Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nikola Tre: Elektrický tahač bude vyráběn v Německu

Iveco, FPT Industrial a Nikola Motor Company oficiálně oznamují, že první výsledek jejich spolupráce, který představuje elektrické nákladní vozidlo Nikola Tre, bude vyráběn v německém Ulmu.
Zpět na článek
Avatar - wakantanka
10. 2. 2020 12:19
Re: Ekológia...
Máš vôbec páru o čom píšeš? Však to bude v podstate Iveco na baterky a neskôr na vodík vyrábané v Ulme v Nemecku a určené pre európskych dopravcov. V Amerike by to nikto nechcel, lebo to nemá ani nos ani patričný sleeper box.
Avatar - CICERO
9. 2. 2020 21:49
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
9. 2. 2020 18:43
Re: Nikola
Dnes je to už len mýtus, vtedy nádej na realitu a nočná mora mocných.
9. 2. 2020 18:37
Re: Nikola
Spomenul si Nikolu Teslu, nie mňa. Veľa vedel a bol nezištný. Preto ho zabili. Bol oveľa ďalej, ako sme my dnes a všetko je žiaľ len o biznise, nie o tom, ako urobiť svet lepším. Z nášho dnešného počínania by rozhodne radosť nemal. Možno len zhovievavý pohľad a smútok v duši.
Avatar - CICERO
9. 2. 2020 15:31
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - elektrikar
9. 2. 2020 13:59
Re: Nikola
Nikdo ti nebrání to vymyslet lépe a získat ihned Nobelovu cenu :yes:

Tak rychle do práce!

PS: Průměrný kamion za svůj "život" spotřebuje asi 250 tun nafty převáženého tankery přes pol světa. Máš snad pocit, že by ty baterky měly 250 tun? :-[]
9. 2. 2020 13:53
Re: Nikola
A z čoho? Že namiesto voľnej energie zadarmo elektrinu stále vyrábame, ukladáme do bateriek a tie prevážame cez pol sveta?
Avatar - elektrikar
9. 2. 2020 13:37
Nikola
Nikola Tesla by měl radost :yes:

"Když jsem vyslovil tato inspirující slova, nápad mě ozářil jako blesk a v okamžiku byla pravda odhalena. Větvičkou jsem nakreslil schémata do písku tak, jak jsem je o šest let později prezentoval v Americkém institutu elektroinženýrství a můj přítel je zcela pochopil. Představy, které jsem viděl, byly zcela ostré a jasné, měly pevnost kovu a kamene. Proto jsem mu řekl: ‚Vidíš tady můj motor; podívej, jak běží i ve zpětném chodu.‘ “

https://www.akropolis.cz/…ola-tesla-clanek
9. 2. 2020 10:28
Ekológia...
Prečo ťahače určené pre severoamerický trh, nejdú vyrábať v severnej Amerike a z amerických zdrojov? To je tá ekológia, vyrábať to za drahé peniaze v Nemecku a potom to cez pol sveta voziť do Ameriky? Už by sa mal nad nezmyselnosťou tohto systému niekto zamyslieť a spraviť v ňom poriadok. K čomu je dobrý ťahač na elektrinu, keď len kvôli jeho doprave na miesto určenia skončia vo vzduchu aj ocenánoch kvantá bordelu? Lokálne emisie sú v tomto prípade veľmi chabým argumentom.