Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nová Škoda Octavia slaví první velký úspěch. Ve světě získala cenu za design

Čtvrtá generace Octavie získala cenu Red Dot Award udílenou za zdařilý produktový design. Škodovka v anketě uspěla počtrnácté.
Zpět na článek
Avatar - fOE
2. 4. 2020 09:21
Re: To snad dostanou všichni
Vsichni to vedi (redakci nevyjimaje), ale stejne nam to sdeli stylem "Nová Škoda Octavia slaví první velký úspěch. Ve světě získala cenu za design ".

Ze ja se vubec ptal kde se vzaly pri tom zaveru posledniho/prvniho testu O IV ty 4 hvezdy. :-)
1. 4. 2020 19:31
Dá se to auto vyvětrat?
Z interiéru na mne silně páchne laciná koženka. Ale smetáček ve dveřích nemá ani Bentley.
Avatar - palix
1. 4. 2020 11:22
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Mne sa náhodou nová Corolla páči. Oproti tomu čo tu bolo predtým - Auris / Corolla - to bola jedna obrovská NUDA. Mazda 3 sa mi tiež páči hlavne sedan, ale u Corolly by som nemal problém, navyše v spojení s hybridom = veľmi dobré auto.
Avatar - miromen
31. 3. 2020 23:34
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
O tom nepochybuj, ty všichni :-!
31. 3. 2020 23:33
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Jasně, všichni jsou pacienti, jenom ty jsi letadlo.
31. 3. 2020 23:29
Re: To snad dostanou všichni
Přesně tak, Fabia "Hurvajs" bylo opravdové designové (resp. proporční) peklo! :-O :-( :no:
Avatar - miromen
31. 3. 2020 23:20
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Mysliš cca 40t klikařu eventuelně "pacientu" včetně tebe. V reale ještě horši než na fotkach. Ve třidě patři jasně k těm nejmeně zajimavym a vzhlednym modelum. A to je u octavie oproti jinym soudobym škodovkam nejmeně patrna "lacinna čina". Když k tomu vezmu ne zrovna povedenou MQB platformu, ktera ani u golfa bez převisu nema na špičku třidy tak zde jde opět o fasovaci kousek, připadně "nutne" rodinne přibližovadlo.
Avatar - _Karel_
31. 3. 2020 22:38
Re: To snad dostanou všichni
Pokud vím, stačí zaplatit. Oficiálně, nemyslím úplatek. Je to ryze komerční projekt, tydle ceny "Red Dot". Trapárna. Historie oceněných hovoří za vše.
31. 3. 2020 22:15
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
No, když si ta tři auta postavím vedle sebe
https://img2.auto.cz/…ull/6020881_.jpg
https://carsguide-res.cloudinary.com/…800p-%281%29.jpg
https://automix.denik.cz/…rolla-sedan.html?…
Tak jako první odpadá Corolla, ta je disproporční, prapodivné boční zasklení, přední kola zaražená pod přední sklo a naopak dlouhý přední převis, divoká přední i zadní světla divně vykousnutá do boků, ta by se v mé designové hitparádě nedostala ani do TOP 10 v současné nižší střední.
Mazda 3 je proti Corolle úplně jiný level, ta je hezká (v sedanu, u HB se mi silně nelíbí obtloustlý C sloupek), ale Octavia se vedle ní nemá za co stydět.
Avatar - palix
31. 3. 2020 21:46
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Keby sme k nej postavili ako konkurenciu novú Toyotu Corollu a Mazdu 3... potom by bola cena za dizajn u Octavie spochybniteľná. Každý ale má názor na vlastný názor.. Samozrejme Octavia má veľa výhod, ktoré zákazníci oceňujú.
31. 3. 2020 21:30
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Myslím, že není vůbec podstatné jestli designeři Octavii ocenili nebo neocenili, daleko podstatnější pro škodu je, že se lidem líbí, stačí se podívat na anketu na konci článku, kde hlasovalo 44 tis. lidí a je jasné, že ti kterým se líbí jsou v drtivé převaze.
31. 3. 2020 20:40
Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Jediné, čo by som uznal, je vonkajšia silueta a proporcie, v tomto smere auto urazilo kus cesty. auto.cz/…a-cenu-za-design?…
Ale ten rukopis... Expresívny výraz, hrany aj tam, kde ich človek nečaká. Nech mi niekto vysvetlí, čo je na tomto pekné? https://www.auto.cz/…a-cenu-za-design?…
Interiér s dominanciou displejov, ten stzredný ale vyzerá ako z iného auta. Displej pod volantom zapadne, ale mohli vymyslieť sympatickejšiu grafiku, táto ma zrovna neoslnila.
Myslím, že Octavia by mohla získať pár cien za iné veci, hoci za praktičnosť, ergonómiu, alebo priestor, ale za dizajn?
Avatar - 3_diamanty
31. 3. 2020 20:36
Re: Nemá to váhu
uz davno vsetky tieto ankety nemaju vahu... navyse je 1000 podobnych ankiet a kazda ma "svojho" vitaza... ake usmevne .... doba biznisu no ...

PS: to mas jak s obchodami.. kazdy z nich ma "vlastnu" anketu ( spokojnosti, cerstvosti a pod ) ktoru "prekvapivo" vyhral ...

inak mne vobec ten predok na O4 neladi... ani maska este s tym akoby ciernym plastovym lemom po obvode ... akoby patrila k inemu autu.. cele je to akesi divne ... a take tupe a zaroven ocucane na predok ... pride mi ze mensia scala je na predok daleko krajsia a akasi tvarovo vyraznejsia a to pritom tiez nie je az taka krasavica ale aspon to tam vizualne funguje ... paradoxne nakoneic ten "exoticky" kamiq je nakoniec z tych najnovsich skodoviek ako celok najlepsie vizualne zmaknuty ... ale ako ok... dizajn je subjektivny... takze staci uz len si to nejako dohodnut a "zacvakat" a vyhras kde co a kedy chces ... a ten donor ktory ti ten usepch na papieri prinesie sa uz nejaky najde.. v dobe biznsiu no problem
31. 3. 2020 19:45
Re: To snad dostanou všichni
Ak cenu za "dizajn" dostala aj druha Fabia, tak ju moze dostat aj krabica na boty...
31. 3. 2020 18:27
To snad dostanou všichni
Nová octávka se mi líbí, ale zarazilo mě, že téměř každá škodovka tu cenu dostala. A už vůbec nechápu, že ji dostala i Fabia II. Tak si myslím, že tu cenu dostává skoro každý nový výrobek, což její prestiž snižuje.
31. 3. 2020 18:18
Design je subjektivní
Když to přeženu, připadá mi to auto, jak kdyby nějaká Škodovka strávila noc plnou vášně s - opět nějakou - Toyotou a jejich potomek spadl do včelího úlu. Takový opuchlý ocucaný bonbón s hranami v detailech, které dohromady moc nefungují. Za mě jsou původní O2 i O3 z pohledu designu mnohem lepší. Byť se bavíme, slovy manažera z Boleslavi, o autech, která "mají co největší kufr a běžný člověk je ještě schopný je zaplatit". Cena, necena, bude chvíli trvat, než mě na ulicích nebude zlehka šťouchat do oka.
Avatar - skejpa
31. 3. 2020 17:43
Nemá to váhu
Kde jsou ty časy, kdo to ještě mívalo váhu. Stačí si přečíst konec článku. Tuto cenu dostal skoro každý poslední model. A v případě některých si člověk musí ťukat na čelo. Takže to je už spíš fraška.