Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Před 55 lety se objevilo první Suzuki s pohonem všech kol. Co se ukrývá pod názvem AllGrip Select?

6 komentářů

Othello
Na rozdíl od přednášejícího zástupce Suzuki si vůbec nemyslím že v mezních situacích není rozdíl, zda řídíte FWD, RWD nebo AWD. Pokud se rozdíly do značné míry smazávají při brzdění, tak ve fázi akcelerace se vliv koncepce pohonu projeví zcela zásadně.

A k pohonu všech kol, že umožní vyjet nějaký prudký kopec nebo se v něm vůbec rozjet je samozřejmě fajn, ale s takhle vybavenými auty se na sněhu především báječně předjíždí
xxc
@Othello dost zalezi, ze koho a kedy, lebo brzdit to bude rovnako, ako tomu predchadzanemu 😄
Othello
@xxc
Při předjíždění potřebuji zrychlovat. Ne brzdit
xxc
@Othello To áno, ale neskôr to už nejaké nevýhody neprinesie. Skôr na pohýňanie je to dobré, pri predchádzaní až takú výhodu nevidím.
Jenik3
Je to sympaticke, kdyz si zakaznik muze 4x4 vybrat. Mel jsem tento pohon na skodovce, ale cas ukazal, ze jsem vice vozil 150kg navic nez toho vyuzival.
Za poslednich 5 roku se mi stalo jednou, ze auto nevyjelo.
xxc
@Jenik3 Mne sa naposledy stalo, že auto vyšlo na kopec pred garáž, zastavilo, žena otvorila kufor a auto sa zošmyklo po ľade dole kopcom