Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Renault Clio E-Tech 160 – Nový kapitán mužstva B

22 komentářů

Man Ký
Tahle zelená, v kombinaci s černými obručemi, to je to nejlepší co můžete svému samohybu naordinovat.
del42sa
@Man Ký ta zelená barva tomu autu opravdu sluší, nicméně pro mě je ten design pořád takový nerendlíkovský a moc se mi nelibí ty trčíci displeje z palubní desky a řadící páka na sloupku řízení, jinak je to ale povedené auto za dobrou cenu 👍🏻
ericn
@del42sa tak tentokrát se nadpis nemýlil, tohle Béčkový auto. Předchozí generace vypadala lépe, ač mi tenhle design nijak nevadí, ale chybí mi v tom ten Renault. O pohou snad raději ani mluvit nebudu, nic zajímavého na něm není… Snad raději ten základní 3hrnek.

Pokud bych už opravdu musel mít Clio (1G byla moje první auto s 1.4l), tak raději minulou generaci s 1.3TCe 6M 😉
Pepa_007
@ericn jo legendární 1.3TCe 6M. Už se nikdy nevrátí. 😖
kozakm
Musím říct, že takováto přední světla jsem ještě neviděl. A asi ani zadní. Ani palubka není k poblití, jako u předchozích modelů. Klobouček, tohle se Renaultu povedlo.
Arese
Hybridy nebrat a v segmentu B to platí tuplem. Proto bych samozřejmě zvolil základní motorizaci a ideálně s manuálem.
Z toho designu mám poněkud smíšené pocity. Vzhled přídě i zádě je velmi zvláštní, až podivný. No ale zvyknout se na něj jistě dá, jen to vůbec nevypadá jako Renault. Za vysloveně nešťasné povžuji ty černé obruby lemů blatníků, protože u jakékoliv světlejší barvy opticky výrazně zmenšuje velikost kol. A to je samozřejmě nežádoucí... V interiéru se mi zdá nešťastná ta třetí páka vpravo za volantem ovládající ten automat, která se řidiči zbytečně plete...
P.S. 1) Člověk dnes musí být v dnešní úchylné době Renaultu vděčný, že zbrusu nový hatchback segmentu B vůbec vyvinul.
2) Základní motorizace se 115 k je chvályhodně velkorysá nabídka! 😊
Rosta Jež
@Arese Lemy blatníků za mě ok 🙂 a základním motorem se podle mne prodá většina produkce. Řadící páka za volantem je myslím si jenom o zvuku - Rencek není první kdo toto řešení zvolil. Celkově to vypadá velmi dobře.
Jano Spetko
@Arese Prečo nebrať hybrid? Kombinácia atmo motora a malej batérie je asi to najlepšie, čo môžete mať do mesta. Vlasním SUV hybrid s 2.5l atmo motorom a spotrebu mám 5l. V meste, kde je spotreba poväčšinou najväčšia, jazdím prevažne na elektrinu.
Pepa_007
116kw je pořádná porce výkonu na tak malé auto. 👍👍👍
Maximální rychlost odpovídá výkonu tak kolem 70kw. Kam se ztratilo 50kw?
Kufříček je prťavý.
Ale i tak na něj půjdu mrknout.
Arese
@Pepa_007 50 kW se nikam neztratilo. To jen Renault před pár lety u všech modelů bez výjimky zavedl úchylný omezovač rychlosti na 180 km/h, aby v tabulkách tolik neřval rozdíl maximálek spalovacích a elektrických modelů. Coby potenciálního zákazníka mě to hluboce urazilo a tuto značku mi to znechutilo.
Ham.
@Arese Tady omezovač ani být nemusí, 80kW motor o moc větší Vmax než 180 nedosáhne.
ericn
@Ham. No já ti nevím, ale Golf G8 s 1,5TSI 85kW má vmax 203kmh 😉👌
Ham.
@ericn No ale to je turbomotor, který má v reálu vždy větší výkon než udávaný, 1.0 TSI cca 100 kW. Tohle je atmoška, u těch se v reálu sotva naměří udávaná hodnota. Takže atmo s udávanými 80kW by bez omezovače bylo rádo za 185-190 a to kdoví jestli.
ericn
@Ham. Tak co si pamatuju, tak když jsem měl Astru GSI 2.0 8V, tak měla 85kW a taky měla 200kmh vmax. A dala je bez problémů 😜
twistedTSD
@Ham. Nepočítá se maximálka z udávaného výkonu?
Pepa_007
@Ham. Auto má 116kw. Takže by 200 mohlo dát.
Pepa_007
@Arese tak to dělá i Volvo. A další. Bojí se. A omezují zákazníka. Lákají na 600koní ale jede to max 180. K čemu pak 600?
twistedTSD
Clio je hodně zajímavý počin, design vypadá svěže a obě pohonné jednotky se zdají být použitelné (jen mi hybrid finančně nedává moc smysl). Trochu mi ale vadí, že dle crash testů nedosahuje pevnost karoserie dnešních standardů.
Pepa_007
Teď tu byl retro rest. Pár let zpět. Renault Clio sport a jeho Supermotor. Naváže na to nové Clio? Nebo půjde woke směrem, tzn. vysoký výkon k ničemu a maximalka kolem 180? Bez zážitků za volantem?
Doupik
Je to krásné, výkonné a není to přehnaně drahé, ale na takové délce je teda ten kufr zoufale malý.
Arese
Tak abych tady tu diskusi nějak završil - nové Clio určitě vypadá slibně a je to velice milé zpestření segmenu, ale minimálně v ČR určitě zůstává (a zůstane) "kapitánem mužstva B" Škoda Fabia. Designově je stravitelná mnohem širšímu publiku, nabízí mnohem lepší ergonomii (vč. mechnické P brzdy!), lepší využití obestavěného prostoru a hlavně není ani ve vrcholné motorizaci zprzněna hybridizací! 😊
houmer56
V testu nebylo zmíněno, že stále nezmizela drobná prodleva při dynamické jízdě, kde kolem cca 100km/h převodovka synchronizuje a projeví se to ztrátou tahu. Typicky při nájezdu na dálnici, jindy si toho člověk skoro nevšimne.