Novinky
No je to obludný design. 👎 Máme 3 roky Ceeda, to je pěkné evropské auto a pohledným ergonomicky perfektním interiérem.A ještě bylo za super cenu. Nový styl KIA je Asie jak vyšitá 🫤 A ceny šílený..🫣
A co jako? Až se tu objeví zpráva, že Kia začíná v Žilině vyrábět novou generaci ceedu, tak mě tato značka zase začne jako Evropana zajímat!
Ne každý, kdo si říká euro pan, přestal být křu panem.
Opravdu byl pohon AWD zaveden s cílem bezpečně cestovat za zhoršených POVĚTRNOSTNÍCH podmínek? Jako, že dvoukolku odfoukne i menší vánek?? Takže ten, kdo má výbavový stupeň Air je vlastně statečný hrdina. Předpokládám, že pan Rychtera, ačkoliv pod článkem podepsán, je obyčejný plagiátor, který nedokáže zkontrolovat ani překlad z originálu a nikoliv autor. A nebo už i tady úřadují články z AI?
Globální prodeje Kia v roce 2025 dosáhly 3,13 milionu vozů a překonaly roční globální rekord
Tak jako vždy, komentáře úplně mimo. Bavíte.
Model 2025 2024 %
EV9 15,051 22,017 -31.60%
EV6 12,933 21,715 -40.40%
Bavíš.
Roste K5 - ICE sedan, Sportage, Telluride a Carvnival - EV nikoliv... Koukám na celorok 2024 vs 2025. na 2026 je ještě brzo, vypovídající je až tak kvartál 😉
Mimochodem, koukni se o pár článků zpět na globální prodeje. Toyota suvereně první a roste, koncern VW druhý a klesá, H/K třetí a roste. Všimni si kdo klesá.
Kia v EU celkově ztratila 4.1%...
Kia 2025 / 507,304 2024 / 529,157 -4.1 %
V reportu nevidím zatím na čem, chybí ICE vs BEV - zdroj ACEA.
Koukal jsem i na 1/2026 a Kia v EU opět ztratila 5.1% proti 1/2025...
US čísla říkají, že ICE mírně posiluje a BEV brutálně ztrácí, viz výše 😉
V Evropě jen EV3 prodali přes 70000ks.Tam mají růst určitě.
Každopádně globálně je rekord a o to jde.
www.best-selling-cars.com/…rers-and-brands/
Takže když se podíváme na relevantní data, ne jen nějaký zanedbatelný zlomek jedné sedminy, tak vyjde to, že prodeje VW padají, celá skupina -0,9%, samotný VW -2,2%, naproti tomu Toyota, H/K rostou, což tedy odpovídá tomu, že design Kia, i když ho taky moc nemusím, je povedený a prodává se lépe. Narozdíl od VW, který asi tolik povedený není a kromě domácího trhu moc konkurenceschopný taky ne, jinak by nepadal už několik let.
www.focus2move.com/…r-group-ranking/
Také se tam píše, KIA BEV v Evropě posiluje.
A ještě jednou, prodeje mají na rekordu. To prostě neokecáš.
Jednoznačně úspěšná.
www.coxautoinc.com/…port-commentary/
V USA prodej BEV se nijak nezhroutil, loňský rok měl přes 1,2M oproti 1,3M z roku 2024, pokles o 2% opravdu není zhroucení trhu. Chtělo by si to najít čísla než budeš něco plácat
1.) USA, kde prodává jen 3 BEV modely - Niro. EV6 a EV9 a ty 2 posledně jmenovaní meziročně padají, viz níže...
Model 2025 2024 %
EV9 15,051 22,017 -31.60%
EV6 12,933 21,715 -40.40%
2.) bavíme se o Evropě, kde kia meziročně spadla o 4.1% celkově, nenašel jsem zatím statistiku, které modely to byly. A v lednu se meziročně opět propadla o 5.1% , 1/2025 vs 1/2026.
Co na tom nechápeš?
"@ericn Jenže vy tady hejtíte design v podstatě každé Kie. A Kia uplatňuje své typické designové prvky na všech modelech. A přímo BEV prodala za celý rok 2025 také více než v roce 2024. A troufám si tvrdit, že prodá více i v roce 2026.
Mimochodem, koukni se o pár článků zpět na globální prodeje. Toyota suvereně první a roste, koncern VW druhý a klesá, H/K třetí a roste. Všimni si kdo klesá."
Na tohle reaguješ prodejem v Evropě. Takže buď záměrně bereš jen 1/7 trhu, nebo neumíš pochopit psaný text.
Chápu jen to, že mícháš jabka a hrušky, bereš si malý zlomek z faktů, aby se to hodilo do tvého názoru, který se snažíš prezentovat jako fakt, když je to přesně opačně než se snažíš tvrdit. Takže znovu, 1/7 trhu je nerelevantní co se týče prodejů. Kia je na tom jak? roste o 2%, na celém světě v plusu.
www.best-selling-cars.com/…nd-2026-targets/
VW je na tom jak? Klesl o 1,4%, po celém světě klesá kromě Evropy, kde rostl o 5,1%.
www.best-selling-cars.com/…del-and-country/
Takže výsledek? Kia nemá problémy s prodeji, narozdíl od VW, design tedy bude povedený, nebo nebude tak špatný, že technika to vyváží. VW nemá ani techniku ani design ani kvalitu, aby udržel prodeje.
Znovu i pro ty vzadu, diskuse byla o
1.) EV + ICE v USA - čísla a odpovědi jsou jasné
2.) Prodeje v EU - opět čísla a odpovědi jsou jasné (jen jsem včera nenašel rozdělení na ICE/BEV, tak jsem dal celý trh a napsal to tam)
3.) Design novinek - subjektivní, za mě hnusný...
Dotaz je stejný... Co na tom nechápeš?