Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Elektrická revoluce od Harley-Davidson v testu: LiveWire je nová definice zábavy

Stovka za tři sekundy, maximálka 177 km/h, výborný podvozek. Elektrický Harley-Davidson LiveWire nabízí hodně. Jak moc nám u sportovního naháče chyběla spojka, vibrace a zvuk?
Zpět na článek
13. 8. 2020 08:14
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
12. 8. 2020 16:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
12. 8. 2020 04:26
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - kari.laz
11. 8. 2020 10:11
Re: Cena
zajímavé je, že vždycky ventilovat podobné informace o své inteligenci mají převážně ti, kdo jí moc neoplývají.
Možná stačilo napsat, že ceny motorek neznáš.
Avatar - Blue Sun
10. 8. 2020 22:21
Re: Cena
Hele, děti, já nemůžu za to, že neumíte ani číst, ani pochopit psaný text. Tak se nesnažte pořád povyšovat na úroveň někoho, kdo je inteligenčně o deset úrovní nad vámi.
Avatar - palix
10. 8. 2020 21:47
Re: Všechno sqělý, až na tu cenu.
Do lesa by som s motorkou radšej neliezol, ak to nie je dovolené. Nejaký blázon tam natiahne drôt medzi stromy a človek je potom rád, keď nebude o hlavu kratší. Radšej jazdič podľa predpisov tam, kde je to legálne.
Avatar - palix
10. 8. 2020 21:30
Re: mám pocit, že zrovna u HD
Noví zákazníci, ktorí toho na motorkách neodjazdili veľa nech si to radšej rozmyslia s kúpou tejto motorky. Má to zrýchlenie 3s na 100 km/h - aby sme potom nemali pri cestách viac krížov. 3s na 100 to je tuším údaj, aký cca dosahujú kapotované cestné motorky. Vlastne aj motorka okolo cca 650 ccm - 40 kW až 60 kW dá stovku pod 6s.
Kto nemá záujem v súčasnosti o motorky a náhodou ho upúta táto moderná kreácia, nech si radšej kúpi elektroskúter - pre istotu.

Mňa na motorkách baví hlavne vôňa benzínu, odlišnosť od áut... Nie je problém jazdenú kúpiť motorku s karburátormi a to je potom ešte len klasika :).
Ak chcete "Jen tak si tiše a v pohodě projíždět krajinou" - na trhu je veľa pomerne tichých motoriek, ktorých zvuk prehluší hluk vetra ;).
Ináč ten dojazd je poriadne biedny. Chcel by som vidieť partiu, ktorá by čakala na kamoša každých 200 km cca 40 minút, navyše trasa by musela byť plánovaná do okolia nabíjačiek. Ako naschvál, na motorke je zábavné jazdiť do zapadnutých kútov krajiny, kde rýchlonabíjačku určite nenájdeme. Pri danej cene, je to len ako doplnok k napr Tesle pre nadšenca elektromobility.
Avatar - kari.laz
10. 8. 2020 21:11
Re: Cena
Zase jsi se ztrapnil tak kopeš nožičkami?
Avatar - Blue Sun
10. 8. 2020 19:52
Re: Cena
Ty jsi druhý takový honimír přes čísla, vy se hezky doplňujete, kluci...
10. 8. 2020 19:51
Re: Další pisálek
Těch možností mají ekoteroristé bohužel spustu - hlavně ekonomický tlak brutální daně vs. dotace, dále pak zákazy vjezdu do měst apod. - prostě hnus! :-( :-( :-( :no: :no: :no:
10. 8. 2020 17:05
Re: Cena
Děkuji za kompliment :yes:
ale podstatou mého sdělení bylo, že nepoměr ceny auto a motorka je tady od pradávna, a motocykly stojí poměrně dost ve srovnání s auty. když se to tedy minimáně přepočítá na kilo šrotu/železa/whatever...
Avatar - kari.laz
10. 8. 2020 14:47
Re: Cena
A on snad nemluví o samotném základu? Co myslíš že pod 200 dneska koupíš? Pokud se tedy bavíme o něčem normálním a ne malorážky. I to FC Moto z Číny je kolem tech 150. Většina renomovaných výrobců už je nad 200. Cestovní enduro nad 300 a lepší enduro okolo 500. Celkem cenu maji naháči, tam například u Kawi se dají koupit okolo 230-250 slušný stroje
Avatar - Blue Sun
10. 8. 2020 13:44
Re: Cena
Promiň, ale budeme fakt srovnávat "auta začínají od..." s motorkami vyšší kategorie? To je podřadné i na tebe.
10. 8. 2020 11:44
Re: Všechno sqělý, až na tu cenu.
To sice ano. Ale s elektromotorkou můžeš - díky jisté benevolentnosti - do lesa, protože to zatím není tak rozšířené a lesníkům nedochází, že to je pořád motorové vozidlo. Ale zatím ti jenom zamává.
10. 8. 2020 11:26
Re: Cena
Byl jsi někdy ve zmiňovaném HD?
Auta začínají dejme tomu na 230 tisících, a motorky /ne skutry, to nejsou motorky/ i ty nejlevnější odhaduju tak 150...
Avatar - Blue Sun
10. 8. 2020 11:17
Re: Cena
Zase taková spousta jich není. Běžné auto dnes je kolem půlmiliónu a takovou částku zase za moc motorek nedáš.
10. 8. 2020 10:48
Re: Cena
spousta motorek stojí víc než běžné osobní auto, a hle - prodávají se.
kdo chce, ten to koupí, kdo ne, nekoupí, jednoduché. pochybuju, že běžný kupec bude mít tohle jako jedinou motorku. spíš to bude pěkná hračka, na svezení do města, na jednání atd.
v pátek odpoledne nikam nejedu jinak, než na motorce, místo otravného poskakování v ucpaném městě, ze kterého všichni prchají na víkend...
Avatar - WinDiesel
10. 8. 2020 10:30
Re: Jenom k pláči
My víme wole že se k novějšímu dieselu nedostaneš, protože na to prostě nemáš a tak tady kalíš vodu.
Taky víme že EV neemitují nic, že, vůbec nic, prostě zázrak, prostě perpetuum electro-mobile.
A píše se to benzpyreny wole.
Avatar - Mikesus
10. 8. 2020 10:22
Re: Jenom k pláči
Ale aspoň neotravujou ovzduší ve městech. NOx, benzoapyreny...
Avatar - Blue Sun
10. 8. 2020 10:08
Re: Cena
Nejde o to, jestli se člověk rozhoduje mezi motorkou a autem, ale jde čistě o technické porovnání ceny. I kdybych vzal v úvahu (teoreticky) odolnější provedení baterie, protože není tak dobře chráněna jako v autě, pořád to není totéž co postavit prémiové auto s elektrickým pohonem. A to parametry pohonu odpovídají spíš tak nějakému plug-inu, ne čistému elektroautu.
10. 8. 2020 10:06
Re: Další pisálek
Jak si představuješ "prinucovani"?
Avatar - WinDiesel
10. 8. 2020 09:43
Re: Další pisálek
on motorkařil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-O :-O :-O
Avatar - kari.laz
10. 8. 2020 08:44
Re: Další pisálek
kolik asi tak tohle nesmyslé ekošílenství v Evropě stijí? jestli to někdo dokáže vůbec kompletně vypočítat. A aký je přínos globální? 0,00XX%?
Proč se nenastaví rozuné limity emisí, nezatlačí se na dodržování limitů v praxi, tím myskím, že potkáte auto, co hulí ja hořící pneumatiky. Policie by tohle měla stavit a měřit na místě. Vymítit dejme tomu 5-10% těch "nejsmradlavějších" áut na silicích, tak to pomůže daleko více, než tyhle nesmysli a bude to stát minimum. Peníze by mohli použít na ochranu deětných pralesů, které mizí raketovou rychlostí a z globálního hlediska mají daleko větší smysl. Naučit, nebo přinutit africké a asijské země dbát na ekologii a požívat ekologické postupy. Výsadby rostlin, dřevin, vymyslet "dokonalé" zpracování plastů a vyčistit svět a moře od nich. Tlačit celý svět do "100%" recyklace "všeho" a meplýtvat zbytečně zdroji, jako vodou a jídlem. Ale ne, vyhodíme vše za nesmysly, jako jsou eletroauta, finančně zruinujeme Evropu, ekologie NULA, protože se jen vyrábí a vyrábí a staré vyhazují. Dokud de+menti budou existovat, tak se nic nezmění.
Avatar - kari.laz
10. 8. 2020 08:33
Re: Cena
To, že je to nesmysl souhlasím, ale kdo chce motorku, nekoupí si auto a pochybuji, že si někdo hází korunou, jestli motorku, nebo auto. A je jedno jestli se jedná o elektrické, nebo spalovací, prakticky i u spalovacího motoru má auto nájezd klidně 800-1200km a motorka 200-400 (+-). A i ceny motorek se už dnes běžně pohybují okolo půl milionu i více. Ale o tom to není, motorka převážně nikomu neslouží čistě jen jako nutnost na dopravu, dejme tomu do práce. Motorku má většina lidí i pro zábavu a výlety a hodně lidí "jen" pro tu zábavu.
Avatar - Blue Sun
10. 8. 2020 08:02
Cena
je fakt naprostý nesmysl, a to i s přihlédnutím k "prémiovému" statutu H-D mezi motorkami. Jenže za tyhle peníze je elektrické auto s trojnásobným dojezdem a řádově vyšším komfortem. Na té mašině vcelku nemá co stát takové peníze.
Avatar - KANKUNEN
10. 8. 2020 07:48
Re: Další pisálek
Musíme si zvyknout, lední hokej se bude hrát na betóně, aby se zrušily chladící kompresory, biatlon bude mít namísto pušek světýlka a tenisák se bude recyklovat. A žrát budeme geneticky upravenou trávu, protože kráva prdí. Já jsem pro ekologii, ale skutečnou a která nepřinese krach. Ani ekonomové už neumí počítat, akcie strmě rostou firmě, která je už 3 roky ve ztrátě, ale přes koronu prodala pár hloupých her na mobil navíc.
Avatar - KANKUNEN
10. 8. 2020 07:35
Re: Jenom k pláči
Svět je už pomaten a tupé mozky mínusářů zmanipulováni elektro masírkou nejsou schopni oponovat jinak než mínusem. Tak dáme shrnovačku, baterky a emise nám přinesly namísto čistého vzduchu jen podvody s výpočtem emisí a lidi přesedají z dieslových kombíků, které braly 5 litrů do benzinovo baterkových přehmotnělých SUV, které jezdí za hrůzu benzínu a ještě mají uhelný předkrm.
Avatar - kari.laz
10. 8. 2020 07:24
Další pisálek
co se nám snaží tlačit do hlavy něco, co dostal nařízeno a nebo je to prostě jen další ekopošuk, co ale tím pádem pak nemá co dělat na serveru o autech a motorkách ale ať si jde kdydat ten hnůj na nějaký ekoserver. Takže to, co dělá jízdu na motorce zábavnou, tedy kompletní ovládání stroje, práce se spojkou, brzdy, motor.... a on nám opěvuje, že stačí jen točit heftem. A to má k zážitku stačit? Takový koncept mají tříleté děti na umělých hračkách a i ty děti tohle baví tak první týden deset minut denně. Autor nemá s motorkáře nic společného, pokud vychvaluje tohle a ještě nám cpe do hlavy, že si na to musíme všichni zvyknout , ze to tak prostě bude. Místo aby napsal pravdu, že tohle je pro pár hipsteru, co si na tom budou honit svou nagelovanou palici kdyloli sundají helmu.
Motorka není o tom, aby to řvalo, dělalo bordel a nutně se jezdilo jak magor. Ale o celém tom pocitu z jízdy, ze zážitků z emocí. Motor je jedna z emocí a vy sám cítíte, jak motor pracuje, jak se zvedají otáčky a motor nabírá na chuti. Ne že něco bzučí a jen s otáčkami motor vadne. Tohle nikdo nechce. Svést se na tom? No proč ne. Pak konstatovat, že tohle nikdo doma opravdu chtít nemůže a do města je stejne vhodnější skútr.
Avatar - kari.laz
10. 8. 2020 07:05
Re: K smíchu i k pláči
Jediné, v čem nemáš pravdu je maximálka. To je asi to poslední, co lidé na HD řeší (samozřejmě v rámci nějakých mezí ale 177 by bylo až až ) ale se vším ostatním máš pravdu.
10. 8. 2020 01:33
V autech se extrémní hmotnost elektromobilů
nějak zamaskuje, u motorky to nejde. S touto hmotností jsem motorku měl - stála tenkrát jen 12 tisíc a jezdila až 270. Výkon brutální i na tu hmotnost, tomuto Harykovi za míč by napráskala kdykoliv a s dokonalou zvukovou kulisou i adrenalinem úplně jinde. Na elektřinu dávají smysl lehké koloběžky do města nebo některé skůtry. Toto vůbec ne.
Avatar - curwasportiva
9. 8. 2020 23:08
Dojezd
Dojezd 150km to Harleyisti jiste oceni. Hlavne v US, kde na tom za den ujedou par set km s prstem v nose...
9. 8. 2020 22:41
Všechno sqělý, až na tu cenu.
Tohle je naprostý nesmysl. Novou (spalovací) motorku se stejnými parametry koupím za 150 tis. ojetou za 40. Jízda na elektrické motorce a s elektrickým autem má něco do sebe (obojí jsem zkusil), ale na cenu několikanásobných provozních nákladů to opravdu nestojí.
9. 8. 2020 22:35
Re: konstantní točivý moment
Však čtyři palce dolů nejsou tak moc. Měl jsem strach že lidí co neumí počítat bude ještě daleko víc
Avatar - WinDiesel
9. 8. 2020 22:32
motorkaříme!
Vážně bikeři "motorkaří?
:D :D :D :D :D :D :D
Auto CZ soutěží o nejblbější auto-moto výrok roku?
Avatar - CHerokee
9. 8. 2020 22:21
Nesmysl
Za ty peníze jsou 3 perfektní motorky. Všechny, ať už bude zaměření jakékoliv, ujedou na nádrž 2x tolik. Mimochodem, už zase rozjeli výrobu? Pokud vím, tak ji zastavili kvůli nezájmu...
9. 8. 2020 22:03
Re: Akorát do města či s nájezdem 100km denně
Mě to připadá jako pokus zemřít.
Produkovýho manažera bych předhodil i s tou motorčičkou před Hells Angels v jejich nejlepším období.
Jinak hárlejisti jsou banda pozérů. Viz South Park. :D
Avatar - mrha
9. 8. 2020 21:53
Akorát do města či s nájezdem 100km denně
Běžný denní výlet motorkáře se svižnou jízdou a dopřávání akcelerace určitě přesáhne velmi často 100km. Tohle je pro seriózní ježdění zcela nepoužitelné.

I u běžné motorky Vás štve, že musíte při rychlé jízdě, kdy za to ze zatáček taháte, co to jde, třeba i každých 200km tankovat.

S tímhle?!??! Tohle je zoufalý pokus HD přežít...
9. 8. 2020 20:41
K smíchu i k pláči
Tak tato jednostopá absurdita je jen dalším zářným příkladem, jak špatný a nesmyslný nápad je pohánět elektromotorem nekolejové (resp. netrolejové) vozidlo. A v případě "zážitkového" a jednostopého stroje to ještě platí x10. A u takové značky, jako Harley už je něco takového naprostým šílenstvím. Nulový zvuk a vibrace je totiž to úplně poslední, co příznivci této značky chtějí a ocení! :-[] :-[] :-[] No a o zoufalém dojezdu, vysoké hmotnosti, směšné maximálce a ještě směšnější ceně snad ani nemá smysl hovořit. Nakonec prodejní čísla hovoří za vše. Bruselští ekoteroristé ale jistě zařídí, že v bohatých západoevropských zemích na tento nesmyslný stroj začnou nabízet tučné dotace, aby zachránili planetu, tak pak možná si to i koupí více dobře situovaných lidí, jako zajímavou, byť zcela nesmyslnou hračku, dotovanou z kapes všech občanů. :-( :-( :-( :no:
Avatar - 3_diamanty
9. 8. 2020 20:38
Re: mám pocit, že zrovna u HD
ved prave... ked uz aj niekto mlady chce nieco na vozenie okolo komina po bagety do pekarne alebo k frajerke na konci ulice tak na to mu staci aj nejake piaggo alebo vespa za par supov a este bude aj viac romanticky a retro ... a rovnako na druhej strane uz vidim 50tnika dlhorocneho harlejaka ako predava svoju vonavu nablyskanu petrol masinu a kupuje taketo nieco pre neho "gycove" a "sterilne" ... fakt neviem kto je vlastne cielovka tohto kusku... ono zle to ani nevyzera ale nedava mi to fakt zmysel v tejto cene na nic .... ani len na to vozenie k frajerke... na nic
9. 8. 2020 20:33
Re: konstantní točivý moment
jj, v udávaných maximálních otáčkách 15.000 by musel mít přes 180kW.
Něco je tu špatně...ale fyzika to není. :-)
Edit:
A jeětě pár palcovacích blbečků, co neumějí počítat.
Všichni, kdo mě nebo kolegovi výše za tento příspěvek dal palec dolů jsou pitchusové, protože dávají palec dolů jen a jen matematice a fyzice.
U subjektivních příspěvků je to šumák. Ale tady to smrdí slaboduchostí.
Vždycky, když něco takovýho vidím, jsem rád, že nejsem taky pitchus.
Tak co pitchuskové, přepčítáte to a odtajníte se?
Asi těžko.
Chytrej píše a počítá, blbej je schovanej a palcuje.
:-!
FOSTEK RULEZ!
Samozřejmě ale, že elektromotor konstantní krouťák má....čili prostě ty údaje nelze v naem vesmíru poskládat do sebe, aby to sedělo. Jsou to srance.
Avatar - SKAY
9. 8. 2020 20:29
Re: mám pocit, že zrovna u HD
Asi vše řečeno výše nic pro stary a mladi nato nemají a zpracovani se uz zlepsilo? a dojezd žalostný na vyjíždku. Mě osobně byto asi nevadilo na kafe :yes: na tenis , Ale nato stačí Honda skutr :D za kilo...
9. 8. 2020 20:23
konstantní točivý moment
....letíme silou konstantního točivého momentu 116 Nm vstříc maximálce 177 km/h.

Toto tvrzení je samozřejmě nesmysl a popírá základní fyziku. Pár ťuků do kalkulačky ukáže, že těch 116 Nm nevydrží víc než k 6400 ot. - tedy do cca 75 km/h - a pak musí krouťák zákonitě prudce padat. Že to autor testu nepozná je jiná věc, ale fyziku fakt nejde ošidit ani elektromotorem.


Jinak souhlas s ostatníma že cenovka je fakt úlet
Avatar - 3_diamanty
9. 8. 2020 20:12
Re: mám pocit, že zrovna u HD
ta cenovka je skutocne mimo realitu... pritom mi to pride ako docela jednoduche jednostopove premiestnovadlo .. elektromotor.. dve kolesa... ram plus par plechov a aj tak to stoji majland .. v com je skryta ta vysoka cenovka? ( nejde to 330 a nema to ani ziadne "kozmicke" materialy ) lebo stat to polovicu tak hadam by to aj mohlo mat uspech... ved ani vizualne to nevyzera zle...

takze aj za mna je asi najvacsi problem cenovka.... za mna mladi ludia co by "novi" zakaztnici si uz v tejto cene asi kupia rovno nejake auto ... a zase "stari harlejaci" ti asi takyto elektrokusok nikdy neprekusnu cena necena ... takze to je tak... nijak nedobre... tento model bohuzial asi toho moc nenamuti ... pritom harley uz nema moc prachov na rozhadzovanie...
9. 8. 2020 20:08
Re: mám pocit, že zrovna u HD
Na motorce jsem v životě neseděl a to ani na Babetě, fichtlu, či něčem takovém. Nikdy mě to nelákalo. Při čtení tohohle jsem naopak ovšem nabral pocit, že by to mohlo být fajn. Jan tak si tiše a v pohodě proíždět krajinou. Přešlo mě to v okamžik, kdy jsem se dočetl k cenovce.

Současné motorkáře to asi neosloví. Vidím tu naopak potenciál u zcela nových zákazníků, ale asi ne za tuhle cenu.
Avatar - Jerry.Gunman
9. 8. 2020 19:55
Re: mám pocit, že zrovna u HD
Podle zatímních prodejních výsledků má podobný pocit nejen rozhodující většina stávajících zákazníků H-D, ale i naprostá majorita motorkářů. Ale počkej, až sem doklape zdejší letka elektro-pitchusů, Ti ti už vysvětlí, jakej si zpátečník, rasista a putinův agent, že si dovoluješ z elektrického Harryka nestříkat do textilu
;-) ;-) ;-)
Avatar - 3_diamanty
9. 8. 2020 19:45
Re: mám pocit, že zrovna u HD
akurat ta maximalka by mohla byt vyssia.. a ani predajne to zatial moc nefrci https://www.auto.cz/…dsi-kupce-131500 ono kto chce harley tak asi skutocne nema zaujem o taketo nieco.. aj ked vizualne sa mi to paci :yes: