Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Český trh v dubnu 2020: Nejslabší měsíc vůbec od roku 2013, elektrovozy však mohutně rostou

Registrace nových aut se v dubnu 2020 na českém trhu vlivem pandemie koronaviru hluboce propadly. Navzdory tomu elektromobily hlásí vysoký meziroční nárůst.
Zpět na článek
Avatar - Blue Sun
14. 5. 2020 08:33
Re: Smysl?
Dodací lhůty jsou dlouhé všude. Na 2008 do výroby byl půlrok ještě před zavřením továren kvůli viru, nechci radši ani vědět, kolik je to teď. Škoda má nejvíce skladovek, takže prodejci mohli dodávat i při zavření. Hyundai taky prodával i když bylo zavřeno...
Nehledě na to, že od zavření a omezení provozu úřadů se dost zpomalily registrace (čekací doba je klidně i měsíc, pokud se člověk objedná do systému).
Spíš si myslím, že květen může být v registracích daleko horší - v dubnu se prodávalo méně, lidi čekají na slevy, registrace se protahují...
13. 5. 2020 21:21
Re: Nejlepší zaměstnání - novinář
Prostě záleží na základně výpočtu. Je to jako v minulosti, v době když byl operák ještě v plenkách (počátek tisíciletí). Jeden rok se prodalo 1 auto na operativní leasing a další rok to byly kusy 2 . Ve statistice byl růst o 100%. Elektro růst bude i do budoucna.
13. 5. 2020 18:18
Re: Smysl?
Přesně tak, jedná se o registrace a ne objednávky. Co se týká Škodovky, tak tam se podle mne jedná (vzhledem k dodacím lhůtám) o auta objednaná loni na podzim nebo možná ještě koncem léta, zatímco u jiných značek to jsou auta objednaná před 1-2 měsíci, takže výsledky srovnání mohou být zavádějící.
Avatar - Emel
13. 5. 2020 17:16
Re: Smysl?
Nejsou to prodeje, ale registrace... a prostě je to pravidelná rubrika.
Avatar - CICERO
13. 5. 2020 16:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - _Karel_
13. 5. 2020 16:30
Smysl?
Smysl článku o prodejích aut v měsíci, kdy byly zavřené autosalony, mi uniká....
Avatar - Jerry.Gunman
13. 5. 2020 16:15
Re: Nejlepší zaměstnání - novinář
Tak, tak :D
Mohutný nárůst = "fčílkaj jsme tech elektrošmejdů prodali o 74 (kusů, nikoli tisíc :D) víc, jak vloni. No a možná jsme je vlastně ani tak úplně neprodali, ale říkat to klidně možeme ...

To mi připomíná ten vtípek z doby socialismu, jak si Kennedy a Chruščov (případně Reagan a Brežněv) dali závod v běhu na čtvrt míle
Americké noviny to popsaly, že "Kennedy a Chruščov (Reagan a Brežněv) si zpestřili odzbrojovací konferenci procházkou a popoběhnutím v parku. Kennedy (Reagan) byl rychlejší"

Moskevská Pravda tomu věnovala celý úvodník, jehož jádrem bylo sdělení, že "Chruščov a Kennedy (Brežněv a Reagan) se účastnili závodů v běhu - a zatímco generální tajemník ÚV KSSS se přes svůj handicap vyššího věku umístil na skvělém druhém místě, americký prezident byl až trapně předposlední"
Avatar - Anonym
13. 5. 2020 16:06
Nejlepší zaměstnání - novinář
"elektrovozy však mohutně rostou" ...

Člověku stačí jen malinko intelignce, aby pochopil, co za "mohutný" růst je tohle zač.
Od loňského dubna se na trhu objevilo vícero nových elektroaut a prodejci je chtě nechtě musí
mít i jako predváděcí vozy, protože i Češi se tím chtějí svézt. A to ještě nemluvím o ŠA a jejich služebních autech!

Příště bych pana "novináře" poprosil, aby se alespoň trochu více vynasnažil dopátrat toho, kdo si ta auta registroval a jestli to jsou skutečně auta prodaná koncovýcm zákazníkům (byť i firmám), nebo jen vozy automobilech a jejich dealerů.