Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Stařičkou jawou procestoval Evropu: Štětináč předvedl olympijský výkon

Šestačtyřicetiletý František Sojka se před dvěma lety vrhl na cesty. Na Jawě 250 typ 353 z roku 1956 pak loni navštívil na jeden zátah sedmnáct států. A že to byla jízda!
Zpět na článek
1. 6. 2020 22:38
Re: Kumba Jawa
Zdravím kamarádi
Ano máte pravdu,těch 70km/h je tak akorátní cestovní rychlost,
Co se otevřený helmy týče osvědčila se,navíc s vysunovacím štítem.Když se někde ptáte na cestu,nebo se na někoho usmějete,většinou se Vás nebojí jak zakuklence v integrále.
Jen v jedné věci se musím přiznat.jak na fichtlu,tak kývačka i tři a púle,mají wape.

Pravda předstich udělám i kladívky s kondíkem poladím,ale věřte,že na delších cestách je to
nepřijemné zdržování.
Tak přeji mnoho štastných kylometrú a hezké letní dny Fanda Sojka Družec.
Avatar - kari.laz
1. 6. 2020 13:21
Re: Kumba Jawa
Porovnávat starou Jawu z roku 56 a nový skůtr?
Byl to dvoutakt, nemělo se na tom co pokazit, Jediná závada, co tě potkala, byl ucpaný karburátor, respektive tryska a popřípadě zajetelená svíčka. To je vše co se dalo opravit běhěm cvhíle i u silnice, pokud sebou člověk měl nějaké nářadí. Sem tam byl problém s cívkou, al epředpokládám, že si nějakou vezl náhradní, stejně tak pár dalších drobností, jak onáhradní lanka. Je to tak jednoduché, že vše si udělá sám během chvíle.
A dobové oblečení k tomu patří, stejně tak ako helma. Nikdo na tom nebude závodit a spíše bude ten pomalejší, protože těch 90 je tak max, co se s tím dá nějak normálně jet. Ne že by to nevytáhlo víc, ale to už s tím nemá smysl jet.
Avatar - CHerokee
31. 5. 2020 15:02
Re: Kumba Jawa
Taky mě to napadlo. K článku pouze ...klobouk dolů! Paráda.
31. 5. 2020 10:29
Re: Kumba Jawa
No v integrálce na Jawě z roku 56 bys vypadal jako k0k0t. I když...ještě tě neznám, kdo ví... :D
31. 5. 2020 10:25
Jawa
Ono to zase tak rychle nejede. Myslím, že se s tím dá cestovat okolo 70km/hod, vyšší rychlosti tomu moc nesvědčí a už vůbec dlouhodobě, takže otevřená helma stačí.
31. 5. 2020 09:16
Kumba Jawa
Na skůtrech cestují větší štreky. Když koukám na údaje 353 Jawy tak můj skůtr 125 je na tom líp :-D To že mu to jelo bez poruchy bych od staré motorky nečekal asi jsou jawy kvalitnější než jsem myslel (soudil jsem podle pionýra s kterým jezdil děda a často ho vedl domů pěšky), myslím že v kůlně máme 350 po dědovi (přestal na ní jezdit když v zatáčce pochroumal babičce nohu). Ve vidlákově máme i pár sběratelů Jawy a mini muzeum. Dobrý výkon na tom projet kus Evropy, jen mě překvapuje ta helma já na skůtru jezdím v integrálce, otevřenou bych neriskoval.