Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 46/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 128 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Z vybraných silnic první třídy by se v budoucnu mohly stát rychlostní silnice. Nejvýraznějším dopadem této změny bude zvýšení maximální povolené rychlosti na těchto úsecích ze současných 90 km/h na 110 km/h. Návrh novely zákona, která s touto změnou počítá, schválila tento týden vláda.

Nyní návrh novely zákona o pozemních komunikacích zamíří do parlamentu, kde ho budou muset schválit poslanci. Upravený zákon by mohl začít platit v roce 2016.

Pokud máte na úřadě dlouhodobě odloženy registrační značky od vozidla, které chcete jednou ještě zprovoznit, doporučujeme rychle jednat. Od 1. ledna 2015 totiž vstoupí v platnost novela zákona O podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, která takto zapomenutá auta či motorky zruší navždy. Nikdy už je pak nepůjde legální cestou zase přihlásit!

Pohled do českých ceníků značky Mazda odhaluje nečekané překvapení. Japonská automobilka u nás začala prodávat model CX-9. K dispozici je však pouze omezený počet exemplářů tohoto SUV.

Řídit dvanáctiválcové Ferrari s motorem vepředu a pohonem zadních kol na limitu jistě nebude jednoduchá záležitost, zejména když se jedná o model F12berlinetta. Pro Kimiho Räikkönena to však očividně žádný problém není a s přehledem na tomto dechberoucím videu vodí vůz po testovací trati Fiorano v táhlých přetáčivých smycích. Na jeho kontrolu nad vozem je radost pohledět.

Automobilka Morgan byla založena již v roce 1910 a dodnes si tento malovýrobce aut zachovává punc dávné historie. Vozy Morgan nadále evokují meziválečné období, jejich výroba pak probíhá hezky po staru – z větší části ručně. Doba mezi zahájením montáže a převzetím vozu zákazníkem trvá čtyři týdny.

Nejnovější video od Petrolicious, v němž se nadšený majitel rozpovídal o svých zkušenostech s Lamborghini Urraco, odhaluje i odvrácenou stranu vlastnictví výjimečného vozu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)