Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tahle nenápadná dodávka ukrývá luxusní obytný vůz. Nyní ji Češi prodávají

Za plechy nabízené obyčejné bílé dodávky Mercedes Sprinter se ukrývá luxusní obytný vůz. Obytnou vestavbu navrhla česká firma.
Zpět na článek
Avatar - kuk
11. 2. 2022 23:33
Re: Je to fajn
Tady ten němec zhodnotil vše co je na trhu vhodné pro přestavbu a vyšel mu z toho nejlíp Renault. Sice je hnusnej, ale asi nejlepší volba.
https://youtu.be/7jMvlPfawI8

1. Renault Master / nebo Opel Movano, Nissan NV400
- pozink
- solidní motor
- levný
- spolehlivý
-
- možná turbodmychadlo

2. Ducato / nebo Boxer, Jumper PSA rodina
- pozink
- platzhirsch ?? tomu nerozumim
- dobře promyšlený
- příslušenství
- je dražší

- Fiat ANO
- Boxera a Jumpera NE


MB Sprinter + VW Crafter
- super motor
- drahý
- silně rezaví

Ford Transit
- Levný
- rošířený
- opravitelný
- náchylný ? asi k poruchám ??
- problémy s motorem
- rezaví
Avatar - kuk
11. 2. 2022 23:21
Todle je spíš socka bydlení než luxus.
Do luxusu chybí minimálně sprcha, hajzl, okna a pořádnej solární systém a ne ta čínská sranda tam co se akorát speče když se to moc zatíží. Mě by to stačilo, ale luxus to nevidělo ani z rychlíku. :-!
5. 2. 2022 12:22
Re: To by mně zajímalo
Alebo zeny s nohami v polohe uvitacej. To tiez nejake cm usetri.
5. 2. 2022 12:20
Re: Obytná dodávka
Gratulujem k dobremu vyberu. Mam len poznamku, ze nepoznam mobilnu klimu, ktora by uspokojivo fungovala. Skusenosti ktore mam su skor v duchu “sice to velmi huci, ale zato to vubec nechladi”:)
Avatar - mariov8
3. 2. 2022 14:43
Re: zablešenej pelech,
Zažil jsem Sprintera s benzínem, pod 20L se mu moc nechtělo a naložený jezdil po městě i za 25L. Motor pracující na principu vynálezu pana diesela v téhle almaře i na dálnici a v konfiguraci V6 nejezdí dálky za víc než 13,5L. Se skromnějším pohonem se dá i za 10L a to je potom 700km jistých i na dálnici. Toliko k preferenci druhu spalovacího motoru.

Blechy nebo vestavěná koupelna je otázka na čistotnost majitele a plánované použití. Samozřejmě si také luxus představuji jinak, ale tady bylo jiné zjevně již zadání. tohle má být nenápadné.

Masová zábava už to tak trochu je, obytňák se dnes shání docela blbě, vyprodáno.
Avatar - Barry Lyndon
3. 2. 2022 11:20
zablešenej pelech,
bez koupelny na bázi 10 let starého dieselového smradláku. Štěstí, že tohle není (a snad nikdy nebude) masová zábava.
2. 2. 2022 13:22
Re: proc?
Tipl bych si legislativu. Takhle to vypadá jako obyčejná zaparkovaná dodávka, kterých je všude mraky. Nikdo je neřeší. Když ale takhle zůstaneš někde s odstaveným obytňákem, tak už dramaticky stoupá nežádoucí kontakt s orgánem, že kempuješ mimo povolená místa.
30. 1. 2022 22:56
Obytné vozy
No, my minulý rok měli na dovolenou půjčené obytné auto od https://www.karavany-strakonice.cz/ a musím říct, že jsem sám docela koukal co všechno se do takového obytňáku vejde. Já si pamatuji karavany ještě z dob socialismu, kde nebylo skoro nic, maximálně nějaké základní vybavení. Ty dnešní obytňáky jsou už ale úplně na jiné úrovni. A věřím tomu, že s obyčejnou dodávkou lze klidně udělat něco podobného.
13. 8. 2021 13:51
Obytná dodávka
Tyto předělané dodávky to je hodně velký luxus. To je ještě o krok víc než obytné auto. S dodávkou by se dalo normálně jezdit, kdežto s obytňákem pojedete na nákup jen těžko :-D . My obytňák máme a jsme s ním spokojení. Lepší dovolenou jsme s dětmi nezažili. I když nikam nejedeme, tak si v něm děti hrají. Mají z něj takový zahradní domeček. Je v něm stále zapojená lednička s mrazákem, televize, mobilní klimatizace, kterou jsme si objednali ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/…ilni-klimatizace , takže v něm máme úplné pohodlí jako doma :-) .
20. 8. 2020 18:18
Obytňák
Taky se mi líbí. Moc hezky udělané. Já si chtěl na letošní dovolenou také pronajmout nějaký obytný vůz. Nakonec z toho ale sešlo. Místo toho jsem ze https://www.sportcarp.cz/camping/ objednal stan, nějaké vybavení na kempování a jezdíme teď s rodinkou stanovat po kempech. Je to mnohem větší zábava a hlavně je to i levnější.
20. 7. 2020 00:53
Je to fajn
Upřímně? Mně se to líbí. Chtěl bych něco podobného zkusit. Mohu se zeptat zdejších odborníků, jakou dodávku mám ideálně shánět? Díky. Koukal jsem se zatím sem: https://www.vanscentre.com/…vozy/furgon-van/
29. 4. 2020 18:40
proc?
proc nevyrizli alespon dve okna? Obytnak bez oken bych nechtel...
29. 4. 2020 16:15
Re: To by mně zajímalo
vyriznes boky a strcis nohy ven. je na to rozsireni http://www.desert-service.com/start.php?…
29. 4. 2020 11:54
Re: To by mně zajímalo
Na širší posteli můžeš spát do úhlopříčky :-!
:-)
29. 4. 2020 04:36
To by mně zajímalo
pro koho to je když má postel na délku 173 cm. V článku je zmínka že na náklady zákazníka ji lze zvětšit, ale vzhledem k tomu že zabírá už nyní svou délkou celou šířku prostoru tak počítám že lze zvětšit pouze šířku..
28. 4. 2020 16:05
Luxus?
Nerad by som niekoho urazil, ale od luxusu to ma dost daleko. Je to urobene sice vkusne, ale nie urcite luxusne.