Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová nejsilnější spalovací Škoda: Superb iV dostává silný plug-in

39 komentářů

KANKUNEN
To vůbec není špatné, já mám doma jak nabíjet. Ale pro firmy má být verze HEV.
ryccardo
@KANKUNEN v čem by ti pomohla HEV varianta?
KANKUNEN
@ryccardo Už jsi slyšel, že firemní PHEV se většinou nenabíjí? Není kde.
ryccardo
@KANKUNEN Já to nejen slyšel. Já to dokonce i viděl 😁
Nicméně při jízdě je taky dokážeš dobíjet jako klasický HEV a když chceš, tak se můžeš občas někde napíchnout.
rohYpnol
@KANKUNEN
Když není kde nabíjet PHEV, tak asi není kde nabíjet ani BEV, že 😁 😁 😁
lada 2102
@KANKUNEN
i když je kde, tak se nenabíjí protože manager se přece nebude tahat s kabelem.
ericn
Tak nějak nechápu, proč si nepřidat 55tis kč u auta za 1.3 mio Kč a nemít výrazně lepší 2.0TSI 4x4 7AT, navíc když je i o 120kg lehčí 😋👌
Arese
@ericn Bohužel, takto logicky ovšem můžeš uvažovat jen, pokud nepracuješ pro "zelenou" firmu.
rohYpnol
@ericn
Protože tyhle PHEV kupují na západě, kde mají totálně vymyté mozky a kde mají nesmyslně zdeformované tržní prostředí formou různých daňových a finančních zvýhodnění.
kozakm
@rohYpnol no a nebo třeba jen nechtějí poslouchat pořád hukot motoru a smrdět sobě a ostatním pod nos.
rohYpnol
@kozakm
Moderní vůz se spalovacím motorem není pro své okolí ničím obtěžující. Obtěžující je jen pro ty lidi, kteří odmítají, že pes štěká, protože to je pes.
Rosta Jež
@kozakm PHEV má největší využití ve městě, protože mimo město dříve neboe později přijde ke slovu spal. motor. Do města bych přiznám se volil raději nějaký crossover, se kterým se ve městě bude lépe parkovat, bude mít více místa nad hlavou, bude se do něj lépe nasedat a vysedat. Sedan/lift/kombi střední třídy je naprosto ideální na delší a častější dálniční přesuny, na což ale zase phev příliš vhodný není, protože v tomto režimu veze pár set mrtvých kg navíc.
Mr.Murphy
.....
Man Ký
Pobavilo.

Nevýhoda demokracie, o výsledku nejnovějších voleb rozhodli hloupí lidé. Představte si situaci, že by o směřování nějaké velké firmy, např. Škoda Mladá Boleslav rozhodovali všichni zaměstnanci. Tedy uklízečky, pomocní dělníci, kteří vyváží špony, šoféři nebo nějací operátoři. Každý asi tuší, co by nastalo, jedním slovem katastrofa. A ještě aby toho nebylo málo, tak i bývalí zaměstnanci, tedy důchodci. Další představa je, těmto jednodušším lidem by chodily řetězové maily od konkurence, že nejlepší motor pro pohon automobilu je jednoválec. Jak by to dopadlo, si umíme představit. Jaké z toho plyne ponaučení? Volební právo by neměli mít senioři a lidé s žádným nebo pouze se základním vzděláním. Je to především i pro jejich dobro. My vzdělaní lidé si poradíme, ale tato s prominutím lůza, která si nevidí na špičku nosu, nemůže z principu o těchto věcech rozhodovat. Nemá mozkovnu na to, aby byla schopna správně rozhodnout, není schopna si věci ověřit. Důchodci zase přišli o rozum, díky řetězovým mailům a populistům. Čest výjimkám!
topten
@Man Ký
tak to ale za komousu prece bylo, ze rozhodovali hlupaci s rudou knizkou, a vsichni vime, kam to komousi dotahli
dokonce to tak bylo i po krachu komousu v nekterejch firmach v devadesatkach
nam (vyzkum-vyvoj) chteli sefove pridat, abychom neutikali pryc, ale odborari se postavili proti, protoze bychom brali vic nez delnicka trida a sefove vymekli
vysledkem byl rozpad vyvoje a nakonec firma bez vlastnich vyrobku, ktera dnes jen paberkuje na kooperacich, aspon podle toho co se ke me donese
rohYpnol
@topten
Dnes reálně rozhoduje úplatnými lobbisty protlačená EK, která není výsledkem žádných demokratických voleb. Snad ještě horší než dříve.
Bruce McLaren
@Man Ký když už, tak zaměstanci by měli volit vedení které se chodu firmy ujme, jestli chcete jet trošku podle nějakého vzorce. Pokud bude mít firma lepší výsledky oproti konkurenci jiných automobilek, proč by zaměstanci něco měnily? V případě Škody by asi vedení zůstávalo ne? Zde by spíše měli strach z jiného nezavedeného vedení, které by mohlo ohrozit jejich jistotu, která funguje.
topten
@Bruce McLaren
to je hodne naivni
se podivej jak dopadly volby
vyhrali populisti s dezolatama co jen rozhazujou a bezpecnost a budoucnost zeme je nezajima
rohYpnol
@topten
Prohráli ti, co tady za 4 roky prokázali svoji totální neschopnost. Prohráli přesně takoví jako ty. Ti, co umí jen nálepkovat, urážet a popírají demokratické principy. Ti, co rozdělují společnost. Ti, co mentálně zvládli jen naplnit definici komoušství v plné kráse.

Vyhráli ti, kteří nabídli řešení. Řešení, které konečně dává českého občana a jeho zájmy na první místo.
Man Ký
@rohYpnol jako z brožurky ANO😊 z tebe musí mít radost kobliho!
mimomisu
@Man Ký To bude mnohem víc do prava, než ANO
JirkaVejrazka
@rohYpnol "Vyhráli ti, kteří nabídli řešení. Řešení, které konečně dává českého občana a jeho zájmy na první místo. "

To je sice pravda, ale jsem si celkem jisty, ze by bylo lepsi, kdyby ve Strakove akademii sedel nekdo, ktery dava na prvni misto zajem ostatnich obcanu. A ne clovek, ktery na prvni misto dava ty sve. A to i kdyz s primhourenim oka prijmu, ze soucasny premier je "cesky obcan".
rohYpnol
To zas je nesmyslný závěr.
Důvodem vysokého podílu není žádná obliba z uvedených důvodů. Ten důvod je mnohem prostší, a to opět dotace, subvence, finanční politika západních zemí jako je Něěmecko, Belgie, Nizozemí... Hybrid je prostě výrazně zvýhodňovaný. To je celé.
topten
ja cekal, ze tam daj dvoulitr s elektromotorem s aspon 300konma
ericn
@topten tak pokud by koncern něco podobného udělal - 2.0TSI HEV s 300k, tak pak bych asi zauvažoval o Multivanu T7… Hmmm 🤔
topten
@ericn
ma A6
T7 s hybridnim 2.0tsi, klidne podladenym, by byla trefa do cernyho
Arese
Jelikož Škoda Auto stále nabízí i normální, silné nehybridní motorizace, je alternativní přítomnost hybridní verze v nabídce v naprostém pořádku.
Mr.Murphy
25% podíl PHEV verze na prodejích Superbu je skvělý výsledek...
2.0TSI bude dlouhodobě jezdit za 9 litrů.... PHEV verze budou dlouhodobě jezdit za 6 nebo za míň když budete poctivě nabíjet.... tak prosté to je, milé děti....
Zdravím všechy příznivce sportovní jízdy, dolévání oleje a smrdění ve městě, kteří vědí, jakého Superba BY si koupili, kdyby ho v nějaké paralelní realitě kupovali. Realita je taková, že své peníze na to nemáte a ve firmách jste na pozicích, kde to neovlivníte. Zbývá vám tedy plkání na internetu.... Pěkný den.
rohYpnol
@Mr.Murphy
Jenže jezdit za 9 může být ve výsledku zábavnější, levnější a pohodlnější. Ale každého volba.
ericn
@Mr.Murphy vidíš a já si mohl vybrat. Původně jsem o Superbu PHEV uvažoval, nabíječku v práci taky máme, ale nikdo mi nevěřil, že bych to nabíjel 🤣🤣🤣 Takže jsem objednal naftu…Máme limit CO2.🤢 Mohl jsem i Enyaq, ale to zas nejsem při svém cestovaní blázen 😜
Mr.Murphy
@ericn jo hrkej naftou.... jestli to nemáš s nezávislým topením tak škrábej okna a jezdi ráno v bundě.... a dolívej olej. Každého volba.
Rosta Jež
@Mr.Murphy 25% je proto, protože všechny velké firmy musí jet podle ESG a CSRD. Jinými slovy dostali to nepřímo nařízeno. A to platí pro celou EU, kde se prodá Superbů nejvíc. A proto je také část zaměstnanců vůbec nenabíjí, protože PHEV nechtěli, nemají jej kde pořádně nabíjet a kdyby měli možnost volby, tak berou čistý spalovák. Soukr. prodejů tohoto modelu je naprosté minimum. Asi tolik k této statistice, jak se věci skutečně mají. Takže za ten skvělý výsledek může vedení EU.. tzn. kdybyste ještě přitvrdil směrem k BEV, jako to prosazují někteří lobbisté, tak můžete dosáhnout podílu BEV klidně přes 90%.
adamzprahy
@Mr.Murphy já třeba PHEV měl a další jsem nepořídil a to mě ho moje oblíbená automobilka nutí i tim že benzín skončil bez náhrady 😉 Ta čísla jsou korporátama co pořizují že musí nebo prostě na to mají. K tomu spalováky dražší o flotilvoé emise. Tohle je pořád dokola. Zpátky k volbám, já spíš čekám že jedno z dalších aut bude BEV až bude mít určité parametry, do té doby hybrid OK, ale ty PHEV pokud bych za to měl připlácet nejsou zdaleka ideální.
Ham.
"Papírově tak jde o nový nejsilnější vůz značky se spalovacím motorem. Konkrétně to je o 5 kilowatt víc proti dvoulitrovému TSI."
To je ale jen papír, mám přímé srovnání na Passatu, kde je ta 2.0 TSI nesrovnatelně rychlejší a v zatáčkách daleko hbitější díky nižší hmotnosti a 4x4. Takže záleží na preferencích, jestli někdo chce šetřit na palivu nebo se slušně povozit.
Mr.Murphy
@Ham. tak jízdně je to zcela bez debat.... těžiště a trakce jsou u běžného auta samozřejmě jinde než u PHEV. Ale je prostě otázka co kdo od auta chce. Já mám Superby ve firmě dva a beru to jako velké plechovky na převoz z A do B. Volím PHEV. Opravdu nevím, jaké procento řidičů Superba očekává, že se jako hezky povozí. PHEV samozřejmě normálně jede, je pohodlný, tichý a kultivovaný. Zatáčku taky projede. Jen prostě nesvádí k rychlé jízdě.... O to víc si užiješ elektrický provoz při každodenní cestě do práce.

Buď jak buď, nejhorší ze všeho je určitě ten dýzl.... to fakt nechceš....
rohYpnol
@Mr.Murphy
Neznám žádný důvod, proč nechtít diesel, pokud jezdím Superbem tam, kam je primárně určen.
Ham.
@Mr.Murphy Já mám ve firmě jak silnější diesely, tak 2.O TSI tak i PHEV (Superby, Passaty, Octavie, Golfy). A nemohu zcela souhlasit. Primárně záleží na tom, jak jsou ty body A a B rozmístěny. Jestliže hlavní ekonom musí každý týden mastit minimálně jednou (někdy i dvakrát) Praha-Mnichov-Praha a k tomu soukromě najede pár km po Praze a kolem Prahy tak diesel z ekonomického pohledu nemá stále konkurenci. Jestliže šéf techniků nemusí jezdit ani do Mnichova, ani do Ostravy a jezdí převážně po Praze a soukromě zase po Praze a okolí a k tomu pár delších soukromých jízd na dovolenou atp., tak PHEV nemá konkurenci (máme na halách slušný výkon solárů a 50kW DC nabíjení na dvoře) i když tady je to už o konkurenci EV, které toto všechno vyjma dlouhých cest zvládají stejně dobře, ale nejsou tak universální. No a když si některý zaměstnanec zaslouží lepší auto, tak má dvě, možnosti, buď prémii v nějaké střední výbavě s nějakou řekněme průměrnou motorizací nebo toho Supa 2.0 TSI v plné a oba dva co takto volili zvolili tu druhou možnost. Myslím, že ve Škodovce docela dobře vědí, proč nabízí tuhle škálu motorizací, cokoliv by vynechali pod heslem "tohle je nejhorší ze všeho", tak by se šidili o velký koláč prodejů (u dieselů zrovna o ten největší).
Mr.Murphy
@Ham. ale jo... čistě kvůli kultuře jízdy (+ teda to obligátní dolévání oleje) bych do dieselu nešel, ale samozřejmě na to ježdění na otočku do Mnichova je to OK....
Bobes006
Proč taková auta????