Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Renault hodlá investovat deset miliard eur do elektrifikace svých vozů

Francouzská automobilka Renault hodlá v příštích pěti letech investovat deset miliard eur (zhruba 255 miliard Kč) do elektrifikace svých vozů. Předpokládá, že automobily s plně elektrickým pohonem budou do roku 2030 tvořit až 90 procent jejích modelů. Oznámil to šéf podniku Luca de Meo.
Zpět na článek
2. 7. 2021 13:21
Re: Renault - Dacie
No, možná ti, kteří kupovali Megane nebo třeba Captur v nižších specifikacích.

Ti, kteří šli po vyšších fakt k Dacii nepůjdou.
Např. já jsem si myslel na Megane GT v kombíku, smířil jsem se i s automatem... GT nejprve stáhli z nabídky a pak, po faceliftu, zdražili tak, že jsem jen zalapal po dechu.
A ne, 1.33 160 RS line bez 4control není alternativou. A stojí o desetitisíce víc...
Takže třeba pro mě Renault prostě alternativu nemá a šel jsem jinam.
BTW - v servisu jsme se loučili přes půl hodiny, měli jsme spolu super vztahy. Opravdu říkali, že jsou zoufalí. Leden 2021.
2. 7. 2021 07:12
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Šlapající ekonomika to je oč tu běží. Víte jak se prožívá jakýkoliv výkyv (směrem dolů). Recese je jasný strašák a automotive nemá kam růst. Běžná obměna parku prostě na stávající model a kapacity nestačí, nehledě na to, že se počet lidí, kteří si mohou pořídit nové auto za "nové" ceny podle mého názoru rozhodně nebude růst.
1. 7. 2021 22:21
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Vše se schvaluje i na národních úrovních.
A lidé co o tom rozhodují vědí o automotiv a trhu více než běžný občan, rozhodně víc než člověk čerpají i info z autofora.
1. 7. 2021 22:17
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Lzes a strašís.
Ke každému návrhu se vyjadřuje i ČR.
1. 7. 2021 18:53
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Zapomínáš(te), že každý rok jsou v Evropě sešrotovány statisíce aut a další tisíce těch zachovalejších je exportováno, zejména do Afriky. I ten evorpský trh proto potřebuje každý rok miliony nových aut ke své obnově, takže odbyt je (při slušně šlapající ekonomice) zajistěn. Jde jen o to, aby automobilkám bylo dovoleno vyrábět taková auta, o která má většinový zákazník skutečně zájem, tj. auta se moderními, uspornými a nízkoemisními motory.
1. 7. 2021 16:42
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Tady v tom případě si dovolím svoji hypotézu opřít nejen o osobní pocit/poznatky. Zdá se vám, že je okolo vás málo aut - podívejte se na parkoviště, na dealerská parkoviště, do autobazarů. Docela hezky mou hypotézu potvrzuje i pan Robejšek, třeba tady https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - Radoslav_Chytry
1. 7. 2021 15:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
1. 7. 2021 15:00
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Tvoje hypotéza má jednu zásadní chybu - žádný zkomírající automobilový trh tady nebyl, alespoď dokud EU nezačala realizovat ekoteroristickou politiku a neudeřil Covid. Každý rok totiž automobilový trh v Evropě (jako v jakékoliv jiné vyspělé zemi světa) potřebuje další dávku nových vozů ke svému obnovení a zároveň nasycení trhu s ojetinami. Pokud k tomuto nedojde, zůstanou dělníci bez práce, zákazníci bez nových aut a zájemci o ta ojetá budou šokování jejich prudce rostoucí cenou. A zároveň nezadržitelně poroste průměrné stáčí aut na evropských trzích. "Bravo", evropští ekoteroristé! :-( :no: Čimi více budete dusit výrobu a prodej současných supernízkoemisních vozů, tím déle lidé budou provozovat ty starší, s vyššími emisemi! :-( :no:
1. 7. 2021 14:06
Re: Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
Ee, to se mýlíš, to je pro tebe a Urinuse, já se rozhlížím po autech ve vyšší cenové kategorii. ;-)
1. 7. 2021 14:05
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
To je to důležité, protože Gréty a spol. jsou jen pipinky co hrají podle notiček. Moje hypotéza je, že se automobilky připojily k idei nahradit skomírající trh aut se spalovacím motorem novou (ekologickou) technologií, což by mělo znamenat v poměrně krátkém čase obnovu celého vozoparku a tedy hodně práce na řadu let. Trochu se přepočítaly v tom, že je budou zřejmě držet pod krkem výrobci baterií a elektrosoučástek. Dále nepočítaly s tím, že je rychle dostihne Čína, kterou všechny firmy (a státy) potřebují. Také to nedomyslely, protože celé elektromobilita je jen mezičlánek k plně autonomně řízeným autům, kde se automobilky (ty které zbudou) stanou dodavately "železa", ale rýžovat bude majitel software, tedy největší firmy světa. Pokud další generace (za 25 let) již nebude chtít vlastnit auta (budou všechna stejná a asi dost drahá), pak samozřejmě máte páku na někoho, kdo nechce vypnout program blokující reklamy nebo nechce se nechat očkovat nebo cokoliv jiného. Možná je to Sputnik, ale aspoň mi to dává nějakou logiku.
1. 7. 2021 13:42
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
To by mě taky moc zajímalo! :-(
1. 7. 2021 13:41
Re: Renault - Dacie
Pořád je tu Aygo a Yaris za poměrně akceptovatelné ceny + hlavní deviza Toyoty, kterou je dlouhověkost bez zbytečných servisních nákladů.
1. 7. 2021 13:39
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Jaké elektroloby - myslíte výrobce elektromotorů nebo baterií ? Ti neomarxisté jsou podle mého názoru jen nástrojem - mě spíše zajímá pro koho je to dobré = komu to (podle vašeho názoru) přinese vliv a moc (na úkor automobilového průmyslu).
1. 7. 2021 12:32
Re: Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
Na komoru! :-[]
1. 7. 2021 12:26
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Konkrétně jsou to nikým nevolení, zato skvěle placení členové Evropské komise, kteří pravděpodobně pracují v zájmu nějaké elektroloby a neomarxistických zelených šílenců. Se zástupci automobilek či automobilových sdružení zásadně odmítají diskutovat, protože je považují za samotné reprezentanty uhlíkového Satana. Bez jakýchkoliv hlubších znalostí o automotive a bez technického vzdělání produkují nesmyslná nařízení, které ženou evropský automobilový průmysl a automobilový trh do totální záhuby a rozvratu. Ještě nějaké otázky?
1. 7. 2021 12:24
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Tento autor je tradičně k EU velmi vstřícný, nechápu, jak vůbec může dělat automobilového novináře. Každý jen trochu inteligentní člověk dávno ví, že bruseští ekoteroristé zákeřně praktitují "salámovou metodu", tj. antiautomiobilové a antiřidičské šrouby utahují POSTUPNĚ. Takže ano, v prvních letech půjde omezovač rychlosti vypnout (proč bych to měl dělat, když tak by snad měl jít zapnout, že?), za pár dalších let už to ale zakáží a bude vymalováno! :-O :-( :no:
1. 7. 2021 11:29
Re: Renault - Dacie
Geniální nízkonákladový koncept Dacie dosud nedokázala zkopírovat žádná jiná automobilka. :-)
Avatar - Roman Horký
1. 7. 2021 11:20
Re: Renault - Dacie
Škoda, že není nějaká "Dacie" u Toyoty. Jako že Toyota pro chudé.
1. 7. 2021 11:14
Renault - Dacie
U nás na jihu hlavní prodejce Renaultu prodává i Dacie. Myslím si, že v našich podmínkách se zákazníci přesouvají od hlavní značky k Dacii.
1. 7. 2021 11:00
Re: No GPS sattelite in view
Což bylo "podprahové" sdělení mého příspěvku.

Ano, to se jistě stane (už se děje). Otázkou je, jestli najdou nějaké jiné zákazníky a zda jich bude dost. A já si nemyslím, že jich dost najdou...

Českých prodejců a autorizovaných servisů upřímně lituji.
1. 7. 2021 10:45
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Pane Arese. Můžu se zeptat kdo podle Vašeho názoru je ten kdo útočí na automobilovou svobodu - co je to EU - jací lidé - je to Ursula von der Leyen osobně nebo Jourová nebo Babiš nebo kdo. Jaký mají podle vás tyto konkrétní osoby pro tuto činnost důvod? Chtěl bych logický důvod, tak abych pochopil vaší argumentaci. Ještě bych se chtěl zeptat jestli vaše živobytí (podnikatelské aktivity nebo zaměstnání) nějak souvisí s výrobou, prodejem nebo servisem aut. Děkuji.
1. 7. 2021 10:39
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Jestli to je pravda si snad můžeš najít, nemusíš čekat "až se to ukáže"...
1. 7. 2021 10:37
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Nelíbí se mi, že lžeš a strašíš.

Celá věc je samozřejmě uplně jinak.
https://www.autickar.cz/…je-trochu-jinak/

PS: EU na nás nic nechystá - EU jsme my. I toto samozřejmě musel schválit ministr dopravy ČR.
1. 7. 2021 10:28
Re: No GPS sattelite in view
Ztratí nejen tebe, ale i miliony jiných zákazníků! :-O :-( :no:
1. 7. 2021 10:27
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Budu ten nejšťastnější řidič, pokud se ukáže, že to, co se píše v tomto příspěvku, nebyla pravda! :-)
1. 7. 2021 10:26
Re: Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
Přesně pro tebe je tu nová ev Dacia=výkon žádný,dojezd 1/2 a cena 500
1. 7. 2021 10:22
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Ajaj, sputnikforum a pohůnek Petra Poklopce, pan Miller. :D :D :D Takže, když to píší na sputniku, tak to na 95% buď nebude pravda, nebo to bude manipulace s částečnými fakty, to je prostě klasika.
Ok, tak je to pravda, co jsem říkal, opět nějaké domněnky a manipulace se čtenářem, jelikož je ten prd úmyslně zabalený do 4103 znaků, aby to méně zdatní čtenáři nečetli celé a šli pouze po tom, co Poklopec chce, aby se četlo, tedy hlavně po titulku. :D :D :D

Upřímně, je opravdu potřeba zlepšit vzdělávání dětí, používat logické myšlení a ověřovat si fakta. :'-( Proto má takový úspěch populista Pitomio a primitiv Volný DHL práškovač kovidu z letadla. Působí na základní emoce těch né úplně chytrých voličů.
1. 7. 2021 10:19
Re: No GPS sattelite in view
:-[] :yes:

Jinak jakožto bývalý spokojený majitel dvou kombíků Meganu minulé generace držím Renaultu palce. Jen této strategii moc nevěřím. Ale je dost dobře možné, že se pletu.

Příchod pana de Mea a změna strategie znamenal, že třeba mě jako zákazníka ztratili.
1. 7. 2021 10:05
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Copak, nelíbí se ti, že se čtenáři auto.cz dozví, jaké další automobilové "chuťovky" na nás EU chystá? :-[]
1. 7. 2021 09:47
Re: EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
Trolle běž strašit jinam.
1. 7. 2021 09:28
Re: Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
Dej se vyšetřit v Bohnicích, nic jiného k tvému chorému vejšplechtu nelze dodat... :no:
1. 7. 2021 09:27
Re: To bude pro pipinku konečná
Přesně! Ještě je mi líto Meganu RS s manuálem... :-( :-( :-(
Avatar - Roman Horký
1. 7. 2021 08:52
No GPS sattelite in view
Speed limit has been set to 0km/h. Have a nice day.
1. 7. 2021 08:42
EU dál útočí na naši automobiílovou svobodu!
https://www.autoforum.cz/…lo-to-jako-voda/
To je ale hnus! :-O :no: :no:
1. 7. 2021 08:22
Re: Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
Proč? Zrovna Renault vydělává celkem dost na každém prodaném EV. :*) Brzy má vyjít Renault 5 EV, které bude o 33% levnější, než ZOE, tedy kolem 500k s dojezdem 400km WLTP. V klidu mohli dát do městského autíčka menší baterii a jít s cenou pod 400k.
Mám takovou radost, že bude zanikat čím dál víc spalovacích aut, pá pá, plnou parou k bankrotu nepřizpůsobivým automobilkám, jako je Toyota, Subaru, ... :-! :no: :yes: :yes: :yes:
1. 7. 2021 07:36
Re: To bude pro pipinku konečná
Clio nebude leda clio cross aby měli místo na baterku nebo počet místo 2+0 a kolem 700 by mohlo začínat.Třeba to EU zváží a ještě ponechajì malé auta.
Avatar - kari.laz
30. 6. 2021 23:14
Re: Nemusíš to řešit složitě
Foxconn :D :D :D to tu dlouho nebylo :D :D :D
30. 6. 2021 23:04
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
30. 6. 2021 21:41
Re: Dotace
Ísť by do toho museli tak či tak, automobilky proste nedostali na výber, a je rozdiel ťahať to všetko zo svojho, alebo na to čerpať štátnu podporu. Robil by si na ich mieste niečo iné?
30. 6. 2021 21:39
Re: A s kým budou spolupracovat?
Začni nosiť pampersky, lebo raz sa z toho Foxconu riadne zoserieš...
30. 6. 2021 21:38
Re: Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
Kvôli EV už skrachovala väčšina automobilových producentov, tak prečo nie Renault, že...? Ty si iný tragéd.
Avatar - 3_diamanty
30. 6. 2021 18:09
Re: Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
mozno nejaky model s benzinom si predsa len ponechaju ( aspon jeden ) ... bola by pecka keby to prave bolo clio ktore je megauspesne prave take ake je ... vid E 500vka tiez ukazuje ze robit z klasickeho bestsellera elektricky uz nemusi byt ( na rodiel od papiera ) v realnej praxi moc dobry napad a krok dopredu...
Avatar - 3_diamanty
30. 6. 2021 17:56
Re: To bude pro pipinku konečná
najprv to zrejme schyta elektricky megane... kde uz necakam ziadne megapredaje ani RS verziu a bohvie ci bude aj kombik uvidime...... a potom zrejme padne aj clio... ono nemusi byt zle mat v ponuke aj nejaky elektromobil.. ale vrhnut vsetky prostriedky uz len na elektro to nemoze byt normalne.... uz nove logo naznacuje ze renault je za vrcholom a zacina ist uz z kopca... placate nevkusne ... a asi je aj lacnejsie ako to predosle no jo.... hlavne to clio zamrzi... zbytok portfolia ma vlastne ani nes.ere... lebo nie je co.... ale clio je fakt podarene.. tak snad aspon jeho uplne nezhovadia
Avatar - Martin911Turbo
30. 6. 2021 17:47
Dotace
Njn minulý rok si probrečeli jako i další Francouzské firmy a dostali dotace od státu, tak jdou utrácet
30. 6. 2021 17:38
Nemusíš to řešit složitě
Jenomže i pevninští Číňani spolupracují s Foxconnem na EV.
Foxconn has also struck deals with complete-car makers including China's EV maker Byton and Geely Automobile.
Takže mohou spolupracovat s Foxconnem přímo, stejně jako Stellantis.
30. 6. 2021 17:34
A s kým budou spolupracovat?
Stellantis to vyřešil spolupráci s Foxconnem.
30. 6. 2021 17:28
Pá pá, Renaulte, bylo nám s tebou dobře!
...aneb - plnou parou k bankrotu! :-O :-O :-O :no:
Avatar - KANKUNEN
30. 6. 2021 17:22
To bude pro pipinku konečná
CLIO za mega nikdo nebude chtít. Časem to koupí číňani.