Testy
Musím říct, že takováto přední světla jsem ještě neviděl. A asi ani zadní. Ani palubka není k poblití, jako u předchozích modelů. Klobouček, tohle se Renaultu povedlo.
Hybridy nebrat a v segmentu B to platí tuplem. Proto bych samozřejmě zvolil základní motorizaci a ideálně s manuálem.
Z toho designu mám poněkud smíšené pocity. Vzhled přídě i zádě je velmi zvláštní, až podivný. No ale zvyknout se na něj jistě dá, jen to vůbec nevypadá jako Renault. Za vysloveně nešťasné povžuji ty černé obruby lemů blatníků, protože u jakékoliv světlejší barvy opticky výrazně zmenšuje velikost kol. A to je samozřejmě nežádoucí... V interiéru se mi zdá nešťastná ta třetí páka vpravo za volantem ovládající ten automat, která se řidiči zbytečně plete...
P.S. 1) Člověk dnes musí být v dnešní úchylné době Renaultu vděčný, že zbrusu nový hatchback segmentu B vůbec vyvinul.
2) Základní motorizace se 115 k je chvályhodně velkorysá nabídka! 😊
Z toho designu mám poněkud smíšené pocity. Vzhled přídě i zádě je velmi zvláštní, až podivný. No ale zvyknout se na něj jistě dá, jen to vůbec nevypadá jako Renault. Za vysloveně nešťasné povžuji ty černé obruby lemů blatníků, protože u jakékoliv světlejší barvy opticky výrazně zmenšuje velikost kol. A to je samozřejmě nežádoucí... V interiéru se mi zdá nešťastná ta třetí páka vpravo za volantem ovládající ten automat, která se řidiči zbytečně plete...
P.S. 1) Člověk dnes musí být v dnešní úchylné době Renaultu vděčný, že zbrusu nový hatchback segmentu B vůbec vyvinul.
2) Základní motorizace se 115 k je chvályhodně velkorysá nabídka! 😊
@Arese Lemy blatníků za mě ok 🙂 a základním motorem se podle mne prodá většina produkce. Řadící páka za volantem je myslím si jenom o zvuku - Rencek není první kdo toto řešení zvolil. Celkově to vypadá velmi dobře.
116kw je pořádná porce výkonu na tak malé auto. 👍👍👍
Maximální rychlost odpovídá výkonu tak kolem 70kw. Kam se ztratilo 50kw?
Kufříček je prťavý.
Ale i tak na něj půjdu mrknout.
Maximální rychlost odpovídá výkonu tak kolem 70kw. Kam se ztratilo 50kw?
Kufříček je prťavý.
Ale i tak na něj půjdu mrknout.
@Pepa_007 50 kW se nikam neztratilo. To jen Renault před pár lety u všech modelů bez výjimky zavedl úchylný omezovač rychlosti na 180 km/h, aby v tabulkách tolik neřval rozdíl maximálek spalovacích a elektrických modelů. Coby potenciálního zákazníka mě to hluboce urazilo a tuto značku mi to znechutilo.
@Arese Tady omezovač ani být nemusí, 80kW motor o moc větší Vmax než 180 nedosáhne.
@Ham. No já ti nevím, ale Golf G8 s 1,5TSI 85kW má vmax 203kmh 😉👌
@ericn No ale to je turbomotor, který má v reálu vždy větší výkon než udávaný, 1.0 TSI cca 100 kW. Tohle je atmoška, u těch se v reálu sotva naměří udávaná hodnota. Takže atmo s udávanými 80kW by bez omezovače bylo rádo za 185-190 a to kdoví jestli.
Clio je hodně zajímavý počin, design vypadá svěže a obě pohonné jednotky se zdají být použitelné (jen mi hybrid finančně nedává moc smysl). Trochu mi ale vadí, že dle crash testů nedosahuje pevnost karoserie dnešních standardů.
Teď tu byl retro rest. Pár let zpět. Renault Clio sport a jeho Supermotor. Naváže na to nové Clio? Nebo půjde woke směrem, tzn. vysoký výkon k ničemu a maximalka kolem 180? Bez zážitků za volantem?
Je to krásné, výkonné a není to přehnaně drahé, ale na takové délce je teda ten kufr zoufale malý.
Tak abych tady tu diskusi nějak završil - nové Clio určitě vypadá slibně a je to velice milé zpestření segmenu, ale minimálně v ČR určitě zůstává (a zůstane) "kapitánem mužstva B" Škoda Fabia. Designově je stravitelná mnohem širšímu publiku, nabízí mnohem lepší ergonomii (vč. mechnické P brzdy!), lepší využití obestavěného prostoru a hlavně není ani ve vrcholné motorizaci zprzněna hybridizací! 😊
V testu nebylo zmíněno, že stále nezmizela drobná prodleva při dynamické jízdě, kde kolem cca 100km/h převodovka synchronizuje a projeví se to ztrátou tahu. Typicky při nájezdu na dálnici, jindy si toho člověk skoro nevšimne.
Pokud bych už opravdu musel mít Clio (1G byla moje první auto s 1.4l), tak raději minulou generaci s 1.3TCe 6M 😉