Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Samořízené vozy v ČR: Češi obelstili systém Tesly

30 komentářů

Arese
Samořiditelné vozy jsou naprosto úchylná záležitost, která jde proti samotné podstatě automobilismu a řidičskému potěšení!
kozakm
@Arese pověz, jaké je to řidičské potěšení v Karoqu?
Arese
@kozakm Řídí se mi dobře. Mám v něm příplatkovou funkci na omezení účinku posilovače řízení a samozřejmě taky manuální převodovku. Ale stejně většinou řídím naše jiná auta, s nižšími karoseriemi a těžištěm, která se více hodí na ostřejší jízdu v zatáčkách. Nějaké další otázky? 😊
kozakm
@Arese ok, další otázka: všiml sis, že FSD je za příplatek, takže kdo ho nechce, mít ho nemusí? A když už ho má, nemusí ho vždy používat?
Man Ký
@kozakm arese je skromný petrolhead, placatý sporťáky před světem ze skromnosti tají, recenze dělá jenom nudný konfekční rozpočtovky😊
Arese
@kozakm Tak pokud takové samořiditelné auto nebude ohrožovat ostatní... Ale já tomu prostě nevěřím.
ryccardo
@Arese hele kdyz to nekdo v aute chce, tak proc ne, ale ne kazdy se chce v aute vezt. Ja tohle ve svem aute nechci nebo kdyz to tam jednou bude, tak to nebudu pouzivat.
Arese
@ryccardo Rozumný názor. 😊
lordlord
@Arese bylo by fajn si to odřídit k baráku, tam vystoupit a ať si auto samo hlédá místo na zaparkování
Uživatel_5100058
@Arese Jakými potěšení? Tím myslíte ten vyhozený čas, kdy musím dávat pozor a nudit se za volantem?
Mikesus
@Uživatel_5100058 on to potěšení bere tehdy, kdy může neustále řadit, jako třeba 1-2 neustále dokola v kolonách. To je doslova řidičská nirvána. A pak jako bonus propaguje jako zábavné auto karoq, protože má manuál.
Arese
@Mikesus 1) V kolonách jezdím jenom vyjímečně 2) Nikdy jsem nepopíral, že řízení nízkého, či ještě lépe nízkého sportovně laděného auta je ještě výrazně zábavnější.
Arese
@Uživatel_5100058 Tak s takovým názorem se divím, co tady na těch stránkách vlastně děláš, když tě řízení aut nebaví...
Mikesus
@Arese automobilismus je o přesunu z A do B. takže to naopak plní lépe než kvedlačka. Pokud bys měl na mysli řidičscké potěšení, jistě jezdíš na uzavřené okruhy. Nebo je to jinak?
Na okruhu si samozřejmě FSD pustit nemusíš.
Arese
@Mikesus Jo, na okruzích mám odjeto docela dost. Ale nikdy jsem tam nebral vlastní auto, bylo by mi ho líto.
Miorolo
@Arese Pro řidičské potěšení slouží okruhy, silnice slouží na přesun z A do B. Navíc, jízda rodinným vozem určitě není žádná zábava, ale pouze jízda.
Bydlím na vesnici a pracuji ve městě. Nevím, kde bydlíš/pracuješ ty, ale já nemůžu říct, že bych si užíval jízdu na těch přeplněných silnicích, kde je každou chvíli nějaká vesnice a mimo vesnice stejně všichni jezdí 70-80, protože za zatáčkou nás čeká další vesnice.
Arese
@Miorolo Já taky jezdím do práce autem, mám to ale jen 6 km a žádné delší kolony mi na této trase nehrozí.
JirkaVejrazka
@Arese Idealni kandidat na EV 😉
Leoš Teufl
Chápu, že tohle je bulvární stránka, kde rozhoduje jen kliknutí na titulek, ale i tak nechápu proč propagujete něco, co je stejně nebezpečné a nelegální jako odčipované elektrokoloběžky nebo motorky.
jinrys
@Leoš Teufl Redaktor se povozil a využil tak výsledků trestného činu aby dostal mzdu, ale třeba to vynahradí článkem o tom, že na řidiče musí být přísnost.

Informovat je v pořádku, ale nechápu, proč do toho auta nastupovat. Tím v očích majitele majitele tu nebezpečnou úpravu v zásadě schvalují.
Jon Bon Novy
Ked som uchylny a nechcem si sam soferovat, tak si asi nekupim auto ....
Preco typek radsej nejazdi autobusom? Tam tiez nemusi soferovat...
johny555
@Jon Bon Novy Uvědomte si, že pro většinu lidí je auto jen dopravní prostředek, nikoliv zábava. Naopak, mnohé řízení stresuje, ale potřebují řídit, protože autobusem z A do B to někdy trvá 3x déle s třemi přestupy. Stejně jako pro někoho je ladit herní PC zábava, ale většina lidí, chce fungující PC bez žádného zásahu.
Man Ký
@johny555 tak vona cesta autem do práce není ani pro kovaného petrolheada typu Arese žádným potěšením. nebo se pletu?
martin888
Na nabíjení posílá do USA ?
Petr Janek
@martin888
Do Horních Uher !
Dušan Trnka
Redakcia jednoznačne podporuje nezákonné konanie v ČR !
Petr Janek
@Dušan Trnka
Škandál !
A na Slovensku tiež !!
Buffalo007
Oznámkujete automatické řízení na dvojku, když systém dokáže nepředvídatelně najet do protisměru a jen náhodou nezpůsobí nehodu, protože tam nic nejelo? Za mě je tohle jednoznačně nedostatečná. U komisaře v autoškole by při zkoušce něco takového taky neprošlo.
gil54
@Buffalo007

To nebyla chyba systému, ale kontrola pozornosti řidiče. 😀
Barry Lyndon
"Zdá se to jako nepoužitelný stroj, který se řidiče, tedy spíš uživatele, snaží pravidelně zabít.... .... Celkově to neskutečně šetří energii řidiče."

Nechápu, jak jdou tato dvě tvrzení dohromady, ale jak se říká: Sto lidí, sto chutí 😊