Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Řešíte STK? Kompletní přehled, který vám pomůže

STK je mezi motoristy velice známý pojem. Víte ale, co obnáší? Co se během něj kontroluje a kolik STK stojí?
Zpět na článek
Avatar - Beefcake
5. 8. 2021 22:48
Motor ?
Odkedy preveruje SYK vykon motoru ? To asi len nejako nepriamo.
Avatar - Beefcake
5. 8. 2021 22:46
Re: STK
S normalnym autom sa nemas coho bat a ze neprejdu plecky je len dobre
5. 8. 2021 21:46
Re: maly rychly servis by mohla robit aj stk
Da sa este u vas (v cz) na stk sidit (nie zadarmo samozrejme) Mam na cz znackach auto do vinohradu a rad by som mu dal stk. Dik za odpoved.
5. 8. 2021 21:43
Re: Naopak! stk by mohli robit aj servisy...
Ty si v Tvojom veku v australii?
11. 1. 2021 23:45
STK
Jojo, já jsem nedávno STK řešil a myslím si, že je to něco hrozného. Taková věc, která vždycky člověku akorát jen prostě zhorší náladu a to všechno jen proto, aby zas na pár dní byl klid. Nevím, nevím no... J8 jsem se docela dost nestačil i minule divit, když jsem zde na těchto stránkách - https://www.atlaso.cz/…aka-je-cena-stk/ kolik to STK vlastně teď stojí... Hrůza a děs Vám povím...
Avatar - pradeda777
22. 10. 2020 15:08
Re: Naopak! stk by mohli robit aj servisy...
To se mě líbí. V každém případě rozumnější řešení než v Česku. V Austrálii je STK povinná jen při prodeji/změně majitele vozidla. A může ji provést každý certifikovaný servis. Samozřejmě je povinností majitele vozu ho udržovat v dobré kondici a policie na to dohlíží.
22. 10. 2020 08:01
Re: maly rychly servis by mohla robit aj stk
K prvnimu bodu, na to na STK fakt neni cas, leda tak v zime, kdy jezdi mene lidi, serizeni svetel ale bezne delame, to mame dane i predpisy, ze muzeme provadet. Preci musime dat vydelat servisum, na to tlaci jeden pan, ale pritom sam chce ovladat STK a SME. Je tu on a jeho skupinka lidi, ktera STK a SME pri STK porad napada. DUVOD: On delal skoleni a za jednoho cloveka mel 16.000,- a museli k nemu proste (v CR je pres 300 stanic STK a v te dobe bylo kolem 3300 stanic emisi), to je davka penez ze? Ale EU znackovost zrusilo a tak ji zrusila i CR. Tim padem pan nema koho skolit, ale ma sit par servisu, tak se zase hrne do STK, jde mu jen o kseft a stale spini kde koho, par jeho partneru uz od nej odeslo.
22. 10. 2020 07:49
Re: kol
Nejspis ne, tamto byl vymysl EU a ne CR :) EU reagovala na uzavrene hranice, kde tomu ted neni.
22. 10. 2020 07:49
Re: Nariadenie vlady
Ne, nejsme zavreny. Fungovali sme predtim a fungujeme i ted. Nepodnikame podle zivnostenskeho zakona.
21. 10. 2020 19:38
Naopak! stk by mohli robit aj servisy...
Ja by som bol za "rakusky" model: obdobu nasej STK (tzv. "Pickerlbegutachtung") tam robi kazdy servis. Samozrejme, nie daky Helmut z Tirolska vo svojej stodole kde vedla traktora ma kone. Ale kazdy seriozny servis s licenciou moze robit aj kontrolu, a to ani nemusi byt servis patriaci do dealerskej siete.

Ma to niekolko vyhod: autoservis kam chodim na pravidelne prehliadky vie, ze musi auto udrziavat v dobrom stave. Ak by som totiz prave absolvoval servisnu prehliadku, a zaroven nepresiel cez "Pickerl", tak by som sa napaleny pytal, ze za co vlastne platim! Dalsia vyhoda: ak sa pri kontrole zisti daky problem, servis to hned bez diskusie aj opravi. Odpadne ustavicne behanie zo servisu do STK len preto, ze technik v STK ma inak nastaveny pristroj na meranie emisii, ako automechanik v servise.

A len tak na okraj: dost casto ma zakaznik tuto "STK" zadarmo, ako bonus, ak do toho servisu chodi aj na bezne prehliadky. Odpadaju problemy s terminom (autoservisov je podstatne viac, ako stanic technickej kontroly), zaroven sa testuju aj emisie (nie ako na SK: emisne kontroly zvlast), a napokon to aj rusi monopol, ktory STK na kontroly technickeho stavu ma.
21. 10. 2020 15:16
Nariadenie vlady
Nie je nahodou STK a EK zatvorene??? Ved nariadenie vlady nechava len nevyhnutne obchody otvorene...
Avatar - lordlord
21. 10. 2020 14:46
kol
Bude zase termín stk posunutý jako v první vlně korony?
21. 10. 2020 12:37
maly rychly servis by mohla robit aj stk
keby to na stk mohlo fungovat cestne ale to zial v nasich koncinach asi nieje mozne, tak by technik namiesto uplatku mohol pri drobnych chybach urobit vsetky drobne potrebne opravy (vymena ziaroviek, nastavenie svetiel, doplnenie chybajucej vybavy a tlaku v pneu, ...) a vypytat si poplatok za servis a nie uplatok ako je to u nas.
Ale keby to taky servis na stk bol povoleny, tak by som sa obaval, ze necestni technici by tento servis robili aj na autach kde to nieje potrebne.
21. 10. 2020 10:39
stk neresim
Stka resi vsechno za nas, takze ty nemusis nic. Posledne sem videl stat jednoho čikulíka pred STK, týpek v monterkach si dotoho sed, projel nad dírou, pres válce a zas vyjel elegantne přískokem druhou stranou a pryč :-[]