Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ford naznačil návrat osobních aut do Evropy. Kromě EV přijdou i hybridy

36 komentářů

Arese
Všechno špatně Forde! Pokud se chceš v Evropě vrátit na své dřívější pozice, necpi nám elektrošroty a hybridy, ale normální, čistě spalovací modely, vč. verzí s manuální převodovkou! A překarosované čínské šroty tě fakt nespasí, na to tady nění nikdo zvědavý, evropani chtějí skutečné Fordy, vč. jejich vyhlášených podvozků!
A nevyužití marketingového potenciálu kultovních jmen Fiesta, Focus, popř. Mondeo je naprostá hloupost!
kozakm
@Arese ve Fordu už žhaví Excely a předělávají globální strategii podle Arese. Jediné, v čem s tebou souhlasím, je, že by Ford měl vyvinout něco vlastního a ne přebalovat cizí auta (ať už je to čínské nebo VW)
rohYpnol
@kozakm

Potíž je v tom, že kdyby Ford zvolil strategii podle Arese, tak dnes vůbec není tam kde je a nemusí tuhle existenční otázku vůbec řešit, protože by patřil mezi nejprodávanjší značky v EU 😁 😁 😁
KANKUNEN
@Arese Co je špatně na Fordích hybridech? Jede to a nežere to.
Arese
@KANKUNEN Pokud bude jednou z volitelných možností, tak vůbec nic. Pokud ale bude jedinou alternativou zkratowozu, tak všechno!
Rosta Jež
@Arese Mild-hybrid podle mne není špatná technologie, pokud je dostatečně robustní a spolehlivá. Nepřidá zase tolik váhy navíc, ve městě dokáže ušetřit dost paliva i materiálu brzd a výměna baterie jednou za 10 let, což je asi tak v polovině životního cyklu celého auta, majitele nezruinuje. Ale s těmi Číňany souhlasím - aktuálně to vypadá tak, že chtějí přelepovat logo na autech z Číny a původní vlastní vývoj nula.
del42sa
jestli to bude přebouchané Geely, tak si to můžou rovnou strčit do zadele ...

//www.novinky.cz/…nologii-40561089
Lenka Čížková
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
ptr078
Lenka Čížková
Lenka Čížková
@del42sa Do zadele? 🌈
JirkaII
Za mě jsou skvělé HEV a PHEV verze Kugy. S pohonným ústrojím uzpůsobeným jak pro městský provoz, tak pro silnice a dálnice. Jenže Kuga není pro každého, někdo potřebuje auto menší, ale ne zase tak malé, jako je Puma. Crossover velikosti Focuse s možností volby HEV a PHEV by byl skvělý univerzál a do města vhodný nejen pohonem, ale i velikostí. Také by si mohli odpustit ovládání větrání přes displej. Taková aktivace vnitřní cirkulace by měla být v naší zakouřené české kotlině povinně fyzickým tlačítkem na volantu.
3_diamanty
Ford bol vzdy globalnou znackou ... takze eu trh nie je pre neho rozhodne tak dolezity ako povedzme pre skodu opel ci seat.... pri tom vsetkom tu ale ford v eu mal este nedavno skvele auta a skvele predajne cisla... cize je to trosku proti logike aby prave z takehoto trhu "odchadzal" a zacinal ho coraz viac ignorovat ... ono take povedzme mitsubishi ci honda ( tiez globalne automobilky ) tu v eu nikdy nemali velke predaje takze ich sucasny odklon od eu je v podstate uz logicky a neprekvapivy ale v pripade fordu je to za mna kusok fail od neho... cas ukaze co a ako ... fiesta focus a mondeo europskym zakaznikom ale budu urcite este dlho chybat
Rosta Jež
@3_diamanty Musím říct, že ač jsem vyzkoušel několik aut střední třídy, tak Mondeo mk5 s turbobenzínem pod kapotou je podle mne doteď novináři nedoceněné auto. Ten skvělý podvozek a zároveň i komfort v kabině s ohledem na relativně nízkou cenu bylo pro kupujícího terno. Bojím se ale, že do stejné řeky podruhé už nevstoupíme.
Pepa_007
Tak bude to BEV a hybrid a bude to AŽ za nejdříve 2 roky.
Bude to určitě sdílené s konkurencí či přímo od nich. Nebo to bude s 1.0 tříválcem? 🤣 Či lépe s 2.5 či 2.3turbo? A vše striktně automat. 🫣🫣
topten
fordem tam
vlakem zpatky
.
konec hlaseni
JirkaII
@topten
Jo! Jednou jsem byl se džbánkem pro pivo a ti štamgasti to říkali taky. Akorát, že 3 ze 4 nikdy neměli ani auto, ani řidičák.
topten
@JirkaII
tos byl nekde v rusku ...
... tam na tank ridicak nepotrebujes a jinak nez v tanku zeleni muzici na dovolnou nejezdi
JirkaII
@topten
V Rusku jem nebyl a 60 mi není, ale Fordy jezdíme více než 20 let. Byl Focus, Fiesta, je C Max, B Max 2x. Vždy Fordem tam i zpět. Kromě ročního servisu jen spotřebák, jako tyčky stabilizátoru, brzy, baterka, žárovky. A i ten B Max, s motory pro maminky, má skvělý podvozek, původem z Fiesty. Radost z jízdy i v rodinném balení.
Alpha Tango
@topten To víš, že jo, šmudlo ubreptanej...
Arese
@topten Tak to je stejně "intelignentní" a "aktuální" informace, jako že italská auta "hrozně reznou". 😊
JirkaII
@Arese
Nedá se nic dělat, když tomu někdo rozumí tak tomu rozumí. A když nerozumí a rozdává rozumy, je to rozumbrada.
Rosta Jež
@topten A že je to tak oblíbené auto.. ? já vidím Fordů na cestách mraky. Ti lidé musí být strašně hloupí. Ale pro flame war dobrý 😀
ericn
Dost pochybuju, že zákazníci a fandové Fordu vezmou na milost čínské dárce nových modelů 😂😂😂
JirkaII
@ericn
To jsem si také myslel. Ale začínají prosakovat názory, že časy, kdy Čína jen kopírovala západní technologie jsou dávno pryč a jestli někdy měli stejné moto, jako za socíku my, tak oni tu šanci proměnili.
(Západ) "Dohnat a předehnat."
ericn
@JirkaII myslíš ten dementní rozhovor z rána s tím rádoby dovozcem čínských aut? 🤮 Ještě aby vozil Rudou vlajku, blb… a tvářil se jak spasitel? No silný kafe…
JirkaII
@ericn
Ne, myslím technologie v progresu. Jen jsme zvyklí na trochu jiný standard. To jsou rozdíly kros kontinenty, nejen Čína a Asie. Ale ne jen kros kontinenty, stačí porovnat naše zvyky s Peugeotem a Citroenem. Je to jiná planeta. Ale ti Asiati domyslí a dotáhnou i ty evropské zvyky a standardy, zatímco Evropa, v honbě na Greendealem, si ten vykopaný hrob i zahrabe.
Rosta Jež
@JirkaII Oni ale jenom kopírují to nejdůležitější a to jsou podvozky a motory a to ještě ne úplně dobře - viz. některé testy jízdních vlastností. K tomu přilepí materiálově líbivý interiér (jeho výdrž je otázkou) a nabídnou to celé za nižší cenu. Jako celek to působí sice velmi zajímavě, ale jak s tím člověk jezdí dlouho, tak ty neduhy začínají vyplavávat na povrch.
Michal Chmelař
Podle informací v článku to sice moc nevypadá, ale tak kdyby chtěli uvést v Evropě třeba tohle, myslím, že by se nikdo nezlobil
www.carnewschina.com/…tarts-21200-usd/
Je to sice Čína, ale ten dvoulitr může být skvělý a osobně bych si určitě chtěl vyzkoušet ten hybrid. Jenom bych měl obavy, že loajální zákazníci Mondea už většinou nuceně odešli jinam, jako třeba já.
kozakm
@Michal Chmelař je to pěkný a na spalovák i dobrý, to určitě neuvedou 😁
Michal Chmelař
@kozakm
Taky si myslím, tolik dobrých zpráv bychom neunesli 😄
JirkaII
Trochu mám obavu, zejména teď, když Ford u většiny evropských modelů ztratil kontinuitu, aby za ty dva roky přivedl na trh vozy, o které bude zájem. S vývojem technologií se také překontě vyvíjí priority a zájmy spotřebitelů.
Arese
@JirkaII Základní priorita evropského zákazníka je pořád stejná - co nejvíce užitné hodnoty za co nejméně pěněz a s co nejnižšími servisními náklady a spotřebou. Takže co nejjednoduší a nejtrvanlivější použitá technika. U Fordu k tomu navíc očekávám nadprůměrně kvalitní, a tedy řidičsky zábavné jízdní vlastnosti.
rohYpnol
Prodejcům něco Ford slibuje?
On tady ještě zbyl nějaký prodejce Fordu? No, za další dva roky už nebude ani ten zbytek... Jediné, co se tady ještě prodává, jsou totiž Mustangy, Rangery a Bronca 😁 😁 😁
ericn
@rohYpnol hlavně bych řekl, že prodavají užitkáče - Transity, Rangery, pak osobní auta - Kugy a Pumy … tím končí, navíc nemají…
rohYpnol
@ericn
Je to otřesná politika. Být prodejcem Fordu, tak dávno prodávám Omodu nebo Jaecoo nebo BYD. Ideálně vše 😁