Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motorky

Zpět na článek

Prezident Petr Pavel v Brně osedlal novou Jawu 730 Twin. Ta sází na kvalitu i českou výrobu

50 komentářů

Stejsn
Motorkám vůbec nerozumím, ale ta holka je krásná.
Fernando Martínez
@Stejsn

Selka.
rohYpnol
@Stejsn
Hezká. Motorka i holka. Povedlo se.
Kvalitar
Pan prezident mozno zvazi doplnenie svojej garaze s motorkami. A by ju aj mohol prevetrat. Aka reklama pre Jawu by to bola!
traveldrive
@Kvalitar Si si istý, že by to bola pre každého pozitívna reklama?
rohYpnol
Petr Pavel, zástupce prezidenta Kkoláře, bohužel jen zahájil předvolební kampaň.
vencelín
@rohYpnol
Vy by jste urcite kvitoval kdyby se zajimal o nejaky sovetsky ci cinsky peklostroj......
rohYpnol
@vencelín
Já bych kvitoval, kdyby sis nechal tyhle tvé hloupé demagogiecké lživé řeči k nedělnímu obědu. Jinak obdiv Pavla k sovětskému peklostroji by jen znamenal jeho návrat do jeho dřívějších dob a oprášení jeho dřívějších postojů 😁
vencelín
@rohYpnol
a ja bych kvitoval kdyby jste psal k tematu a nepsal politicke agitky pod clanek o dopravnim prostredku.
rohYpnol
@vencelín
Tématem článku je bohužel Pavlova politiká agitka. Já se držím tématu. Smolík.
vencelín
@rohYpnol
tematem clanku je motorka
rohYpnol
@vencelín

Již titulek
"Prezident Petr Pavel v Brně osedlal novou Jawu..."

Smolík, každý vidí jak se věci mají, demagogu.
vencelín
@rohYpnol
takze clanek je o Jawe....
Kdyby se o ni zajimal cobolak z pruhonic tak by to urco predvolebni kampan nebyla....
rohYpnol
@vencelín
bába bude kandidovat na prezidenta??? Ne? No tak by to asi předvolební kampaň opravdu asi logicky nebyla, že.
vencelín
@rohYpnol
dekuji za potvrzeni. Vas idol neni snad nalezly v politice ? Vas idol mel oficialbi kampan nedavno a populistickejma manyrama jen hyri. Ale to Vy nevidite a videt nechcete.....
rohYpnol
@vencelín
bába klidně nedávno oficiální kampaň mít mohl a mohl populistickejma manýrama jen hýřit, protože měl nedávno před volbama. Já to vůbec nepopírám. Blbý, co? 😁

A vůbec nic to nemění na tom, co jsem napsal. Petr Pavel, zástupce prezidenta Kkoláře, bohužel jen zahájil předvolební kampaň.

A ještě jedna věc - bába není žádný můj idol. Nikdy jsem ho nevolil a doufám, že ho volit nikdy nebudu muset 😄 😄 😄
vencelín
@rohYpnol
Motosalon je idealni prostredi pro predvoledni kampan 😊. Vy perlite......
Ze jste nevolil cobolaka vykladejte Vasi babicce ale mne ne. Vim jak jste jej tu bezhlave adoroval do morku kosti a to nekolikrat.Ja Vam neberu ze je Vas oblubenec, na to mate pravo, ale prosim Vas nepiste sem takove hoveziny.
rohYpnol
@vencelín
Přesně tak. Je to ideální prostředí.
A nepoučuj mě laskavě, koho jsem volil nebo nevolil.
Tyhle tvoje zcela nepodložené lži si strč za klobouk.
vencelín
@rohYpnol
Rohypnole, jste nějaký vztahovačný. Kde jsem koho poučoval o tom koho má či nemá volit??????? Pokud by jste si můj příspěvek přečetl, psal jsem v něm že máte právo čoboláka adorovat.

Dále skutečnost, že nějaký ústavní činitel shlédne motosalon či jej neshlédne je u voleb kritérium jen pro mentálně slabší jedince. Předpokládám, že Vy jím nejste, tak co Vám na tom vadí? Kolik myslíte, že takovým aktem daný politik nasbírá hlasů? 1, 2, 10? Opravdu jste přesvědčen, že to má majoritní vliv? Má snad politik sedět jen doma na záchodě, aby jste jeho přítomnost venku na jiných místech náhodou nepovažoval za předvolební kampaň?

K Vaší poslední větě se ná napsat asi tolik.
Všichni kdo s Rohypnolem nesouhlasí nepodloženě lžou, jen Rohypnol má nepodloženě vždy pravdu! Amen 😁. To je první Rohypnolův zákon diskuzí 😁.

P.S.: Slovo VŽDY jsem Vám raději umístil tam kde je něž před slovo NEPODLOŽENĚ, v druhém pořadí by jste si to určitě špatně vyložil 😁
rohYpnol
@vencelín

Zřejmě trpíš ztrátou paměti.

Napsal jsi "Ze jste nevolil cobolaka vykladejte Vasi babicce ale mne ne."

NA TO jsem reagoval "A nepoučuj mě laskavě, koho jsem volil nebo nevolil."

A ve výsledku z toho vyvozuješ "Kde jsem koho poučoval o tom koho má či nemá volit???????"

Krásný důkaz toho, jak jsi mimo a jak zkrátka nechápeš psaný text. Ano, ty jsi nepoučoval o tom kdo koho má či nemá volit. Ty jsi lživě ostatním podsouval, že já jsem volil bábu.

Takže nemáš zač za vysvětlení.
vencelín
@rohYpnol
Bré bré bré.... Rohypnole, vy jste jako ohraný gramofon neb tu furt papouškojete Rohypnolovo svaté desatero, jenž má první přikázání následující: Všichni lžou, jen já mluvím pravdu.
Druhé přikázání pak zní: Všichni lžou, jen já mluvím pravdu.
Pro zrychlení přeskočím třetí až osmé, neb ty jsou velice podobná tomu devátému, které zní: Všichni lžou, jen já mluvím pravdu.
A to závěrečné desáté zní pro změnu následovně: Všichni lžou, jen já mluvím pravdu.

Mám dotaz. Co čobolák, taky lže?

Mimochodem na žádnou z těch otázek jste se neráčil odpovědět. Ale namísto toho to kafráte hověziny, to uznávám, v tom jste vyníkající.
rohYpnol
@vencelín
Přečti si po sobě co jsi tady předvedl. Působíš nesvéprávně.
vencelín
@rohYpnol
Odpově´d žádná, to jsem očekával.
Man Ký
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
šofér
@rohYpnol -vraťte se na Parlamentní listy, jo!
šofér
@rohYpnol - vy jste faktu ujetý!
rohYpnol
@šofér
Komu jsem ujel|? Tobě? Myšlenkově? Nepochybně 😁
laco tralala
Normálny motorkár si na to nesadne, potvrdilo sa to.
šofér
@laco tralala - jsem normální motorkář a dnes jsem na ní seděl. A ve stánku Jawy je opravdu narváno. Ta Sedma je v reálu sympatičtější, než nový litr a věřím tomu, že si kupce najde. Já osobně bych ale volil jinou barvu.
Man Ký
na motorkářích někdo dával odkaz, na tento skvělý stroj dostala soukromá firma Jawa moto dotace ve výši 53 mil😊
šofér
@Man Ký . -další, kdo je vedle jak ta jedle. Ne na tuto motorku, ale na vedlejší litr, ne na motorku, ale na motor, který byl vyvíjen spolu s MZ. Ta však skončila a Jawa vývoj dokončila. Nicméně prý pozdě a už nesplňuje emisní požadavky , takže se bude prodávat pouze omezeně(150 ks???) na výjimku, zato sedma se bude prodávat normálně.
Ale chápu, že úchylové mají radost, že mohou hejtit.
Petr Janek
@šofér
Stále s velkým napětím čekám na tvoji předpověď na pondělí //www.auto.cz/diskuse/99872/1#…
A ano, nezapomeň také poslat odkaz, odkud jsi tyto informace vycucal.
šofér
Petr Janek
@šofér
Ano, už je mi jasné, že zkopírovat odkaz a vložit ho sem je očividně nad tvoje mentální schopnosti. 🤗
šofér
Petr Janek
@šofér
Děkuji za další emocionální výkřik. Je fascinující sledovat, jak někdo dokáže napsat tři urážky za sebou a přitom se stále vyhýbat jediné jednoduché věci, vložit odkaz na zdroj, o kterém mluví.

Člověk by skoro získal dojem, že žádný zdroj vlastně neexistuje a že celé tvoje „informace“ jsou jen produkt velmi bujné fantazie.

Ale nevadí. Když budeš potřebovat pomoc s tak složitou operací, jako je Ctrl+C a Ctrl+V, klidně napiš. Rád tě tím krok za krokem provedu. 🤗
Man Ký
@šofér to se mi ulevilo, že dotace byla využita účelně. diagnóza nekritický fanoušek? když jsem viděl dneska motorky od Benda, včetně vyvinutého řadového šestiválce, musel jsem kroutit hlavou nad tím, jestli někdo v Česku touží po nově vyvinutém procesoru 386, za každou cenu... ta motorka je za 1,5 takový úlet... za ty prachy už jsou Brough Superior nebo Norton
šofér
Man Ký
@šofér a to je zásadní rozdíl, jestli dostali dotaci na motorku nebo na motor hňupe😊
běž si ji koupit, za 1,5M budeš mít unikát, který na výstavě nikde nebyl
šofér
@Man Ký nepůjdu, a dotaci dostala MZ, Jawa sama by nemela šanci, telátko!
Man Ký
@šofér nevzal sis prášky na Alzheimera?

Společnost JAWA Moto spol. s r.o. (se sídlem v Týnci nad Sázavou) v minulosti na vývoj nových motorů a motocyklů dotace čerpala, avšak tyto projekty provázely značné kontroverze a spekulace.
Zde je shrnutí informací na základě dostupných zdrojů

Dotace na vývoj motorů (historie) - Jawa Moto získala dotace z Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) na vývoj nových motorů, zejména v souvislosti s plánovanými modely Jawa 1000 a 1200.
Kontroverze o původu motorů - Objevily se informace, že místo vlastního vývoje nových motorů mohlo jít o licenční výrobu motorů zkrachovalé německé značky MZ. Tyto spekulace vyvolávaly pochybnosti o efektivním využití dotačních prostředků.
Realita vývoje: Přestože Jawa avizovala vývoj vlastních velkoobjemových motorů, nakonec byly nové modely (např. Jawa 500) osazeny motory od čínského výrobce Loncin.
Současnost a výroba - Většina moderních motocyklů Jawa (modely 300, 42, Pérák) se nevyrábí v České republice, ale licenčně v Indii společností Mahindra (Classic Legends). Vývoj motorů pro tyto stroje probíhá pod taktovkou indického partnera.

Dohromady 53 milionů. Jak mohli mít dotace na MZ, když ta skončila 2008?

/i.imgur.com/sktCZ37.jpeg
Petr Janek
@Man Ký
Tenhle šofér se nakonec ukázal jako obyčejný zbabělec a lhář. Jen další prázdná figurka.
Barry Lyndon
@šofér Tak to je dobrá blamáž, za peníze daňových poplatníků vyvinuli cosi, co zaostává za čínskou jebkou, co budou montovat místo toho. Opět další potvrzení, že dotace jsou zpravidla zločinem proti zdravému rozumu.
šofér
Sice to není můj šálek kávy, ale v reálu vypadá motorka lépe, než na fotkách. Zadní partie je povedená, co se týče předku, toho retra je tam sice hodně, ale jak je psáno v článku, podobný cafe racer či kam to zařadit na výstavě neuvidíte.
Man Ký
@šofér to je pravda, druhý takový hnus tam nebyl.
šofér
@Man Ký jak nebyl? Byl jste tam vy!
Man Ký
@šofér tos nemoh vymyslet sám, s tím ti pomáhala stará.
Ja Prvni 123
No, skoda ze nema taky slusny motor.

Dvouvalec z Ciny je porad z Ciny.

Cinsky motor v levne elektrocentrale jsem nejak zkousnul, i kdyz nerad.
Ale u motorky ji to diskvalifikuje.
traveldrive
@Ja Prvni 123 Tak to si trochu na omyle. Motor je čiastočne český, s vývojom pomáhal Suter, čo je švajčiarska firma. V Číne prebieha len výroba, podobne ako v prípade niektorých ďalších dielov, čínske sú tuším ešte kolesá a predná vidlica.
Barry Lyndon
@traveldrive Tak výsledek vidíme všichni. A bylo by mi to úplně jedno, kdyby tam nešly dotace z daní nás všech. Tohle je snad ještě horší než burešův inovativní tousťák... 😊