Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 51/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenout ty, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, tedy oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Na některé z nich se nedá zapomenout kvůli jejich skvělé dynamice, vzhledu nebo převratným technologiím. Najdou se však auta, která moc krásy nepobrala. Proto se podíváme na několik ukázek, které dávají jasně najevo, že i ve světě aut může dojít k ledasčemu a ne vždy se to povede.

V polovině devatenáctého století Ignác Šustala za pomoci dvou tovaryšů zahájil výrobu kočárů a díky kvalitním výrobkům i svým obchodnickým schopnostem dokázal z malé živnosti vybudovat jeden z významných evropských podniků. V roce 1882 se navíc pouští do výroby železničních vagónů, s nimiž rovněž dosáhl úspěchu.

Jistě si vzpomínáte na Ladu Nivu. Nejen za dob bývalého režimu jezdilo u nás těchto vozů značné množství. Výroba Nivy byla zahájena v roce 1977 a pokračuje do dnešních dnů. A jelikož je základ vozu stále stejný a tedy poplatný sedmdesátým letům, je dnes už technicky beznadějně zastaralý. Přesto na něj mnozí stále nedají dopustit. Ono na robustní, jednoduché a snadno opravitelné technice není v zásadě co měnit. Zvláště, když konkurenční značky ze západu dnes takový vůz až na výjimky nenabízejí. Nivu tak stále ocení správci horských chat, státních lesů, či zaměstnanci velkých staveb.

Genesis se stal novou luxusní odnoží Hyundaie a hned první model G90 vypadá opravdu zajímavě. Doposud jsme jej však mohli vidět pouze na oficiálních snímcích, nyní ale přišlo video, které detailně ukazuje funkce interiéru i detaily exteriéru. A zdá se, že Korejci vyšli správným směrem, tento automobil vypadá konkurenceschopně!

Automobilka AvtoVAZ tento týden slavnostně zahájila sériovou výrobu svého nejnovějšího modelu, crossoveru Lada XRAY. O produkci auta se stará závod v Togliatti, jeho prodej na ruském trhu odstartuje 15. února 2016.

Dnešní rallye je plná efektivních průjezdů, řvoucích čtyřválců a dravých čtyřkolek, na některých místech světa to však může vypadat i trochu jinak. Když se řekne Ferrari, tak slovo rallye je až na osmistém místě, které vás napadne, nicméně je pravda, že značka koketovala i s tímto sportem, ostatně vyvíjela speciál pro Group B, ze kterého následně vzešel model 288 GTO.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)