Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Konec burácejících motorů? Umělý zvuk sporťáků je nevyhnutelný, říká BMW

Vyhrožovala tím už divize Mercedes-AMG, teď se připojila mnichovská konkurence. Burácející motory začnou postupně nahrazovat jen umělé akustické napodobeniny.
Zpět na článek
Avatar - Beefcake
3. 3. 2020 00:39
Re: M5 C
No to dufam. Lebo sa to dalo pochopit vselijako.
Avatar - spitfirecz
1. 3. 2020 18:15
Re: M5 C
On ten volant má jiná tlačítka, přičemž co mě obecně na volantech BMW štve, tak to je přepínání hlasitosti tlačítkem a né kolečkem a také horší přepínání písniček. To přepínání písniček nový volant řeší, hlasitost jsou furt tlačítka.

Nedávno testovaná M550i už měla nový interiér :

https://img2.auto.cz/…ull/6130220_.jpg
Avatar - white label
1. 3. 2020 18:01
Re: M5 C
Když to srovnám s tím, co je teď na stránkách BMW, tak volant už byl stejný/současný, ale přístrojovka byla ještě ta pěknější s kruhovými budíky s vystouplými rámečky.

https://img2.auto.cz/…ull/5951478_.jpg
Avatar - spitfirecz
1. 3. 2020 17:19
Re: M5 C
Právě na konci roku dostala kompletně nové a větší displeje(jako má nová řada 3), dostala nový volant, laserová světla a další vylepšení - údajně by měl být změněn zvuk uvnitř.
Avatar - white label
1. 3. 2020 17:12
Re: M5 C
Nevím od kterého měsíce tam dávají nějaké nové systémy, ale modelový rok se překlápí už zhruba v polovině roku předchozího, takže pokud tam něco jiného dali až v 11.-12. měsíci, nemusí se to shodovat se začátkem modelového roku. S tou M5 C jsem jel loni někdy začátkem prosince (na zimních pneu), takže pokud skutečně je nějaký nový systém z období o kterém píšeš, tak ho spíš ještě mít nemusela.
Mach. taky píše: "... i nová M5C MY 2020 zvuk v kabině generuje prostřednictvím Active Sound Design."
Auta si samozřejmě dál vybírej jak chceš, jen jsem si dovolil podivit se nad tím, že nechceš otravovat prodejce a spoléháš se na info z netu. Jistě, v cenové relaci M5 se špatná auta nedělají, ale přesto rozdíly mezi nimi jsou velké dostatečně, a to rozhodně ne pouze na úrovni líbí/nelíbí. Proto připravit se o mimořádnou možnost výběru hlavně proto, abych neotravoval prodejce, mi přijde (mírně řečeno) škoda.
Vybrat si v kategorii M5 auto bez osobní zkušenosti (svezení) si osobně neumím vůbec představit.
Verze Competition nejsou pouhou položkou výbavy, je to komplexnější tovární tuning, který může víceméně změnit (do jisté míry) charakter vozu, resp. udělat jej více sportovním.
Např. M2 vs M2 C. A platí to i v mainstreamu, třeba Golf GTI vs GTI Clubsport.
Avatar - spitfirecz
1. 3. 2020 16:35
Re: M5 C
Pokud vím, tak se nový systém do M5 začal dávat až zcela na konci roku 2019 (listopad - prosinec se začali prodávat), tzn. předpokládal jsem, že možností vyzkoušet zatím mnoho nebylo.

Co se týče zbytku - tohle je bezpochyby zcela osobní věc, jak každý vybírá auto, ale prvně se mi to auto vůbec musí líbit. Další věc je, jestli nabízí vše co chci, tzn. 911 se mi líbí, ale nenabízí zadní dveře a ty mi po pravdě vyhovují. Teď tedy konkrétně: Líbí se mi M5, líbí se mi GT63 S a líbí se mi Porsche Panamera - pak se podívám jestli třeba v okolí není k dispozici vystavený kus na který bych se mohl jít podívat, jestli se mi to auto líbí takhle i na živo a sednout si do něj. Dále se koukám na recenze, třeba zjistím něco, co mě štve - ideálně recenze kde auto testovali delší dobu.

Zrovna v případě těchto třech aut jsou recenze vesměs jen pozitivní, tedy pak už to je alespoň za mě spíš o tom, jestli seženeš někde dobrou novou skladovku za fajn cenu a s výbavou co v autě chceš, nebo budeš muset objednávat + jestli se mi nějaké z těchto aut nakonec líbí víc.


A teď zcela upřímně - v téhle kategorii aut prostě většinou na špatné auto nenarazíš, tedy ať už si vybereš M5, nebo GT63, nebo Panameru, tak téměř s jistotou to bude dobré auto.


Co se týče zvuku - omlouvám se, zda to bylo špatně pochopeno, narážel jsem zejména na to, že z tvého komentáře to vyznělo tak, jak kdyby jsi téměř srovnával naftovou pětku s M5 a né M5 a M5C, na což jsem reagoval tak, že comp je "pouze" výbava do M5 a ne jiné auto...
Avatar - white label
1. 3. 2020 16:11
Re: M5 C
Znovu viz Mach. 8:46.
Hned v úvodním příspěvku píšu doslova o "poslední M5 C", myšleno modelový rok 2020.
Pokud si můžeš dovolit koupit úplně novou M5 a už za rok/dva ji vyměnit za něco podobného nového (a neřešíš masivní propad ceny) tak asi finance (v tomto ohledu) řešit nemusíš.
Ovšem pokud se při výběru např. mezi M5 a M5 C spoléháš pouze na to, co se dočteš na netu, tak tomu nerozumím. Osobní zkušenost (svezení) vydá za tisíce přečtený slov. A proč by to mělo být otravování prodejců? Je to přece jejich práce, do obchodu taky nevkročíš, pokud si nejsi jistý, že tam na sto procent utratíš "dostatečnou" částku? Navíc, když si jinak jejich hodně dobrý zákazník.
"...mám to tak, že buď to auto chci, nebo ne..." A jak to zjistíš, že ho chceš, nebo ne, pokud se s ním nesvezeš? Podle informací z netu? Nedovedu si představit, že bych se rozhodoval např. mezi M5 a M5 C, aniž bych se s oběma verzemi svezl.
V mém původním příspěvku nepadlo o srovnání M5/M5 C ani slovo, M5 jsem vůbec neřešil, a neřešil jsem ani M5 C jako celek, řešil jsem pouze zvuk M5 C, resp. mé očekávání zvuku M5 C vs realita M5 C. U verze M5 C mě primárně nezajímal nárůst výkonu, ale hlavně změna charakteru této verze, která by měla být o něco méně "civilní" (než M5), k čemuž o poznání sportovnější zvuk (dle mě) patří, no a po této stránce M5 C mou představu nenaplnila, naopak.
Avatar - spitfirecz
1. 3. 2020 14:27
Re: M5 C
Každopádně díky za info a jak tobě, tak white labelovi za zajímavou diskuzi.
Avatar - Machýrek
1. 3. 2020 10:44
Re: M5 C
Bavíme se o dobarvování zvuku v kabině. Střelba do výfuku je real.
Avatar - Beefcake
1. 3. 2020 10:20
Re: M5 C
Pockaj, to este aj strelba do vyfuku je elektronicky zvuk ? Alebo to je len el.nastavovane ?
Avatar - spitfirecz
1. 3. 2020 08:59
Re: M5 C
Díky za info. V tom případě tedy asi pokud někomu vadí ASD, tak ho odpojit v tom kufru. Jak říkám, mě to nějak nevadí.
Avatar - Machýrek
1. 3. 2020 08:46
Re: M5 C
Kdepak, i nová M5C MY 2020 zvuk v kabině generuje prostřednictvím Active Sound Design a cpou to všude, takže to má i M8, X5M, X6M atd.
Avatar - spitfirecz
1. 3. 2020 07:51
Re: M5 C
Nejel - auto většinou kupuji na rok - dva a pak ho prodávám a kupuji zase jiné, tudíž je netestuji (upřímně by mi to přišlo jako otravování prodejce, mám to tak, že buď to auto chci, nebo ne).

Ale jak se můžete z několika fór dočíst, tak je jiné podbarvení pro verze se sportovním výfukem a jiné pro verze se standardním výfukem, tudíž proto píšu, že si nemyslím pokud budou mít stejný "sportovní výfuk" tak bude zvuk uvnitř jiný. Na některých trzích šel objednat ještě titanový výfuk přímo z výroby, ale ten už by měl měnit pouze zvuk zvenku.

Jinak nové 2020 verze (s novým volantem a displejem) by už zvuk uvnitř vylepšovat neměli, nebo to alespoň znovu píšou na bimmerpost.

AD konec komentáře: Z tvých příspěvků to vyznělo tak, jak kdyby to byly dvě různá auta, tzn jako srovnávat třeba 540i a M5, k čemuž jsem chtěl říct, že comp. je přeci "jen" doplňkový balíček co přitvrdí podvozek a vzhledem k ceně auta bude rozhodovat spíše jestli chci tvrdší auto nebo ne (tohle alespoň byl důvod pro mě, vybrat klasickou M5, důvod pro comp. balíček musí zhodnotit Machýrek). Být tam větší výkonový rozdíl, tak asi po comp. sáhnu.
Nicméně u nových modelů jako je M8 si myslím, že comp. přidává jen výkon(je možné, že se pletu), což si myslím, že většině lidí vzhledem k zaměření auta bude vyhovovat více.

Co se týče odpojení toho zvuku v kabině, asi bych se do toho osobně nepouštěl, ale podle všeho jde poměrně snadno vypnout vypojením jednoho konektoru v kufru : https://f90.bimmerpost.com/…s/showthread.php?…
Avatar - white label
1. 3. 2020 00:31
Re: M5 C
Viz Mach. 22:08.
"Myslím, že ten rozdíl se STEJNÝM výfukem nebude znát." Takže jel si s M5 C, nebo nejel? Právě, že ten rozdíl znát je, pokud by se dalo to podivné "podbarvení" u M5C vypnout, tak by to ani moc nevadilo, ale nejde. Buď je tam ticho (zavřená klapka), nebo se hádá zvuk z výfuku (otevřená klapka v S/S+) se zvukem z repráků.
Jinak přede mnou si tu volbu M5 samozřejmě obhajovat nemusíš, každému co je mu libo, nikde přece nepíšu, že M5 je nějaká méněcenná alternativa k M5 C. A zvuk mě nepotěšil spíš právě na M5 C (od kterého jsme ho čekal víc), než na M5.
Avatar - Machýrek
29. 2. 2020 22:08
Re: M5 C
Výfuk v M5C a M5 s příplatkovým performance výfukem jsou stejný, ale M5C má vlastní specifický software, který mj. vytváří soundtrack, který slyšíš z repráků.
Avatar - spitfirecz
29. 2. 2020 21:34
Re: M5 C
Myslím, že ten rozdíl se STEJNÝM výfukem nebude znát. Pokud by M5 ten sportovní výfuk neměla, tak asi jo, i když si nejsem jistý - ze stránek BMW ke sportovnímu výfuku : " Dynamické jízdní režimy SPORT a SPORT+ jsou doprovázeny jadrným a výraznějším zvukem, zatímco v komfortních jízdních režimech je zvukový projev motoru tlumenější, aby lépe korespondoval s charakterem vozu určeného pro delší cesty a pohodlný jízdní projev."

Jinak je mezi M5 a M5C rozdíl pouze v nižším podvozku a jiném naladění + ty 4% výkonu navíc :)

Původně jsem nad M5C přemýšlel ale právě tvrdší podvozek a jeho výška rozhodli pro klasickou M5. Cenový rozdíl je minimální v kontextu ceny auta, to jsem si mohl místo karbonových brzd dát právě ten comp. paket a stálo by to stejně, případně si odpustit merino kůži.

Jinak zvuk zvenku se ovládá samostatným tlačítkem vedle řadicí páky, zvuk uvnitř mění nastavení "motoru" v jízdních režimech. Sport plus navíc přidává ke zvuku venku střílení do výfuku.
Avatar - white label
29. 2. 2020 21:15
Re: M5 C
Ale dobarvují ho jinak, u M5 to není tak otravné/kontraproduktivní.
A když pominu to "dobarvování", tak na M5 ten zvuk stačí, ale od M5 C logicky čekám (právě v tomto ohledu) o poznání víc, než u civilnější M5.
P.S. Na palce tu serepes. ;-)
Avatar - spitfirecz
29. 2. 2020 20:29
Re: M5 C
M5 a M5 comp mají stejný výfuk, pouze s rozdílem, že u M5 comp je v základu příplatkový M performance, kdežto u M5 to je jakožto příplatek. Bez něj M5 klapky nemá, alespoň pokud je mi známo. Zvuk uvnitř dobarvují obě auta.
Avatar - spitfirecz
29. 2. 2020 20:21
Re: M5 C
Promiň, ale jaký je podle tebe rozdíl v M5 a M5 Comp?

P.S: Palec dolu nemáš ode mě, ptám se jelikož mě to skutečně zajímá, jaký si myslíš, že je rozdíl mezi těmito auty.
Avatar - white label
29. 2. 2020 19:11
Re: M5 C
Mach
Konečně někdo, kdo je v obraze a neplete si M5 C s M5.
Tam je problém v tom, že se sice ve sport režimech otevře klapku výfuku, ale nemůžeš si k tomu vypnout ten zvuk z repráků, který se k tomu automaticky přidá, Takže možnost otevřené klapky, ale bez přidaného zvuku z repráků, nemáš.
Avatar - white label
29. 2. 2020 19:07
Re: M5 C
sf
Píšu jasně o M5 C, takže netuším, proč tu vytahuješ klasickou M5.
Avatar - Machýrek
29. 2. 2020 17:30
Re: M5 C
No mě ten soundtrack uvnitř M5C někdy docela otravný přijde. Ale tak beru to jako vlastnost, se kterou nic nenadělám. E63 mi přijde zvukově lepší. RS6 jsem na živo neslyšel. Zvuk osmiválce je nej, ale skutečný, ne muzika z repráků.
Avatar - Beefcake
29. 2. 2020 16:17
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Ale je. Pre pozerov s egom. Pekny zvuk neznamena hlasny zvuk.
Avatar - Beefcake
29. 2. 2020 16:15
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Ano, a preto ma Mustang susedsky mod, ze ?
Predrazene je to akuratvtym, ze automobilky in estuju do umeleho zvuku.
Avatar - Beefcake
29. 2. 2020 16:14
Re: omg
Ako lobotomia ? Alebo si tentokrat po elektrosokoch ?
Avatar - Hammunasakra
29. 2. 2020 15:17
Re: Zastaralé jedomety
No chlapci vono je to spíš tak nějak PŘESNĚ NAOPAK = na Sibiři si dál můžete.. jezdit čim chcete = no vono vám tam spíš nic jinýho nezbude :-!

Takže částečnej souhlas s Karlem a jeho úvodnim příspěvkem = všichni degenerovaní a nemyslící a odmítající že svět se vyvíjí a nezůstal stát jako jejich mozky = šup na Sibiř :-!
29. 2. 2020 14:41
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Jakkoliv se mi ten ramus líbí, tuzingove auto s rourou od kamen není to prave ořechové pro nikoho řekl bych...
29. 2. 2020 14:11
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Ty vieš počúvať hudbu len pokiaľ je tak na hlas, že otravuje aj suseda?
Dnes autá už aj radia a nastavujú adaptívny tempomat podľa navigácie. Nebol by žiadny problém podľa navigačky riadiť aktívnu výfukovú klapku, aby to v obciach išlo potichu. Ale lacnejšie je povedať, že úradník zakázal a pustiť to z reprákov. Pri tom v cene drahých viac valcových športiakov by sa to stratilo a bežne HH nie sú tak hlučné, aby s tým mali problém.
Avatar - xxc
29. 2. 2020 11:12
Re: dovnitř
Presne tak, moze si z toho vyfuku navrtat dierku do interieru, nech ma aj vonu benzinu, nie len hluk :-D
Avatar - xxc
29. 2. 2020 11:11
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Presne takto to vidim aj ja, cim menej hluku z auta, tym lepsie pre okolie. Ohladuplnost ludom dost chyba.
Avatar - spitfirecz
29. 2. 2020 10:03
Re: M5 C
Věřím, že tohle je podobně jako barva na personální preferenci - mě ten zvuk uvnitř v M5 nevadí a obecně co jsem koukal na fora, tak ho zrovna ta M5 má udělaný hezky a většině lidí nevadí.

Jinak se zvukem zvenku jsem také spokojen (mám originální M performance výfuk s klapkama) a líbí se mi nejvíce v porovnání s E63 a novou RS6.
29. 2. 2020 09:20
dovnitř
V pořádku. Jestli někdo chce pořádný zvuk nebo pořádný dým, tak ať si to pustí dovnitř a nikoho s tím venku neotravuje.
Avatar - spitfirecz
29. 2. 2020 08:12
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Nevidím důvod, co by tady neměl dělat. Auta mám taky rád, sám mám auto co umí být hlasité a přesto s tímto názorem, který je prezentován nad Vámi vlastně částečně souhlasím.

Když to trochu obrátím - pokud budete bydlet v domě a soused vedle Vás si pořídí hospodářství a bude tam mít haldy hnoje, z kterého k Vám půjde po větru smrad, tak asi taky nebudete nadšený.

Podobně to vidím s autem, myslím si, že když to dám někde odpoledne na okresce na sport plus a budu si užívat, jak mi to střílí do výfuku, tak tím nikomu nevadím, stejně tak nikdo nevadí mě když to dělá takto, ale když se najdou (a jakože se najdou) lidi, kteří takto jezdí v noci městem, tak mě to taky štve. Když si tuhle situaci představím z pohledu úředníka, který vůbec nemusí být automobilový nadšenec, tak to rozhodnutí vlastně chápu, jelikož se musí podřídit názoru většiny - pár jedinců s hlasitým autem bude mít radost jak jim to řve, většímu množství lidí to bude vadit a největší části to bude úplně fuk.

V mnoha státech v Americe, kterou zde poměrně hodně lidí považuje za liberální z pohledu automobilového trhu(což vážně v mnoha případech není pravda), jsou přísná omezení na hlasitost výfuku a v některých z těchto států je dokonce zakázáno měnit výfuk za hlasitější, než ten který nainstaloval výrobce automobilu.
29. 2. 2020 08:07
Re: Flowmaster 40
Klídek, to je náš Vašík, má plakáty s teslama, von je prostě takovej no a taky trochu po mě, jestli stará nekecá.
29. 2. 2020 03:22
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Pokud takto ujetě uvažuješ, nechápu, co děláš na těchto stránkách... ;-\
29. 2. 2020 03:20
Re: Flowmaster 40
A jaký virus způsobil, že reaguješ jako d.e.b.i.l.? :-)
28. 2. 2020 22:56
Re: Zastaralé jedomety
:-) :yes: :yes: :yes:
28. 2. 2020 22:47
Re: Flowmaster 40
A jaký mindrák tě vede k tomu, aby všichni v okolí jednoho kilometru museli slyšet kravál tvého zastaralého motoru? :-)
Avatar - _Karel_
28. 2. 2020 21:51
Re: Zastaralé jedomety
Už aby "zakazovače" vyhnali na Sibiř.
28. 2. 2020 21:22
Zastaralé jedomety
Už aby ty spalováky zakázali
Avatar - CICERO
28. 2. 2020 21:02
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Blue Sun
28. 2. 2020 20:49
Re: Antiautomoiboví zločinci...
Jistě, protože otravovat okolí nesmyslným rámusem je přeci svaté právo každého automobilisty...
28. 2. 2020 20:16
Antiautomoiboví zločinci...
... nám prostě chtějí auta za každou cenu maximálně znechutit a prodražit. Takové lidi je třeba při nejbližší možné příležitosti vyhodit z jejich funkcí, protože nám mají sloužit, a ne škodit!!!
Avatar - white label
28. 2. 2020 17:49
M5 C
Už vzpomínaná poslední M5 C má zvuk o ničem, a nejhorší je, že ten otravný umělý zvuk (z repráků) nejde ve sportovnějších režimech vůbec vypnout.
Avatar - Beefcake
28. 2. 2020 17:15
omg
Riadna kravina. To akoze TDI uz nebude TDI ? :) Uz bude ten nezmysel v S/Q7 zlegalizovany pod zamienkou hluku ?
Nech ma motor(!) zvuk, aky chce, ale ze sa to prestane "vylepsovat" umyselne rachotiacim vyfukom, to je ok.
Ako ale este vacsi problem vidim "hlucnost" pneu. Uz teraz zacina byt problem, ked koncia poriadne gumy s vyraznym dezenom.
Avatar - pradeda777
28. 2. 2020 16:52
Re: Ale
....zkrátka.....aby měli úředníci co dělat....... :-[] ..A co jich už je......a stále přibývají......http://echo24.cz/…miliardami-navic
28. 2. 2020 16:41
Re: Po.ebaná doba
No jo no. Když mozky Němců a Frantíků postihl zelený ekovirus, tak trpí celá unie. Hlavně o tom rozhodují pitomci bez technického vzdělání a automobilky se nechají, takže opět politické rozhodnutí. Je to k zblití :-(
28. 2. 2020 16:40
Ale
Jen počkej až nám ty starý auta zakážou.... To už je jen otázka času kdy to některýho potrata napadne a ostatní mu budou tleskat, jak se zlepší ekologie
Avatar - curwasportiva
28. 2. 2020 16:36
Flowmaster 40
Evropsky autoprumysl jde do kytek, poslouchat v aute motor z repracku :D Zatimco ja vybiram jaky tlumic vybrat aby vynikl zvuk me V8 :D
28. 2. 2020 16:34
na to už není komentář
Jdu se zase vyzvracet. Chce to pořádný asteroid.
Avatar - _Karel_
28. 2. 2020 16:14
Po.ebaná doba
Cikánům se nesmí říkat cikáni, auta se musí tvářit, že nemají výfuk a teď už nejlépe že nemají dokonce ani motor. :-|
Degenerace mozků se blíží kritické hranici.