Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

BMW i3 se vrací! Ale jinak, než si myslíte. Zrovna prochází testy v extrémních mrazech

17 komentářů

Mr.Murphy
tak už na to SUV iX3 "Neuer Klasse" se pějí v testech docela ódy.... tak čekám že tahle i3 na tom bude podobně. Celkem jsem nažhavený koupit nějaké takové vymakané EV.... ovšem chci to s nízkou karoserií a tam moc velký výběr zatím není. Tohle BMW bude fajn, akorát teda pro mě jsou těžko zkousnutelné ty jejich interiéry. Tak třeba aspoň pošťouchnou konkurenci dopředu a takových aut bude přibývat.... Ostatně, konkurenční Mercedes už se chystá....
ptr078
@Mr.Murphy Tak to by som si pockal, vsetky nove icka mali problemy co sa ladili za pochodu, nehovoriac o tom, ze napr. lahko jazdene i4 mas za polovicu
rohYpnol
@ptr078
Pokud to s i3 dopadne stejně, jako s předchozí i3, tak to bude další hromádka problémů a neštěstí. A není důvod se domnívat, že to dopadne jinak.
Mimochodem, výroba u Orbána, takže se asi v Mnichově nedomnívají, že Maďaři jsou ruskou pátou kolonou a že ruské tanky budou zítra v Praze, že... 😉
Mr.Murphy
@rohYpnol to prase snad za měsíc končí a asi těžko budeš fabriky stěhovat po každých volbách, že.....
dodo24
@rohYpnol investovali tam hromadu peňazí, tak asi nestiahnú tak velkú investíciu len kvoli trkvasovi, ktorý tu už po volbách možno ani nebude. Si to predstavuješ ako rozdávanie lýzatok v školke na meniny...
psel
@ptr078 no i4 je fakt malé auto, prostoru je v tom míň než v CLA, a když se podívám na 400V od top 3, tak tam klesá všechno takhle rychle. Q8, MB EQS, EQE ….
A co se týče problémů tak o ničem u IX3 není slyšet takže lze předpokládat že u I3 to bude stejné.
ptr078
@psel 🤦 tak bolo by prekvapive ak by pri ix3 bolo nieco pocut, ked k zakaznikom prave teraz prichadzaju prve kusy 🤣
psel
@ptr078 právě, třeba u CLA bylo pár výkřiků hned od začátku k SW a třeba ten volant s touch slidery už stihli “opravit”. Ale samozřejmě nával přijde až v dubnu a uvidíme co z toho bude.
Mr.Murphy
@ptr078 tak objednávku zatím nepodepisuju a beru to tak, že celý koncept "Neuer Klasse" se ladí teď na iX3 a pak ho šoupnou do nižší kastle.... ale jako jasně, u nového auta to riziko vždycky je.
ptr078
@Mr.Murphy My sme teraz na firmu kupili 2 a polrocnu i4 40 50tisk km za 20k libier. Nove premiove ev by som zatial asi nekupoval
Lenka Čížková
@ptr078 Takovou sratchku by si nevymyslel ani ten, kdo by se opravdu snažil.
psel
@ptr078 tak i4 je pro mě out, tam se nevejdu 😄. CLA je na tom lip, ale jen vepředu. Uvidíme co I3 a I3x to mě ještě čeká
Emil Holub
@Mr.Murphy CLA už je, ne? Ale tam si s interiérem moc nepomůžeš.
Mr.Murphy
@Emil Holub CLA je relativně malé, jestli to správně chápu tak tohle auto bude jako třída 3, čili o třídu výš. Stejně jako C-klasse s technologií EQ, která se taky chystá....

CLA je pro mě fakt na hraně velikosti, potřeboval bych pár cm do šířky i délky interiéru navíc....

Jinak technologicky a parametrama (vč. ceny) mi CLA vyhovuje.... Teda ne že bych byl z ceny odvařený, ale je pro mě tak nějak akceptovatelná....
psel
@Mr.Murphy já bych řekl že je CLA hraniční , se shooting brake možná zkousnutelná i vzadu. Ale hitparáda to prostorově není, i3 vypadá dle testujících lip.
Emil Holub
@Mr.Murphy Nenašel jsem rozměry nové 3ky, ale nové CLA je v porovnání se stávající 3kou cca o 3 cm širší, 1,5 cm delší a 3 cm vyšší. Kde má BMW navrch, je rozvor (+ 6cm). To by se v kabině mělo projevit, ale když porovnám videa od Autogefuehl, kde stejný člověk sedí vzadu obou aut (nová 3 i nová CLA), ten rozdíl bude tak dva-tři centimetry.

Oboji tím pádem pro 4 členou rodinu, kde děti vyrůstají z kalhot ob týden, spíš na spodní hranici použitelnosti.
Barry Lyndon
@Mr.Murphy Dokud nepřijdou s bateriemi s "foot garage" ala Taycan, tak bude jakékoliv nízké auto dost velký kompromis. Byť v BMW 3 to samozřejmě vadí míň než v Audi A6.