se při výberu ručení opravdu vyplatí všechny nabídky důladně projít a najít tu nejvýhodnější.
18. 11. 2019 12:13
Re: Povinné ručenie je podvod na poškodených
Tak to bola len drahá poisťovňa. Kvalitnú väčšinou poznáš podľa ochoty plniť a podľa toho ako sa s nimi dajú veci riešiť, napríklad nehlasovanie po telefóne. My sme na firme vystriedali viac poisťovní a z niektorými ma človek skúsenosti kvôli poistke vinníka. Ale asi som nezažil nič horšie ako ČP, ktorá v tých tabuľkách patrí k najdrahším.
18. 11. 2019 12:07
Re: Co to je za nadpis???
U poisťovní a je jedno či pointujú auto, alebo zdravie je základ v štatistike. Poistne sumy sa odvíjajú od pravdepodobnosti platby a výšky platby na jedno poistené auto. Že to niektorá poisťovne ženú do extrému a skúšajú či natiahnu niekoho, kto na všetko kývne už je iná vec.
18. 11. 2019 12:03
Re: Co to je za nadpis???
Pretože poisťovne pracujú zo štatistikami. A na počet poistených aut je pri slabých a lacných autách vyplatené menej. Proste výkonnejšie auta vyššia priemerná vyplatená suma. Ale poisťovňa neskúma(nemá ako) či štatistiky slabých aut zlepšuje, že polovica ich jazdí len sviatočne.
18. 11. 2019 10:52
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
18. 11. 2019 09:33
Re: Co to je za nadpis???
Výkon? Protože máš na silnější auto, budeš mít i na dražší povinné ručení. Havarijní se odvíjí i od značky. Nejlepší je, když zavoláš do firmy, co auta polepuje fóliemi a zeptáš se kolik by stálo polepení třeba kufru. Odpověď: a na jaké auto? Středně velké. No ale na jakou značku? ok, volám jinam, pane...
17. 11. 2019 21:06
Re: Povinné ručenie je podvod na poškodených
Přesně, já měl auto ve značkovém servise (kvůli zárukám) a servis čekal, až pojišťovna (jedna z těch dražších) proplatí fakturu. Čekalo se skoro 14 dní, já mezitím využíval náhradní vozidlo a pojišťovna se cukala to vozidlo proplatit za tu dobu čekání na proplacení faktury.......
17. 11. 2019 21:03
Re: Povinné ručenie je podvod na poškodených
Osobnu skusenost nastastie nemam, ale stretol som sa u znamych s tym ze: bol vinnik, poistovna to preplati a servis povedal - bud prachy na drevo a rieste si to s poistovnou sami, alebo tu auto bude stat kym nam to nepreplatia. Ze konkretne s tou poistovnou uz maju aj oni zle skusenosti. Ina skusenost - prisiel likvidator, ze nove diely nie, lebo sa to auto zhodnoti, tak mu chlap "naznacil" ci aj on chce mat tak zhodnotene auto. Dopadlo to ok, ale ocividne taketo svinstva skusaju.
17. 11. 2019 20:52
Re: Povinné ručenie je podvod na poškodených
Já mám letos komplet pojištění od jedné z těch "kvalitnějších" (i dražších) pojišťoven. V létě jsem řešil pojistnou událost a přístup pojišťovny hrozný. Od způsobu nahlášení události (telefonicky nemožné, na mail reakce po několika dnech) setkání s likvidátorem po několika urgencích, hádání se o proplacení náhradního vozidla...... Z tohoto důvodu volím pro příště levnou pojišťovnu, protože si horší služby nedovedu představit.......
Avatar - xxc
17. 11. 2019 20:44
Re: Povinné ručenie je podvod na poškodených
Krytie je snad nejak definovane zakonom, ja mam tiez vzdy najlacnejsie pzp.
17. 11. 2019 20:28
Re: Povinné ručenie je podvod na poškodených
List od advokata to vecsinou vyriesi avsak nie je to na par dni a rozhodne to stoji nervy. Ale pravdou je, ked dotycny kolenovrt ma lacne PZP, ktore nekryje ani jeho dostatocne a potom si to clovek musi vymahat od neho.
17. 11. 2019 20:21
Re: Co to je za nadpis???
Zato firmy majú výrazné bonusy! A to na firemných autách jazdia úplní amatéri, blázni na plný plyn, baby...
17. 11. 2019 20:18
Povinné ručenie je podvod na poškodených
Aj u nás získate za pár šupov PZP a máte pokoj.
Poškodený však utrie hubu! Pri oprave mu započítajú amortizáciu a keď stojí auto 10 dní v servise, tak môžete chodiť po vlastných!!
17. 11. 2019 19:44
ceny
Je to tak. Dříve jsem se o to nezajímal, ale když jsem při poslední změně pojišťovny viděl rozpis pojistného na mou výkonnější dvoulitrovou motorizaci, kdy bez bonusů by to bylo za nějakých 11 000kč bez připojištění skel, koukal jsem na tu cenu doslova nevěřícně. Jelikož mám max. počet bonusu, tak je roční pojistka nějakých 3300kč při 50/50mil. U vychcaných pojišťoven typu Axa, by to bylo úplně lacino, ale pokud někoho baví se dohadovat, žadonit, nebo se soudit s pojišťovnou, jeho věc. Radost pak mají ti, když je takový doslova skrblík klient takové provařené pojišťovny nabourá, to jsou až neuvěřitelné příběhy totálně nasraných lidí.
Třeba v 90´ i ten, kdo měl řidičák pár let si mohl dovolit mít objem klidně 1.8 a pojistka by ho nezruinovala, což vím z vlastní zkušenosti. Dnes jsou ty ceny pro mladé řidiče bez bonusů fakt masakr. Nicméně při dnešních cenách oprav, díky přečidlování aut i u lehce bouraných vozů se na druhou stranu těm pojišťovnám ani moc nedivím a bude to horší a horší.
17. 11. 2019 18:42
Re: Co to je za nadpis???
No to je presne ten druhy extrem, ktory by ta dobehol, keby si to predtym napisal na babku - aspon by sa to vykompenzovalo, ze ked vydrbavas so systemom, teraz on vydrbal s tebou. Takto na tom stracas rovnako a je to somarina. Vtipne na tom je este ina vec - ja som teraz menil auto, teda sa ukoncili poistky a vznikli nove. Kedze som mal jednu skodovu udalost - manzelka nacuvala a preliacila blatnik. Zobral som to na seba - vsak ako inak, a bezskodovy priebeh logickyv tahu. Avsak, kedze som mal PZP v jednej poistovni a HP v druhej, ta prva mi vystavila bezskodovy priebeh a zhodou okolnosti mam v nej teraz HP pri novom aute. Takze mi dali vsetky bonusy napriek tomu, ze som skodovu udalost mal - to ale nevedia, lebo ina poistovna. Zamerom to nebolo, ale vidis, ten system je nastaveny hlupo.
17. 11. 2019 18:35
Re: Co to je za nadpis???
Malo by to mozno zmysel pri HP, ale pri PZP tiez nerozumiem. Vykonnym autom urobis uplne rovnaku skodu ako s tym slabym. Jediny faktor, ktory do toho moze vstupovat je ak jazdis "rizikovo", lenze v tom pripade nejde o poistku auta, ale tvojej osoby, pretoze auto za svojeho vodica nemoze.
Avatar - xxc
17. 11. 2019 17:10
Re: Co to je za nadpis???
A preco poistovne zohladnuju hmotnost a vykon vozidla? Este by som hmotnost chapal, ale vykon???
17. 11. 2019 17:01
Re: Co to je za nadpis???
Takto to měla podobně manželka před pár lety. Tenkrát se podařilo po osobním jednání, že dostala přiznaný bezeškodní průběh na 4 roky dozadu - jako by na zkoušku (zaviníš nehodu a máš po všech bonusech). Myslím, že to tenkrát byla AXA.
17. 11. 2019 16:50
Re: Co to je za nadpis???
To je ovšem taky na ho... . Na to teď narážím já. Řidičák mám od osmnácti, jezdím, ale nikdy jsem nepotřeboval vlastní auto. Dokud jsem studoval, tak jsem si půjčoval auto od rodičů a pak jsem měl k dispozici firemní auto i pro soukromé účely. Za více než dvacet let jsem neměl jedninou zaviněnou škodní událost. Přes pojišťovnu jsem řešil akorát mírně odřený blatník, co mi někdo udělal na parkovišti nákupním vozíkem u auta na operativní leasing, takže jsem to řešit musel. Kategorie neakceptovatelné poškození.

Nakonec jsem se rozhodl, že si přeci jen pořídím i vlastní auto a problém. To že jsem nikdy neboural nikoho nezajímá. Nemáš žádnou historii u pojišťovny na vlastní autě, tak si připlať.
17. 11. 2019 15:32
Re: Co to je za nadpis???
To je jedna vec. Mna skor zaraza preco poistovne "zohladnuju" aspekt lokality a vek. Logiku to ma, ale v oboch pripadoch je potom vysoka motivacia napisat auto na niekoho ineho. Idealne babku, ktora byva na konci sveta a dostane lacnu poistku. Ze sa potom vnucik vybura babke nevadi, zaplati to predsa poistovna. Oproti tomu moze mat iny mlady zodpovedny vodic xnasobok na poistke, len mal "rizikove" vstupne parametre. A to mozu byt susedia.
17. 11. 2019 15:01
Moje zkušenost
Je to trochu otravné, ale každý rok buď ukončuji stávající smlouvu nebo si povídám s retenčním oddělením příslušné pojišťovny a každý rok dostanu tímto stylem nějakou slevu. Letos poprvé mám roční pojistku lehce přesahující dva tisíce korun (objem motorů mám 1834 ccm a 1798 ccm), dosud se mi dařilo obě pojistky držet blízko 1800 Kč. Příští rok se budu muset poohlédnou po konkurenčních pojišťovnách ;-)
17. 11. 2019 14:39
Co to je za nadpis???
Ten nadpis je totální blbost a říká něco jiného než článek.
Ten nadpis se snaží naznačit, že jde o pojištění pro to samé vozidlo a rozdíl je pouze v pojistiteli/řidičovi.
Ale skutečnost je jiná. :no:

A že je rozdíl v cenách u jednotlivých pojišťoven? Tomu se říká konkurenční prostředí, když se mi nebude líbit nabídka u jedné pojišťovny, tak půjdu jinam......