Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Anketa: Co říkáte na Dacii Striker? Míří přímo mezi milované kombíky

51 komentářů

Tomáš Knesl
Jsem vazne zvedav na vybavu ktera bude k dispozici a napr.takovou panoramu opravdu nepotrebuji!
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@Tomáš Knesl určitě vám ji nikdo nutit nebude. I u bigsteru je za příplatek, ale jako jeden z prvků, které dacia nikdy dřív neměla.

Honza
Flai
@Honza Mička nemate pravdu. bigster má panoramu povině u vybavy extreme Takže pokud nechci panoramu musím vzít nižší vybavu ... Jenomže obdobná vybava bigster journey má zase elektrické sedačky a kufr ... To taky nechci ... Takže dacia začala nutit zakaznikum věci ktere nechtěji Podobně tohle mají japonci a korejci,pevně dané vybavy
topten
@Tomáš Knesl
me by zajimalo, kolik toho vydrzi nez praskne
denne jezdim rano a vecer asi kilometr lesem a po polnacce a auto se vselijak krouti ...
rohYpnol
@topten
Tak si máš koupit pořádné auto 😁
Futurista
@topten Jo, taky si na lesní cesty kupuju auto s panoramou. Abych mohl za jízdy sledovat veverky...
Petr Šulc
Dacia koukám pochopila trend. Lidi jsou hloupí a utrácí peníze navíc za SUV, které jim k ničemu nejsou, tak budou dělat zvýšené kombíky s hranatou kapotou, aby si lidi mysleli že je to SUV a měli před sousedy dostatečný "Steet-cred". Postupně pak zmizí klasické SUV, hatchbacky a kombíky a budeme mít trochu hranatější a přizvednutější hatchbacky a kombíky, ale lidé budou moc říkat, že mají eSÚvéčko 😁
Rosta Jež
@Petr Šulc Světlá výška těchto aut (suv&crossover) se dostává na hodnoty, které měly auta před 30 lety. Naopak běžné hatch/liftback/sedan/kombi jsou už tak nízké, že jsou v rozměru střední třídy (delší rozvor) schopné v extrému škrtnout břichem o zem. To se mi stalo se mi na sjezdu z hlavní do příkré vedlejší ulice. A těch vyšších kombi moc není a když už tak jsou dražší než SUV stejné třídy.
praptak
@Rosta Jež Ano, světlá výška aut byla dříve všeobecně větší.
praptak
@Petr Šulc Však toto není klasický kombík, je to vysoký crossover a nejde o světlou výšku. SUV to přece není. Pro někoho je SUV užitečné. Dnes často stojí SUV stejně jako klasické auto stejné třídy.
šofér
@praptak přesně, a Dacia není první, namátkou VW T-roc, Subaru Crosstek, Kia XCeed, Renault Arkana, nevím, proč to u Dacie budí odpor, jdou podobnou cestou jako ostatní automobilky, jen to dělají posvém.
traveldrive
@praptak Je to presne naopak. Dnes už klasické auto stojí toľko ako SUV rovnakej triedy.
Oto77
@Petr Šulc Přešel jsem s Avensisu do Tourana. Díky vyššímu posedu jsem získal pohodlnější nastupování a vystupování. Přirozenější posed, lepší výhled a hlavně manipulace s dětskými sedačkami a dětmi byla super. Ted jsem Touran vyměnil za Corollu a vím že příští auto budu vybírat s těch výších. Prostě je to pohodlnější a o tom to je, rozhodně nejde o image.
ericn
@Oto77 jj jak si jednou zvykneš na vyšší posaz, zpátky se ti moc nechce...
Jirka Rybar
Souhlasím s Vámi pane Šulc, že Dacia pochopila trend. Slyšel jsem už argument, že lidé si kupují SUV, protože nechtějí škrtat při parkování o obrubníky. Otázkou je cena. Pokud to bude o 20 % levnější než Octavia, bude to šlágr i v ČR.
Zumion
@Petr Šulc
Proč by měl být hloupý ten, kdo chce, aby se mu lépe a pohodlněji nastupovalo a vystupovalo? Hloupý je spíš ten, kdo jen kvůli konvencím bude zkuhrat od ohybání se.
Michal Exner
Je to takový nemastný - neslaný...
OndraHosek
@Michal Exner
je to hnusny a hlavne uz drahy...
šofér
@OndraHosek sice nevíte, kolik to bude stát, ale máte jasno, že? Typický Čecháček.
Bigster stojí 560tis, a je to kus auta. toto bude stát +- stejně.
Uživatel_5693534
@šofér A co si takhle přečíst článek, má začínat na 600 tisíc a to je jen o trochu míň, než Octavia, tak že na Dacii dost drahy.
Jiří Kalabza
@Uživatel_5693534
Jistě až na to, že ta Dacia dnes nabízí to, co prémie, už to není ten původní Logan, který byl levný, obdržel hnusné plasty a podobně, ale rozvor by stejný jako u Ovce... Rozhodující bude motorizace a výbava co dostanete v ceně. Za mne super počin, ale jsem zvědav na tu motorizaci.
Uživatel_5693534
@Jiří Kalabza Duster i Bigster má stále výhradně tvrdý plasty, dálkový světla jsou stale jen halogenový, ani nejvyšší výbava nenabízí ledkový. Ta auta vypadají proti konkurenci stále lacině.
Jiří Kalabza
@Uživatel_5693534
Ledková světla, a to někdo jako vážně chce? To, že to nemá dálkové v ledce je problém, za mne tedy rozhodně není, nehledě na to, že je u aut nemá ani koncern VW, snad jen v lepším modelu. A co se týče plastů tak to jste neseděl/nejel v tom původním Loganu, když o tom, co je v současné Dacii tohle napíšete. A nehledě na to co má být konkurence v určité cenové relaci a třídě...
Uživatel_5693534
@Jiří Kalabza Ano chce, je to zvěrstvo ty dvoubarevný světla a vypadá to strašně i ta fabia už má vyhradně ledky. Nevybavuju si jiný auto, který má ledkový tlumený a halogen dálkový. To že jsou ty plasty lepší než v původnim loganu, je povinnost, ale pořád je to podprůměr a začínám si myslet, že jste asi neseděl v ničem jinym, než je dacie. To třeba i citroen C4 který je levnější, má kvalitní měkčené plasty a lepší zpracování.
ericn
@Michal Exner Pořád je to totiž jen Dacia - nové budget auto...
Pepa_007
Jaký pohon byste zvolili?
Žádný z nabízených. Hezká by byla pohonná jednotka adekvátně k 1.5TSI. Takže 1.33TCe, 1.6TCe a vrcholem by mohl být 1.8TCe. Pochopitelně bez elektriky.
Jozef SK
Vyzerá to zaujímavo a určite rozviri Európsky trh . Škoda, že to neponúkajú s " čistou" 1,33 Turbo . Za mňa osobne paráda, že to nie je ďalšie SUV .
Pepa_007
@Jozef SK takové polo SUV. Kříženec. Jé, sama Dacia říká že je to crossover. Takže skoro SUV.
Uživatel_5693534
To je ale na Dacii drahý, když to začíná o 40 tisíc výš, než Bigster. Navíc koukám opět žlutá halogenová žárovka v dállových světlech, kdy už tohle zvěrstvo opustí, ještě že to jde aspoň vyměnit za ledkovou.
traveldrive
@Uživatel_5693534 Tvoje oči sú radšej za žlté svetlo ako za biele.
lamal
@traveldrive
v dialkovych je to sumak, ked streravacie svietia furt na studeno
salamoon
anketa mi nefunguje... kliknem moznost a neoznaci ju.

edit: heh, 2 moznosti mi odosolalo ake som chcel, 2 mi dovolilo kliknut len tie, co som nechcel 😁
OndraHosek
teda ten design je neco strasneho, samej plast se znackou recyklatu, to je neco sileneho
motory nebratelne..
a hlavne furt jezdite v dacii, jako spoustu lidi, kteri aktualně řeší zvedání cen nafty ,letaji do egypta na last minute a vztekaji se, ze jim zvedaji hypoteku pri refinancu.. to je asi nejhorsi potupa, kvuli ktere bych do toho nesel.. brrr
vecernicek2
Doma bych to nechtěl, ale designově je to hodně povedené.
Akorát je to spíš SUV než kombík.
Pepa_007
@vecernicek2 také tam vidím skoro SUV. Je to strašně vysoké. 4x4 pochopím, ale normální verze?
rohYpnol
@Pepa_007
Jenže 4x4 nebude. Tedy ne v pravém slova smyslu. Bude to klasický vedlejší efekt hybridu, vepředu spalovák, vzadu elektro.
ericn
@rohYpnol taky si myslím...
lamal
@ericn
4x4 najprv len staly pohon, po case uz je aj haldex 4x4, ale EV haldex uz neni 4x4 😁 ... logyka chytráků
rohYpnol
@lamal
Samozřejmě že v pravém slova smyslu není, protože funguje zcela jinak, nefuguje ve všech režimech, výkon a točivý moment je úplně jiný vepředu jak vzadu, v úplně jiných okamžicích atp.
lamal
@rohYpnol
Silnejsi pohon napr v Toyote AWD-i funguje este lepsie v niektorych situaciach, pretoze uz po malom natoceni volantu automaticky posiela vykon na zadok a nemusis ani tisnut plyn ani necaka na preklz, podobne su rozjazdy a kopce, vse prediktivne.

Pri ciastocnom zatazeni je teda pomer vykonu v zadu a v predu casto v rovnovahe, alebo viac v zadu ked je potrebne.
Ano 41koni a 85nm nie je 50 percent max vykonu celej sustavy, ale bezne Haldex v zakrute neposiela viac a ked to mas v aute co vazi 1500 kg ako napr C-HR tak ti to staci aj pri rozjazde.
Vyhoda toho EV v hybride Toyoty je aj to, ze energiu rekuperuje aj zadny EV motor, co ti zarucuje este viac energie v baterii a netahas to zbytocne.

Napr pohony vo swifte s odstredivou spojkou su daleko horsie a tiez si vysluzia 4x4 ?
Ringhofer
Pozn.: vůbec mi nevadí anketa ve prospěch importéra Renault; tento anketní pokus považuji za dobrou cestu k posílení vašeho rozpočtu. Rozhodně lepší, než články o ničem.
Pepa_007
@Ringhofer chybí tam plno variant odpovědí. Třeba: ani jeden motor z nabízených.
vencelín
Dacii nerikame nic. Titulku rikame ze je zas zcestny.
Neni to kombi ale SUV/Crossover!
3_diamanty
Vyzera to za mna skor ako nejaky crossover ... vyslovene kombik to fakt nie je... priznavam ze ja taketo auta ani ryba ani rak moc ( ktore to hraju na 4 strany ale vo vysledku nic z toho nezvladaju poriadne ) nemusim a ked uz tak z dacie za mna bud jogger alebo bigster miesto tohto... ale napriek tomu sa mi to auto ciste esteticky paci a predpokladam jeho uspech ... priznavam ale ze som sa fakt tesil na nejaky pekny a dostupny kombik od dacie ... a ono zase je z toho kua drat taketo nijake cudo ... celkovo ale dacii fandim... napr novy duster je za mna uplna topka a posadeny neskutocne ... lepsiu trefu dnes neda ani vw s toyotou ...
ptr078
Tak na pohlad to je taky kombik bez kufra ala c5 x.
Trtkal
Vypada to hezky. Ale o uspechu prodeju u nas rozhoduji fleet manageri...
rohYpnol
Kde pořád berete to, že míří přímo mezi kombíky??? Vždyť to s kombíkem nemá nic společného. Jde o klasický crossover.
del42sa
za mě dobrý, designově i cenově, snad jen výtka k chybějícímu dieselu, který by této Dacii slušel, ale s tím už asi těžko něco uděláme.
Ladislav Štěpanovský
Konecne nekdo zacne vyrabet neco normalniho bude to konkurent ne Skodovky ale K4
Bob Boban
Striker je krásný, ale nemá jednoduchý silný motor jako 1.5 tsi, mildhybrid i hybrid sebou nese problémy s baterii a její výměnu po cca 10. letech.... Bral bych teda Octavii, i když není tak líbivá jako Striker 😊 No a ještě bych počkal na crashtesty, kde Bigstet i Duster pohořeli...
Maxmilian_Von_Mondeo
Mě by zajímalo, proč nám ACZ tak vehementně vnucuje, že se jedná o kombík. Na cizojazyčných serverech píšou o Crossoveru, Dacia mluví o Crossoveru, vypadá to jako Crossover a protože jsme nepřešli na víru redaktorů ACZ, že je to kombík, tak je tu druhý článek ve kterém už úřadují skoro jak sekta.