Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Škoda omezí výrobu i příští týden, tentokrát ve všech svých závodech

Automobilka Škoda Auto omezí kvůli výpadkům v dodávkách dílů výrobu i příští týden. Stejně jako tento týden se to dotkne závodů v Mladé Boleslavi a Vrchlabí a nově i závodu v Kvasinách, kde se zatím vyrábí bez omezení. Plyne to z informací týdeníku Škodovácký odborář. 
Zpět na článek
4. 2. 2023 07:36
Re: Likvidace v přímém přenosu
Ono snad prichazejici Euro7 a normy ohledne homologacnich podminek aut na evropskym trhu to nam narizuje nekdo zvenci? Nekdo zvenci nam naridil ze kazdy novy auto musi mit brzdovyho asistenta, hlidani pruhu startstop a dalsi nesmysly?
Avatar - Hammunasakra
4. 2. 2023 01:55
Re: Likvidace v přímém přenosu
https://www.youtube.com/watch?… rozsah vašich NEZNALOSTí a NECHÁPÁNÍ a OMEZENÍ (jen na EU) to je nekonečná SHOW na to se fakt dá říct jen https://www.youtube.com/watch?…
3. 2. 2023 19:50
Re: Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
Jain (Ja/Nein). VW pri nedostatku obmedzí značku Škoda a dodávky dielov nasmeruje do svojich značiek, ktorým chystá svetlejšiu budúcnosť.

Škodovku a jej zákazníkov doja a čakajú čo to vydrží. Majú prebytok kapacít, pokles predaja znateľný. A keď už musím optimalizovať, tak nech na tom ešte zarobím.
3. 2. 2023 18:21
Re: Svetry
....si vynechal komplet ten začátek....začnul by na vé štyrce, pak by vlítnul na únii a taky Erdogán a teprve potom Makrón ten mluví Bájden.....
3. 2. 2023 18:15
Re: Likvidace v přímém přenosu
Presne tak :yes:
3. 2. 2023 18:14
Re: Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
Jestli to nebude tím, že v autech se zrovna nenacházejí ty TOP chipy, ale ty o 2-3 generace starší a hlavně výrazně levnější ;-)
Avatar - Barry Lyndon
3. 2. 2023 17:57
Re: Svetry
No jistě, to by se za Agrobarona & Velkouzenáře nestalo, by zavolal Macronovi, ten Trumpovi, ten Putlerovi a byl světový mír i čipe do Enyaqe.
3. 2. 2023 14:45
Re: Svetry
Já vím, že za to asi nemůžete, ale měl byste se začít co nejdříve léčit! Pokud je ovšem blbost léčitelná... :-[]
3. 2. 2023 14:16
Svetry
Svetry nezabiraj, ale tohle Putina uz polozi, checht. Diky vsem, za zvoleni samoliby a nenavistny gumy :yes:
3. 2. 2023 13:50
Re: Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
Presne. VW si myslel, že môže s globálnymi hráčmi vo svete polovodičov cvičiť ako s lokálnym dodávateľom čalúnenia. Len sa prerátali nie len v tom, že výrobcovia polovodičov nie sú na automotive odkázaný a tiež v tom, že ani nemajú záujem navyšovať zmluvy za predošlých podmienok, kde just in time systém museli často riešiť cez svoje skladové zásoby. Lebo ak neodoberáš dosť, aby si vedel aspoň jednu linku plne vyťažiť, tak fungujú spôsobom, že vyrobia napríklad 3 mesačnú várku čipov a linku prestavenia na čip pre niekoho iného.
3. 2. 2023 13:24
Re: Likvidace v přímém přenosu
Přesně tak, v EU jsme svědky bezprecedentního politicko-idelogického znásilnění trhu, toho s auty. Ještě nikdy v historii nebyl tak objemově rozsáhlý trh s tak ekonomicky důležitým zbožím takto brutálně zprzněn, jako to nyní činí rudozelení zločinci v Bruselu. Auta, o které lidi mají zájem (s příznivým poměrem ceny a užitné hodnoty a minimem zbytečné elektroniky), automobilkám zakazují vyrábět a naopak jim nařizují výrobu vozů (EV, hybridy), o které většina zákazníků nestojí. To je naprostý konec kapitalismu v oboru automotive a nástup zeleného neobolševismu!!! :-O :no: :no: :no:
Ekonomice EU se tato sebevražedná politika šeredně vymstí (stejně jako postupná likvidace výroby levné a dostupné el. energie), protože široce dostupná individuální mobilita je jedním z pilířů moderní západní společnosti!!! :-O
Kdy toto odporné pseudoekologické šílenství skončí? Jak to trefně říkala Margaret Thatcherová: socialisté vždy končí, jakmile jim dojdou peníze těch druhých.... :-O
3. 2. 2023 12:46
Re: Likvidace v přímém přenosu
A hlavně by o taková auta byl zájem. Nicméně to je problém EU trhu kde to EU nařizuje. Jiné trhy budou v pohodě, protože tyhle jejich asistenti na všechno se dávají jen u nás v EU a možná v USA.
3. 2. 2023 12:44
Re: Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
Ano chybí, protože Škodovka (VW) se chová ke svým dodavatelům jako dobytek. S nastupujícím Covidem oznámili poklesy výhledů výroby svých aut, tak se podle toho výrobci čipů přizpůsobili a vrhli své kapacity jinam. Následně si soudruzi z VW mysleli, že jen hýknou a firmy jako TSMC a ostatní přiběhnou jako pejsci a okamžitě navýší zase výrobu. Bohužel se tak nestalo a poslali celé VW do háje s tím, že kapacity mají alokované do jiných lukrativních segmentů a na rychlopožadavky VW kašlou i na placení nějakých jejich sankcí za zastavení linek kašlou a VW sklaplo uši a od té doby se v tom díky své aroganci a neschopnosti plácají. Já jen říkám. Dobře jim tak! Třeba je to vychová.
3. 2. 2023 11:58
Re: Likvidace v přímém přenosu
Proboha, to byla ironie.

Jako že nevěřím, že pravou příčinou je nedostatek subdodávek.
Avatar - Roland Von Wagen
3. 2. 2023 11:57
Re: Likvidace v přímém přenosu
Ono by to i dávalo smysl. Auta už levná nebudou a současně bude klesat prodej. To ostatně živě sledujeme. Štěpit síly mezi Škodu, VW (a Seat) se už nevyplatí. Proti čínské konkurenci budou rádi, když zachrání VW. Tohle ale čeká všechny mainstreamové evropské automobilky. U Fiatu nebo Citroenu už můžou pomalu vypínat Kuka roboty. Jestli pod značkou Fiat vůbec ještě něco v Itálii vyrábí.
3. 2. 2023 11:54
Re: Likvidace v přímém přenosu
Pokud odstraní z aut nesmysly, které člověk nepotřebuje,senzory na kteroukoliv ptákovinu a navíc se vrátí k tlačítkům, tak jim čipy ještě zbudou.
3. 2. 2023 11:52
Re: Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
No jo, ale bude to chybět servisní síti, co pak budou dělat? Vy by jste se držel automobilky, která vám nedá vydělat?
3. 2. 2023 11:51
Re: Likvidace v přímém přenosu
Taková smůla.

Zrovna když každý u nás a i v celém světě lačně čeká ve frontě na každou právě vyrobenou stále lepší a stále levnější jakoukoliv škůdku, tak, jako na potvoru, nemají subdodávky.
Avatar - WinDiesel
3. 2. 2023 11:13
Likvidace v přímém přenosu
Možná že vidíme likvidaci Škody koncernem VAG v přímém přenosu, ať už chtěně nebo nechtěně.
Avatar - WinDiesel
3. 2. 2023 11:05
Re: Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
Nechybí.
VW si spočítalo že stačí prodávat 1/2 aut s 2x vyšší marží.
Je to riskantní krok, ale může jim to projít. 2x vyšší marži už díky zdražování možná mají, ale prodeje jim na polovinu neklesly, i když třeba Škoda už šla o 30% dolů.
No a VW prodávalo globálně 10 000 000 aut , teď asi 8 000 000, to je o 20% dolů.
Házejí to na polovodiče, ale tam zakopaný pes není, prostě jsou nižší objednávky díky zvýšení cen.
Navíc dovoz do ČR může být levnější díky SILNÉ KORUNĚ.
3. 2. 2023 10:27
Evropa
Evropa pomalu končí. Bude se dál a dál propadat jednotlivá odvětví. Bude to trvat ještě pár let než spadneme ekonomicky na úroveň dnešního Ruska a níže.
Petr Pavel a vláda tomu krásně pomáhá. Jedet to pomalu, je třeba zrychlit....... . 8-s
3. 2. 2023 10:03
Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
Prodej mobilů klesl na úroveň roku 2013.
Polovodičové firmy omezují výrobu, protože nemohou prodat.

Pokud se neprodávají mobily, počítače, neprodávají se i paměti. Historický krach.
„Historischer Speichercrash“: Samsung soll Verlusten mit Produktionskürzung begegnen

A tady čteme, že chybí polovodiče.