Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Dotace na elektromobily budou dostupné i živnostníkům. Vláda na ně dá skoro miliardu

Za dotace ve výši takřka jedné miliardy bude možné nakoupit až 4.550 elektrovozidel. Stát navíc podpoří i další výstavbu dobíjecích stanic pro elektřinou poháněná auta.
Zpět na článek
12. 1. 2022 11:32
Re: Takže podnikatel....
Na smradlavy diesel nechodi len tvoj sused Honzana v 1,9TDI

rohlik ta nebude potom stat 2,3 ale 12.3
12. 1. 2022 11:29
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
Emisne riesi lokalne a globalne ak mame cistu elektrinu (jadro, voda, vzduch, solar)
Jadro EU schvaluje ako zeleny zdroj elektriny, uvidime co z toho bude.

Ze ty nevidis znecistenu krajinu tazbou ropy, olovo, magnezia, Pestovania Kaucukovnikov, obrovske hlinikarne, tazba surovin pre polovodice atd. neznamena, ze spalovaky su setrne k prirode.
Znecistenim tazbou a vyrobou idu ruka v ruke.

Ekonomicky ako pre koho. Tiez nenadavas na to, ze nema ekonomicky zmysel vyrabat Mercedes lebo si nedokazes kupit a ani zaplatit prevadzku.

Povedz mi ake suroviny ma Europa na vyrobu a prevadzku automobilov dnes.
Sme plne zavisli od celeho sveta, tak neviem o com tu snivate o nezavislosti.

A bud rad, ze litium budeme dovazat z Ciny a nebudu ti ho za humnom tazit, kedze v CR mate 4 najvacsie lozisko na svete.
Avatar - Barry Lyndon
12. 1. 2022 10:57
Re: A co stredni trida
Někdo, kdo pracuje na lince, je pro tebe vandrák? WTF, OMG. I když uznávám, že "vyžranej podnikatel" (což bych měl být jako že třeba já :-) ) taky není právě korektní :D
12. 1. 2022 10:44
Re: A co stredni trida
i kdyz se me dotace v tyhle forme tykaj, tak je to tak jak pises a v tyhle forme s dotacema vubec nesouhlasim, protoze to opet stavi dalsi zed mezi podnikatele a zamestnance.
jestli vubec nejaky takovyhle dotace zavest (ja jsem pro po omezenou dobu), tak pro vsechny za stejnych podminek - tedy odpusteni DPH do urciteho limitu. a to, ze ja koupim auto bez DPH i tak bych do toho vubec netahal - jeste si ho odepisu z dani.
timhle zpusobem - podporovat jen podnikatele - si fialova vlada jenom kope hrob.
jestli chce fiala zustat premierem cely 4 roky a vyhrat pristi volby, tak se musi chovat aspon trochu populisticky, i kdyz takovy jednani nesnasim, protoze jinak ta ukrivdena vetsina lidi to priste hodi superpopulistoj babisoj
12. 1. 2022 10:16
Re: A co stredni trida
pravdepodobne vsichni kdo plati dane, coz bejva jak clovek od linky, tak vyzranej podnikatel, ja se treba radim mezi vyzrane podnikatele, a vloni na danich jsme platili kdys spoctu vsechny firmy kde jsem vyzsi jednotky milionu, letos to asi bude o chlup vic, tak doufam ze to nerozprca soucasna vlada tak jako ta Andrejkova a vyzuije se to na neco mysluplnejsiho nez treba na inovativni toustove linky na polistyren nebo na nove kotle pro lovochemii :-|
12. 1. 2022 10:12
Re: A co stredni trida
ted ato jsou veci, to nam tady napis jak by Babis zmenil treba cenu energii a ty dalsi veci :-[]

jen tak baj voko, v te energetice, Babis v EU vyjednal vesmes kulove co se tyce GD, sousedni staty si vyjednali mnohem lepsi podminky pro rozvoj energetiky a na hlavu pak i mnohem vetsi penize na tu transformaci energetiky, nevyuzil zadnou z karet kterou mohl cca 2 roky hodne veci v GD pro CR zmenit, nevyuzil toho ani jeho superministr Havlicek ;-) , Babis byl zaroven ten kdo zrusil coby jeste ministr financi tehdejsi tendr na dostavbu dvou bloku v Temeline, kdyby to nesrusil, tak by se mozna v Temeline jiz rok stavelo, bylo to puvodne vypsano na zacatek stavby pro roky 2019-2020, zastavil to v roce 2014, jeho vyroky z jednani o dostavbe Temelina jsou legendarni, a zaznamy kde vyhrozuje koalicnim stranam ze to pouzije proti nim se daj krasne najit :-[] , a coby premier a sef superministra Havlicka mel moznost ovlivnit i naplnovani zasobniku plynu v CR, a co udelal, nic ....... takze veskere kroky na mozne snizovani cen energii v CR vesmes zazdil prave on a jeho rozhodovani nerozhodovani, kdy jedine co ministrestva delali, ze mu sli na ruku a branili ho, na ministrestvu financi se cca 35 lidi staralo jen oto, jak co nejlepe vybruslovat z jeho kauz a jak co nejdele zdrovat pripadne zametat stopy ;-)
12. 1. 2022 10:02
Re: A co stredni trida
vyzrany podnikatel si to vezme na operak, je mu vesmes fuk jestli plati 15-18k mesicne na Kodiaq nebo Enyag, a kluky co znam od linky tak jezdej kdecim, ale auta kde spekulujou jestli to projde stk to vejsinou nejsou, spis zanovni kousky s cenou 250+, proste normalni rodinna auta vesmes stari tak 2-5 let, a tam moc spekulaci jestli to projde stk nejsou, ty co znam ze Skodovky tak maj vetsinou Skodovacky firemni "leasing" a jejich autama se pak plni program Skoda +
Avatar - MS-sport
12. 1. 2022 06:35
Re: miliarda na elektroauta
pointa je ale někde jinde nebo ne?
12. 1. 2022 05:40
Re: A co stredni trida
Co to meleš? Tu 800mld sekeru za poslední dva roky Babišovi vlády bude splácet vandrák od linky nebo vyžranej podnikatel?
12. 1. 2022 02:02
Re: Babiš rozdával po svém
Nenakláněj hlavu na stranu, ať ti z uší nevytečou ty *** co máš místo mozku :yes:
12. 1. 2022 01:59
Re: Babiš rozdával po svém
Babiš byl první skutečný premiér, kterého jsme měli, a jeho vláda byla nejlepší v historii ČR. Byl i první, kdo měl rozpočet v plusu, splácel Kalouskovy obří dluhy a ještě zbylo na zvýšení důchodů, zrušení superhrubé mzdy a na různé příspěvky a přídavky pracujícím lidem.

S těmi staronovými zloději a neschopy půjde většina věcí, které Babiš dokázal bohužel do wc. Doufám, že se vrátí co nejdřív.
12. 1. 2022 01:40
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
A navíc Rusko žádnou válku nechystá a pochybuji že se nechá vyprovokovat. To jen liberální demokraté a naši havloidi zase řinčí zbraněmi.
12. 1. 2022 01:36
Re: Jsem šťastný
Doufejme. Ale bude to trvat déle.
12. 1. 2022 01:33
Re: A co stredni trida
"Vandráci od linky a dělnící na šichtu" měli jít k volbám a volit Babiše. Nemuseli teď brečet (a tím myslím ostatní věci, energie atd). Takhle jednoduchý to je.
12. 1. 2022 01:29
Naprosto vyhozené peníze
Naprosto vyhozené peníze. A to je teprve začátek vlády těhle neschopů, zlodějů a leváků.
Avatar - Tomogo
11. 1. 2022 23:26
Re: Toto je ten přínos EV
Ten článek je mimo, diskutující jsou mimo a vůbec celé je to mimo.
Každý vidí jen ten svůj píseček a nevidí to v širších souvislostech.
Osobně nemám nic proti EV, ale je tam tolik nezodpovězených otázek, že vždy jen koukám, že jsem to ještě nikde neviděl kompletně vyhodnocené.
Chtěl jsem si to dokonce zjistit vše sám, ale ta data se nedají snad nikde získat. Je toho tolik, že to není pro normálního smrtelníka proveditelné.
Avatar - Katikakus
11. 1. 2022 21:30
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
Opravdu mas potrebu se takto verejne ztrapnovat?
11. 1. 2022 18:40
Re: miliarda na elektroauta
me vadi, ze nas co jezdime na benzin stat okrada o 40% vic nez ty co jezdej na naftu.
1mld na elektroauta je proti 25-30mld, kterymi je kazdorocne zvyhodnena nafta, pakatel.
ty zlodejinu, ze benzin je zdanenej o 40% vic nez nafta, podporujes ??
11. 1. 2022 17:23
Re: Babiš rozdával po svém
A můžeš mně vysvětlit, proč dnes nevadí peníze z EU, které jsou také půjčené?
11. 1. 2022 17:10
Re: miliarda na elektroauta
Stát na daních z nafty vybere ročně několik desítek miliard. Ty by jsi chtěl lidem ukrást ještě víc a dát to někomu jinému na elektroauto? Ty tyto zlodějiny podporuješ?
Avatar - rohYpnol
11. 1. 2022 17:07
Re: jsem zastance BEV
EV se obecně vzato prodávají JEN kvůli dotacím.
Avatar - rohYpnol
11. 1. 2022 17:02
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
Že emisně nic neřeší???
Že ekonomicky nedává žádný smysl?
Že nemáme zdroje ani suroviny na výrobu EV?


Ne, máš pravdu. Je to skvělý plán jak zničit Evropu :yes: :yes:

Mimochodem, fakt mě baví ty slepé kecy o tom, jak je třeba díky EV dosáhnout vyšší nezávislosti na dovozu ropy z ropných zemí. A nahradíme to elektřinou vyrobenou z Ruského plynu!!! V době kdy NATO a Rusko chystají studenou válku - díl 2...

Bravo EU :yes: :yes: :yes:
Avatar - rohYpnol
11. 1. 2022 16:58
Re: Babiš rozdával po svém
Problem je jediný - tohle domlouval Babiš se svým řiťolezem co seděl na dvou půlkách ministerstev a hlavou byl přímo uprostřed :-! :-!
Avatar - rohYpnol
11. 1. 2022 16:57
Re: miliarda na elektroauta
Neví. On neví co je to daň, co je emisní povolenka, z čeho jsou placení státní i zaměstnanci atd. Vůbec se s tím * o tom nebav :D :D :-! ;-)
Avatar - rohYpnol
11. 1. 2022 16:54
Re: miliarda na elektroauta
Emisní povolenka NENÍ daň.
11. 1. 2022 16:26
Re: miliarda na elektroauta
Neví, ale to v dnešní aktivistické době není překážka k "moudrým" názorům.
11. 1. 2022 16:24
Re: miliarda na elektroauta
v EE žádná daň za CO2 jako taková není, nemel hovadiny. Možná by se dalo uvažovat, že daň CO2 jsou emisní povolenky- dnes 82 EUR/ tuna, ovšem ty jsou propočteny k ceně výroby, nikoliv spotřeby. Poplatek OZE je čistá DOTACE výrobcům občasných zdrojů energie.
Avatar - Barry Lyndon
11. 1. 2022 15:47
Re: jsem zastance BEV
Přesně tak! :yes: :yes: :yes:
Avatar - Barry Lyndon
11. 1. 2022 15:43
Re: A co stredni trida
Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. A protože jsme banda nesoudných ničemů, kde každý primárně čeká, co mu stát nadělí a nebo kde mu uleví, chovají se politici tak populisticky, jak to jen jde. Napřed Bureš, co si chtěl koupit důchodce a státní zaměstnance (čím víc státních zaměstnanců, tím líp), teď ODS, co zase ultrapopulisticky cílí na podnikatele a hlavně pak na tzv. íčaře (rozuměj OSVČ bez nákladů) s tou jejich paušální daní (což je 100 Kč měsíčně) a dotacemi navrch. Lidovci si oblíbili rodiny s více než pěti dětmi. Piráti sami neví, čí jsou. Topka bývala za Kalouska docela rozumná, ale teď darmo mluvit... Jinak spd, čssd a ksčm radši nekomentuju.

Se střední třídou se tu počítá leda jako s někým, kdo to má všechno zaplatit ;-) :yes: .
11. 1. 2022 15:28
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
To ako ked pred kazdym spalovakom utekal clovek s cervenou vlajkou :)
Ty by si sa vtedy kona s vleckou nevzdal.

Mne sa pacia. Dojazdy zacinaju byt slusne, reakcia na plyn okamzita, ticho v aute.

Len to nabijanie, ale vyriesi sa.
11. 1. 2022 15:03
Re: A co stredni trida
Jakékoliv dotace na elektrozkraty jsou šílené zlo, proti kterému je treba ze všech sil bojovat! :-O
11. 1. 2022 14:58
Re: Jsem šťastný
Máš to nějaké popletené. Neřekl jsem, že budeme vystupovat z NATO! :-)
11. 1. 2022 14:57
Re: Takže podnikatel....
To mě ale fakt nezajímá, já jsem diesel nikdy v životě neměl a ani to neplánuju. Ale ty šmejdi mi nesmí sahat na benzinová auta! :-)
11. 1. 2022 14:56
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
Přesně. Když je tak skvělá, tak ji přece nemusí nijak zvýhodňovat a nařizovat! :-)
11. 1. 2022 14:33
Re: To není dobrá cesta
proti dotaci nebo pobídce nic nemám, ale účelově jen těm subjektům, které už svým způsobem zvýhodněny jsou, to je zvrhlost...
11. 1. 2022 13:57
A co stredni trida
Vyzrany podnikatel odmazne dph, dostane dotaci a ma enyaq a s rodinou jezdi 5 let a pak za stejnou cenu proda. Vandraci od linky a delnici na sichtu porad budou dojizdet oktavku 1,9 tdi a spekulovat jak projit stk. Jste jebli na hlavu?
11. 1. 2022 13:48
jsem zastance BEV
ale dotace na BEV ci vodikova auta me prijdou jako blbost, kor v CR ktera je navazana vesmes na Nemecko co se tyce vetsiny ekonomiky a trendu s tim spojena, takze spis nez do porpory samotnych BEV, by davalo mnohem vetsi smysl ty penize davat do infrastruktury, takze misto podpory pro nakup 4550 aut by bylo mnohem efektivnejsi podporit vystavbu 4550 nabijecich bodu na urovni 150kW+, pripadne treba i jen 2000 takovych nabijecich bodu 150kW+ a k tomu treba 15-20 tisic nabijecich 2-4 bodu s vykonem do 50kW, tedy u 2 bodu 22kW a u 4 budu pak 44kW, a ze moje cenova zkusenost s 2 bodem tedy 2x11kW s platbenim terminalem je takova, ze celkove ten projekt prisel na necelych 90 tisic korun kdys zapoctu prvni cmarnuti na papir od projektanta az po prvni nabiti z daneho nabijeciho mista

ty elektroauta se tady za par let budou prodavat dobre i bez podpor, proste a jednoduse proto ze se to bude jiz vyplacet i bez dotaci, ale to co bude chybet bude prave ta infrastruktura, tu je potreba budovat, ty auta si svoje zakazniky pak najdou relativne snadno
Avatar - Barry Lyndon
11. 1. 2022 13:28
Re: Takže podnikatel....
Ano, normální by mělo být "nedotovat" dieselové smradláky. Jestlipak se toho dožijeme?
Avatar - Barry Lyndon
11. 1. 2022 13:26
Re: Takže podnikatel....
Ale ještě horší než ten tvůj elekrofašismus (taky nejsem příznivec tlačení něčeho na sílu) je stávající dieselkomunismus (aneb levná nafta pro všechny, na emisích projdou všichni, 30 let starým dieselový smradlákem můžu zajet kamkoliv). To je mimořádně odporný režim... :no: :-[]
11. 1. 2022 13:21
Re: miliarda na elektroauta
Nafta není zatížena spotřební daní? Víš jaký je rozdíl mezi dotací a nižším zdaněním?
Avatar - Barry Lyndon
11. 1. 2022 13:21
To není dobrá cesta
Jsem příznivec EV, ale ne dotací. Ať si každý pořídí to, na co má. Pokud by měl stát do něčeho investovat tu miliardu, tak do dobíjecí infrastruktury. Protože kombinace mnoha (dotovaných) elekromobilů a mizerné infrastruktury může být docela peklo :-)
Avatar - Katikakus
11. 1. 2022 13:11
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
Na nasilim prosazovane a tlacene bateriove elektromobilite je zle uplne vsechno.
11. 1. 2022 13:01
Re: miliarda na elektroauta
Tak o tom se pobav s Hamunou, ale bude to asi na dlouho. ;-)
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 12:56
Re: Jsem šťastný
To udělejme a do 10 let nám budou vládnou z Moskvy.
11. 1. 2022 12:54
Re: Nové info ze světa nařizované elektrodebility
co je zle na elektromobilite?
11. 1. 2022 12:52
Re: Jsem šťastný
Nebudeme. Až už to bude nesnesitelné, lidé vyjdou do ulic a minimálně země V4 z EU vystoupí. Je to jen otázka času, dávám EU v současné podobě 5, maximálně 6 let! :-O
Avatar - Tomogo
11. 1. 2022 12:52
Re: Jsem šťastný
Podle mínusů to vypadá na trolly.
Avatar - Atomas
11. 1. 2022 12:34
Re: Jsem šťastný
Podle mínusů lze usuzovat, že lépe již bylo. Ono se totiž krásně poslouchá spíše levicové spektrum slibů, než reálná nutnost opatření. Kdysi v historii jsme to skousli Klausovým utahováním opasků, v dnešní době, kdy si každý automaticky nárokuje vše co doba nabízí, si budeme muset vypít svůj kalich hořkosti až do dna...
11. 1. 2022 12:34
Re: miliarda na elektroauta
OZE i dan na CO2 je soucasti regulovaneho navyseni ceny a oboji je vpodstate dan.
problem je, ze v tom je bordel, a podobny zdroje jsou dany ruzne
tedy jestlize EU jde proti neobnovitelnym uhlikovym zdrojum energie, mela by je zdanit stejne dejme tomu podle toho CO2
at uz jde o CNG, LPG, uhli, benzin, naftu ...
zdanit jednoduse, jasne, jednotne, pruhledne.
a nezavadet ruzny spotrebni dane vycucany z prstu, nebo dalsi vselijaky poplatky typu OZE
Avatar - Mikesus
11. 1. 2022 12:28
Re: miliarda na elektroauta
A co třeba emisni povolenky. Ty jsou na naftu taky?
Avatar - Mikesus
11. 1. 2022 12:27
Re: miliarda na elektroauta
Přijde mi to jako lepší přístup. Odpustit část nebo celou DPH. Pak to není dotace přeci. Nižší DPH na naftu taky není dotace.
11. 1. 2022 12:22
Re: Babiš rozdával po svém
njn, ses starej dedek, tak to uz nejak doklepes.
uz to jde kolem tebe.
celej svet uz jen jde kolem tebe
Avatar - Tomogo
11. 1. 2022 12:13
Re: Jsem šťastný
To se tak krásně poslouchá, já si to budu předčítat před spaním. Jenže pak se člověk probudí do reality... :-(
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 12:06
Re: Babiš rozdával po svém
Moc ta čísla prožíváš. Taky jsem to za mlada dělal. Jednou to přejde.
Avatar - Atomas
11. 1. 2022 12:01
Jsem šťastný
že mohu žít v zemi, kterou netrápí žádný dluh veřejných financí. Že máme do budoucna plný fond na posílení energetické soběstačnosti. Že máme vyřešenou důchodovou reformu. Že máme postavenou dopravní infrastrukturu a už tak nevíme, kam dále investovat. Zdroje tu jsou, a tak si můžeme dovolit vyhodit miliardu třeba na dotaci nějakých přibližovadel.
11. 1. 2022 11:54
Re: Babiš rozdával po svém
rozfrcanejch 140mld z rezervniho fondu po kalouskoj a 21mld z FNM jeste behem celosvetovyho ekonomickyho boomu.
800mld sekyra za 2 roky a na letosek naplanovanejch dalsich 380mld, pricemz na cinskej mor slo jen 40%.
mandatorni vydaje sotva pokrejou prijmy statu, na ostatni si musime pujcovat
inflace 6%, predpoklada se dvojciferna.
vyraznej rust nakladu na obsluhu statniho dluhu.
hypo skok s necelych 2% na soucasny 4% a predpoklad pres 6% v pulce roku, tedy u 3M hypo jen vzrust na uhradu uroku o 120tis rocne, 10tis mesicne.
zdrazeni elektriky z 2kc/kWh na 5kc/kWh.
a jako tresinka na dortu - StBak v 2019 podepsal bez vyhrat greendeal, kterej ted tak kritizuje.

ses fakt mimon romiku a po nejaky dobe zas davam za pravdu winoj
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 11:51
Re: Takže podnikatel....
Nenapsal. Win není zlý, ale někdy trošku nečte.
Avatar - KANKUNEN
11. 1. 2022 11:51
Re: miliarda na elektroauta
ČEZ piše: Daň z elektřiny se vztahuje na množství dodané elektřiny. Dodavatel ji neúčtuje, pokud veškerá dodaná elektřina pochází z obnovitelných zdrojů. V současnosti je daň z elektřiny 28,30 Kč/MWh, neboli 2,83 haléře za kilowatthodinu. Poplatek za občasné zdroje není spotřební daň. Tu uhlíkovou daň jsem nenašel.
Avatar - Tomogo
11. 1. 2022 11:41
Re: Takže podnikatel....
To jsem napsal? Nemyslím!
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 11:40
Re: Babiš rozdával po svém
Ne. Zatím nejlepší vláda co po listopadu byla. Nikdy předtím tak nevyrostla životní úroveň. Zatímco Kalouskové, Klausové a Topolánci slibovali, jak se budeme jednou mít dobře, tak za Babiše jsme se začali mít opravdu dobře.
Avatar - WinDiesel
11. 1. 2022 11:39
Re: Takže podnikatel....
Jestli rozumím Vy byste raději pokřivil trh ještě více a umožnil dotovat i EV pro osobní auta, to jste tedy kanón, Helmut jak vystřižený.
Normální je NEDOTOVAT.
11. 1. 2022 11:37
Re: Takže podnikatel....
australii z toho plynou docela slusny brebendy
11. 1. 2022 11:35
Re: Babiš rozdával po svém
mozna by moh za krejcirem do JARu
Avatar - WinDiesel
11. 1. 2022 11:35
Re: Babiš rozdával po svém
Jen aby nám kluk neutekl z republiky, až dostane příkaz do lochu :-) :-) :-)
Avatar - WinDiesel
11. 1. 2022 11:33
Re: Babiš rozdával po svém
Jsi skutečně "Babišův muž". Nepoblil ses někdy ze sebe?
11. 1. 2022 11:33
Re: Takže podnikatel....
Zatím nejlépe ze všech vyspělých zemí odolává elektrofašismu Austrálie! :yes:
Avatar - Tomogo
11. 1. 2022 11:32
Takže podnikatel....
... si odečte DPH a ještě dostane dotace. A co normální člověk? Bude platit parkování, dálniční poplatky i emise, protože na EV prostě nemá.
Začínám být pořádně naštvaný, zase to všechno zaplatí ti druzí.
Přitom pro mnohé podnikání je EV výhodné i bez dotací. Ať si každý spočítá co se mu vyplatí a podle toho se zařídí. Ale takové dotace jen mrví trh a štve lidi. No jen tak dál nová vládo a příště dete od válu. Ale to už asi opravdu emigruju... Jen zatím nevím kam!
11. 1. 2022 11:31
Re: Babiš rozdával po svém
pirati tam sou jen do poctu a tu pomatenou soudrzku poslali do pr*ele
trestne stihanej StBak a bejvalej komunista babis kterymu drzeli kudlu pod krkem komunisti stavajici - jo, to byla vladicka - za posledni 2 roky sekyra pres 800mld, z toho se chinskyho moru tykalo jen 40%, zbytek - asi 500mld - vyhozenej a splachnutej do (k)analu
11. 1. 2022 11:28
Re: miliarda na elektroauta
jestli je mnou uvedene snizeni nebo odpusteni DPH na EV dotace,
tak nafta je kazdorocne dotavana 25-30mld
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 11:25
Re: Babiš rozdával po svém
Já jsem Babiše volil. Stačilo to sice k tomu aby měl nejvíc mandátů, ale zatím si slepenec 5ti nesourodých stran úspěšně hraje na soudržnost. Tak počkáme, brzo se dočkáme. Protože aby vládli přiznaní komunisté s tzv. pravičáky je úchylné a křehké.
11. 1. 2022 11:21
Re: Babiš rozdával po svém
ty pises, ze StBakovo rozdavani je milejsi tobe, ne kobliham co mu to zerou
asi jsi jednou z nich
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 11:16
Re: Babiš rozdával po svém
Chlape, tobě když mozek pracuje naplno tak 1+1 jsou 4. Za běžného provozu tak 5 padesát.
11. 1. 2022 11:09
Re: miliarda na elektroauta
litr nafty ja zatizenej spotrebni dani 9.95 na litru, benzin 12.84 na litru
kdyz benzin prepoctec na energii nafty nebo CO2, tak benzin je zatizenej ve skutecnosti 14.12 proti 9.95 nafty, tedy benzin ja zatizenej o vic jak 40% vic bez nafta
v elektrice platis jeste polatek na OZE (0.495kc/kWh) a uhlikovou dan (1.50kc/kWh??), ktere u benzinu a nafty neplatis, tedy cca 2kc/kWh bez DPH.
v nafte platis 0.995kc/kWh, tedy polovinu toho co ted u elektriky
aby se zdaneni nafty vyrovnalo zdaneni elektriky, musela by se spotrebni dan na naftu zdvojnasobit

tak nemel smysle, ze benzin je zatizenej spotrebni dani mene nez nafta nebo ze u elektriky platis jen 30kc/MWh.
Avatar - Ji/Ri
11. 1. 2022 11:02
Re: Babiš rozdával po svém
...zavist je hrozná, že? :D chudáku. Vem si igelitku a běž hejtit na novinky. Asi bych ti měl přát něco hrozného, ale ty jezdíš v priusu, to ti stačí. A vrchol tvé blaženosti je ten, že tu hejtíš kluky, co mají v hlavě více než zlodějnu a zavíst a umí si udělat radost.
Přeji hezký den s naběhlýma tepnama v očích.
Avatar - KANKUNEN
11. 1. 2022 10:55
Re: miliarda na elektroauta
To je šílené uvažování ve stylu Hamuny, nafta je zatížená spotřební daní až až, méně než benzín, ale narozdíl od elektřiny je, protože těch 30 korun za MWh je jak za 3 litry nafty.
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 10:53
Re: Babiš rozdával po svém
Přesně to si myslím, že se stane. Jen aby nám kluk neutekl na Hrad.
Jen konstatuju co si myslím, že bude. Rozumím, že mě by se to líbilo a tobě ne, o tom je demokracie.
Avatar - MS-sport
11. 1. 2022 10:52
Re: Nejvíc čekám na tu zábavnou tabulku referenčních modelů
:-! :yes:
Avatar - MS-sport
11. 1. 2022 10:49
Re: miliarda na elektroauta
Proč vůbec nějaké dotace? :-)
Avatar - MS-sport
11. 1. 2022 10:48
Za socialismu
tedy toho, který byl před rokem 1989 se toto nazývalo SUBVENCE. Současný socialismus to nazývá DOTACE...."vývoj" nezastavíš :-!
Avatar - Ozzman
11. 1. 2022 10:44
Re: Babiš rozdával po svém
Jsem to tady říkal, že to příjde... "Andrej kradl, ale já z toho něco měl, takle z toho mají jen ti zpropadení podnikatelé" .... A protože lidi nedohlédnou dál, vrátí se... ;)
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 10:42
Nejvíc čekám na tu zábavnou tabulku referenčních modelů
Prosím redakci, aby nám ji po jejím zveřejnění otiskla. To bude švanda jako tady ještě nikdy nebyla.
11. 1. 2022 10:26
Dobrý článek
Na seznamu je vyjádření (článek) ing. Hurta s názvem Elektromobil? Jinde vám sleví nebo doplatí, u nás si naopak připlatíte vy. Mám k VW poněkud odtažitý poměr, ale oceňuji když je někdo z jejich zaměstnanců věcný a nemele nesmysly. Mimochodem to je člověk, který v rozhovoru z prosince 2020 uvedl informaci, že za 2020 automobilky neplatily žádné emisní pokuty.
11. 1. 2022 10:19
Re: Babiš rozdával po svém
StBakovo rozdavani sam sobe?
nebo odpusteni DPH na elektriku i tem co maj fix elektriky a meli tak nejlevnejsi cenu za poslednich 15 roku ??
nebo odpusteni DPH nam, co s placeni elektriky zadnej problem nemame, ale lidem co zerou travu pomoc v podsate zadna???
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 10:17
Babiš rozdával po svém
Fiala taky po svém. Nemůžu se ubránit pocitu, že Babišovo rozdávání mi bylo milejší. Doufám, že se po příštích volbách vrátí s jednobarevnou vládou. Fiala s Válkem jedou bomby, tuším, že to kluci dokážou k tomuto výsledku dohnat.
11. 1. 2022 10:12
miliarda na elektroauta
25-30mld rocne na zvyhodneni nafty proti benzinu

jestlize stat vsem kolenovrtum odpousti cast spotrebni dane na nafu, mel by vsem odpustit prinejmensim cast DPH na EV. nechapu proc dotace jen nam podnikatelum a zivnostnikum