Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nejdostupnější auta v Česku: Když stačí 250.000 Kč

Ač auta zdražují, v červnu 2020 se na trhu najde tucet modelů, které se vejdou pod čtvrt milionu.
Zpět na článek
22. 6. 2020 05:48
Re: Space Star
Myslím si, že v této fázi několik automobilek (nebo jejich jmen) zanikne/stáhnou se z Evropy a Mitsubishi je jedním z adeptů. Někdo tady psal, že Space Star v Německu používají rozvážkové služby a dodavatelé pizzy, tak možná tam bych viděl snahu uspět dovozce s tímto modelem.
22. 6. 2020 05:45
Re: Space Star
Tady taky souhlasím - Eclipse Cross je prostě divný (hlavně zadek) a ne levný. ASX teď s dvoulitrem je asi zajímavější. Osobně mám SUV etapu už za sebou, takže po nich nekoukám. Proč jsem se ptal na to co děláš - občas mám pocit (a někde i jistotu), že někteří diskutující jsou pracovníky automobilek anebo dealerů a dělají tady marketing - plivou na konkurenci a vychvalují svou značku.
22. 6. 2020 05:39
Re: Space Star
To máš pravdu. V dnešní době sedan není zrovna in. Asi důvodem prodejů bude, že je to docela velké SUV, které z venku vypadá přijatelně a je za akceptovatelné peníze. Ojeté SUV v podobné cenové hladině už bude asi nějaká "prémie" a tak si myslím, že to bude různá sorta zákazníků.
Avatar - xxc
21. 6. 2020 21:31
Re: Kde jsou
Praveze to kupuju v zaklade a tie miniauta kupuju len preto, ze su lacne.
21. 6. 2020 21:04
Re: Space Star
Asi by som to už uzavrel tak, že Space Star napriek cene "už od" nie je nijak výnimočne dobrý kauf a to je zároveň jeho najväčší problém. Všeobecne mi ale Mitsubishi pripomína jeden hotel, čo sme tu mali a kedysi mal dobré meno, ale 30 rokov sa doňho neinvestovali a potom ku koncu jeho existencie prišli so super nápadom ho ponúkať ako skvelé retro. Tak nejak podobne na mňa pôsobí slovné spojenie "osvedčená technika". Zároveň ale Mitsubishi držím palce, budúci rok už konečne príde nový Outlander, ale s dosť výstredným dizajnom a na podvozku X-Trailu, tak uvidíme.
21. 6. 2020 20:55
Re: Space Star
Mitsu ASX ešte viem pochopiť a dlho som si z neho robil srandu až kým som si ho nevyskúšal, nezistil, že v rodine máme jedno predpred faceliftové a neporadil sesternici s bábom, aby si také kúpili ako jazdenku. miesto rozpadnutého Toleda II.
Pravdupovediac mi to auto dáva väčší zmysel, ako Eclipse Cross. Ani po rokoch to nie je zlé auto narozdiel od Space Staru. Tam je dosť cítiť, že sa s ním v roku 2020 a v Európe nepočítalo.
Avatar - Ozzman
21. 6. 2020 19:27
Re: Space Star
Otázkou je, kolik se na těch 481 ASX prodalo jetých SUV jiných značek v této ceně a myslim, že pak by to bylo jasné :)
21. 6. 2020 19:22
Re: Space Star
Space Starů se za 5 měsíců 2020 prodalo 55 kusů a podle mého názoru většina z nich slouží na venkově jako nenáročné a levné dopravovadlo, taková Dacie s lepším rodokmenem. Za stejné období se prodalo 481 ASX, které si lidé koupili asi z jiného důvodu než, že je levné a nenáročné. Otázkou je proč? Proč dali nejméně 444 tisíc Kč za nové ASX a nekoupili si za stejnou částku skoronového Mercedesa C. Já to nevím a upřímně řečeno je mi to jedno.
Avatar - Ozzman
21. 6. 2020 18:08
Re: Space Star
Já zkousel v loni asx před faceliftem v ceně přes 500 tisic a měl jsem podobný dojem, jako Avantime ze Spacestaru, auto pro hodně nenenarocneho uživatele, ale takovému poslouží stejně dobře i levnější ojetina... Dnes se za 100 dá koupit dospelejsi ojetina, než je Spacestara i z této B třídy. Jediné pozitivum na dnešní nabídce Mitsubishi vidím v Outlanderu, který je všelijaky, starý, ale je fakt prostorný.
Avatar - Ozzman
21. 6. 2020 18:03
Re: Space Star ani zadarmo
:D Tvůj absolutně top koment tady na ACZ :yes: :-[] Smekám
21. 6. 2020 15:51
Re: Space Star
Součást tvé práce, kterou je co ?
Já jsem si do toho sedl (a do všech ostatních modelů), když jsem byl kvůli opravě snímače ABS u dealera. Jediné co si z toho pamatuju je, že to má sedačku ala autobus, tedy podobné Pandě - tedy zřejmě zaměření na seniory.
Ta informace o motivaci pro prodej za účelem splnit emise se ke mně nedostala, připadá mi docela chytré zařadit v ČR do prodejů něco pro méně náročné zákazníky. Nejlevnější ASX stojí 444 tisíc, tedy skoro dvojnásobek. i10 je samozřejmě konkurentem, ale Aygo si myslím že není, protože je zaměřené spíše na mladé. Coltů se u nás prodalo hodně málo a myslím si že většina lidí je schopna odlišit tohle auto od nízko nákladového autíčka Made in Thailand, prostě už díky ceně. U nás je za 300 tisíc i30, což si myslím že i se základním motorem je trochu jiná třída i z hlediska designu.
21. 6. 2020 15:09
Re: Space Star
Zvedavosť a zároveň je to súčasť mojej práce. Bola to verzia za 14 190 €, u vás 365 850 Kč, teda full výbava. Som si takmer istý, že to už ostane jediné také auto na Slovensku.

Ono hej, človek si povie, že takéto auto dáva zmysel v základe, ale teda mne bohužiaľ ani tam nie. Toyota Aygo, Ignis, aj Hyundai i10 sú rozhodne lepšou voľbou, kto potrebuje niečo väčšie, ponúka sa mu Sandero alebo si už doplatí a má Clio v základe.

Keďže sa Mitsubishi netají tým, že Space Star ponúka len aby mu zvládol splniť flotilové emisie, tak mi to príde ako výsmech nič netušiacemu zákazníkovi, ktorý si napríklad Aygo ani i10 nevyskúšal a v dobrej viere alebo po skúsenosti s Coltom si vyberie Space Star.
21. 6. 2020 11:43
Space Star
Mám jedenáctiletého Lancera a ještě o sedm let starší Pajero Pinin, takže jsem asi "fanoušek" značky Mitsubishi. Space Star alias Mirage je autíčko pro rozvojové trhy vyráběné v Thajsku a na Filipínách. V Německu se prodává za 7490 Eur (tj. něco lehce přes 200 tis. Kč), u nás od 225 tisíc Kč. Můžu se zeptat, co tě vede k tomu, že zkoušíš auto, které je podle mého názoru vhodné pro někoho, kdo chce něco nového a hlavně mu jde o to, aby se to vydrželo/bylo jednoduché (u nás asi důchodci). Podle mého názoru je vhodnou volbou pouze základní model od 225 tisíc a nemá cenu si za nic připlácet, protože se to auto stejně nijak zásadně nevylepší a pokud máš 300 tisíc je asi lepší se jít podívat na něco jiného k jiné značce.
20. 6. 2020 17:24
Space Star ani zadarmo
Jazdil som s ním asi hodinu. Potom som odbočil na parkovisko. Zastal. Uistil som sa, že ma cez opršané okná nikto nevidí. Trojvalec ostal bežať a v rádiu podávala svoj najlepší výkon Céline Dion pri skladbe All By Myself. Vtedy som sa rozplakal.

Čo za príšerné auto sa to Mitsubishi snaží predávať? Kde sú časy Lanceru, Galantu, ale aj Coltu? Prečo niekto rozhodol, že sa to bude volať Space Star? V hlave som sa párkrát snažil neúspešne odpovedať na otázku Prečo by si to niekto kúpil? No naozaj: Prečo?

Auto, v ktorom pri prejazde každej zákruty aspoň na stotinu sekundy uvažuješ, či sa nezabiješ. Auto, kde pri prejazde kalužou inštinktívne zdvihneš nohy, lebo sa ozve od papierovej podlahy šplech, akoby si si ich práve namočil. Auto, ktoré má od novoty trochu nakrivo volant a kde smutne hučí trojvalec, ktorý trápi CVT prevodovka - údajne skvelá výhoda.

Fakt, ak máte 15-ročného Colta, choďte mu radšej dopriať trochu lásky a vážte si ho, lebo po ňom už prišlo len toto peklo. Už som pochopil, že keď mi v Mitsubishi povedali, že toto auto vám vydrží roky, tak to nebola výhoda, ale čisté prekliatie. Daciu človek aspoň kupuje s útechou, že mu navždy nevydrží, ale tuto to naozaj hrozí a nikomu neprajem dožiť s "novým" Space Starom..
Avatar - 3_diamanty
20. 6. 2020 16:06
Re: Kde jsou
celkom dost sa u vas predava i10tok aj aygo a par dalsich miniaut ( rozhodne viac na pocet obyv. ako je tomu u nas ) ... samozrejme nejde to zrovnavat s poctami fabie ci octavie u vas ale uplne nepredajne auta to zase nie su ...

ale inak tato tabulka je na dve veci lebo auto v uplnom zaklade dnes uz nekupi nikto ( snad len firma na rozvoz pizze ktorej to je jedno ) ... a aj taka i10 je realne kupitelna uz aspon s 1,2kou podobne aj space star.. pretoze nikto "kusok pragmaticky zmyslajuci" si taketo auto s litrom nekupi ... tato kombinacia je skutocne len na to aby bola "v cene od" ... takze suma sumarum ked povedzme ten space star zacina papierovo na 9 tisic eur u nas tak realne aj tak treba nejakych 11 tisic aby to uz bolo "pouzitelne auto" .. a tu sa vynara dalsi problem... preco davat 11 za miniauto ked za 12 mas uz potom o triedu vacsie male auto... neraz este aj s vyssim vykonom ako miniauto v podobnej cene ... aj s lepsou vybavou a vacsim kuform ..... aj vyssou bezpecnostou.... takze je jasne ze miniata su fakt docela ohrozney druh u nas uz kedze sa cenou dosatvaju neraz uz do prieniku s o triedu vacsimi a dospelejsimi vozmi... ale na druhej strane stale sa zrejme najdu ludia ktori uprednostnia naslapane kopaktne mini ako nejake zakladnejsie male auto v podobne cene.. navyse ako to clovek fakt chce len ako druhe auto do rodiny a prioritne do mesta tak ho plne chapem ze vzdy tu bude lepsia ( pri manevrovani parkovani ci v spotrebe ) mensia i10 ako i20 hoc cenovo bude len o chlp lacnejsia.... ja len dufam ze prave tie podobne ceny nesposobia to ze miniauta skoncia uplne... to by podla mna bola skoda obzvlast ked mesta su stale upchatejsie... ale sand nejake tie lepsie casy miniaut sa este vratia a zazuju neajky boom... mozno aj ta zmena klimy a neustale zdrazovanie im nakoniec pomoze k tomu ze zacne byt o miniauta opat zaujem ako kdysi... lebo jazdit sam do prace a po rohliky RAVkou uz mozno za 10 rokov fakt nebude in... ved uvidime co nam este tie zmeny klimy aj zmeny v celkovej automobilovej sfere v dalsej dekade prinesu.... :-|
20. 6. 2020 11:55
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - SKAY
20. 6. 2020 10:13
Kde jsou
Krom Dacie ,to na cestě není. Takže hura do 3x vetší ojetiny.