Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ostřejší design, lepší interiér a dojezd až 600 km. Přichází modernizovaná Cupra Born

20 komentářů

šofér
Je vážně směšné, když výrobci elektroaut jak nejdůležitější z parametrů uvádějí zrychlení z 0 na100, výkon ve stovkách kW aby zakryli slabý dojezd, tedy to, co zákazníka zajímá nejvíce. U této Cupry je to do oči bijící.
To si ještě neuvědomili, že toto marketing jim prostě lidé nebaští? Dojezd až--600km? No tak to konkurence z Koreje ale i jiné evropští (Renault) v této kategorii umí bez velkých gest!
Píšu to proto, že mne to ve firmě čeká a zrovna koncern je preferovaný- Elrog, iD3, Cupra Born.... jenže proti Renault eScenic a Hnusdai a EV3 jsou s dojezdem bezkonkurenčne nejhorší, což mne v případě Elrogu fakt sere...ale mne zajímá dojezd, když už tím musím jezdit...
ericn
@šofér Ono hlavně to 600km nikdy v kombinaci není a nebude. 350km v pohodě, ale to marketing přiznat nezvládne 😉
dodo24
@ericn tak ako ani ty nedokazes priznat, ze to tých 500km moze byt uplne v pohode a s rezervou 😉
Pavel_Kr
@dodo24 Samozřejmě, už skoro rok máme doma ID.3 Pro S s 79 kWh baterkou a v počasí kolem 7 st. C to úplně v pohodě dá 350 km, v létě pak úplně v pohodě okolo 500 km dle stylu jízdy nad nebo pod 😄 V zimě, jak byly teď ty mrazy a kolem nuly mezi 250-300 km s prstem v nose podle toho, jak ty trasy byly dlouhé.
ericn
@Pavel_Kr No vždyť to je to co píšu, 350km v pohodě v průměru, cokoliv míň nebo víc, záleží na podmínkách ať už je to teplota nebo profil tratě (dálnice) 😉 Ale marketingový dojezd 600km je nedosažitelný....
psel
@Pavel_Kr No to vypadá, že maj fakt zimní problém, protože těch 250...300 dám i já s Eny RS 2022. To nové tepelné čerpadlo / management by měl tady už být, ale mlčí o tom FORD už přes měsíc (přestože to maj v cenících) tak teď Cupra. Ani jeden z nich ani muk o MEB+, přestože je všem jasný že APP350 a LFP baterka MEB+ je. Teda až na ty NCM baterky, to bude ještě rok trvat.
Pavel_Kr
@psel manželka těch 350 dá ale v trasách po 12 km 2x denně s předehřevem auta. Vy taky?
psel
@Pavel_Kr aha, tak to chtělo napsat😄. Já jsem s tím takto na dlouhých cestách, ale stará baterka a 3x software.
Pavel_Kr
@psel Jo to máte pravdu, vyprd jsem se na to, protože bych se taky mohl rozepsat a to by byl elaborát 😄 Tak jako uživateli BEV je Vám jasný, že to takhle v praxi taky nevypadá, protože tím, že nabíjíme doma, tak ta auta jsou na kabelu obden. Jak říkám, nechávám je docucnout. I kdyby tam mělo natéct jen 15%.
dodo24
@šofér a ktorý že Renault v tejto kategórií má dojazd 600km? A ten Korejec?
šofér
@dodo24 - Scenic e.Tech, nová Hnusdai Kona, a Kia EV 3.
ericn
@šofér aha a realita je?
šofér
@ericn tak pokud Born má mít "až" 600 km, tak je to stejná "meta" jako e-Scenic 625 km, nemyslíte, vy marketére koncernu?
ericn
@šofér no a realita je cca o 200km nižší a nesmí být zima, jinak je to i více 😋 Ty marketére… Klasické klamání spotřebitele…
dodo24
@šofér a scenic je odkedy rovnaka trieda ako Born? A v čom je iných 600km v Borne a v EV3? Aké velké gesto máš na mysli?
Arese
Trapná elektrofraška pokračuje...
psel
@Arese trapné příspěvky koukám taky
Arese
@psel Oceňuji tvoji sebekritiku! 😊
Pepa_007
240kw. To by mohlo lítat tak 250. Nebo to tak není a předjede to Fabia 1.0 tsi?

Prosím redakci aby u aut (když uvedou zrychlení) uváděla i maximální rychlost. Vedle zrychlení hodně důležitý parametr. A doplnit to o hmotnost by bylo top. 👍
psel
@Pepa_007 Vmax je 200, stejně jako dosud v 240kW GTX od VW. Jen magor jezdí takhle rychle, v dnešním provozu je to o život.