Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dražba kalendáře Pirelli 2004 právě dnes

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Liv Tyler, Isabell Rossellini nebo Catherine Deneuve jsou hvězdami proslulého kalendáře firmy Pirelli na rok 2004. Přinášíme všechny snímky a informace o tom jak jej získat….

Kalendář Pirelli 2004, fotografovaný mezinárodně uznávaným fotografem Nickem Knightem, je plný zářivých barev a abstraktního designu. Knightovy fotografie jsou optickými sochami a jeho cit a téměř architektonický přístup k „řemeslu“ vytvořily naprosto dokonalý vztah mezi tradičním a digitálním fotografováním, jehož výsledkem je okouzlující představení dvanácti měsíců roku 2004.

„Kalendář Pirelli 2004 narušuje všechny zaběhnuté formy – zatímco tento kultovní produkt běžně zobrazoval ženskou sexualitu tak, jak byla chápána muži, tentokrát se obsah změnil. Usiloval jsem o to, aby byl kalendář jednoduše pohledem heterosexuálního muže na ženy“ říká Knight. Aby získal inspiraci, obrátil se Knight na ženy nejrůznějších profesí a hovořil s každou z nich. „Požádal jsem se je o jejich nápady,“ říká, „a pak jsem je demonstroval. Jejich reakce byly neuvěřitelně rozmanité, od velmi pasivních k velmi dominantním.“

Mezi osobnostmi, které jsou zachyceny jsou Bjork, Catherine Deneuve, Tracey Emin, Marianne Faithfull, Heidi Fleiss, Emma Forrest, Courtney Love, Stella McCartney, Catherine Millet, Aimee Mullins, Isabell Rossellini, Emmanuelle Seigneur, Liv Tyler a Elizabeth Wurtzel. Knightova přípravná technika „rozpouštění“ fotografií velmi vyhovuje obzvláště tomuto projektu: každý záběr má perfektně zaostřené místo a ostatní je spíše jen obtaženo. Ačkoli se každá fotografie vztahuje k nápadům jednotlivých žen, jejich jména nebudou odhalena. Modelky, které byly vybrány pro ztvárnění jejich představ, patří mezi nejznámější a nejkrásnější na světě.

„Chtěl jsem vytvořit Kalendář Pirelli, za který bych se mohl postavit,“ říká Knight. „A tady jej máte.“

Dražba kalendáře Pirelli 2004 se uskutečnila na stránkách serveru iDnes dnes 9. prosince od 9:00 do 16:00 hodin. Výtěžek z této dražby bude věnován na veřejnou sbírku Brněnský krokodýlek, která se snaží shromáždit 1.800 000,-Kč pro Masarykův onkologický ústav.

Kalendář, který je určený do dražby, je vlastnoručně podepsán Nickem Knightem a jeho číslo série je 00429.

Doplněno v 16.00:

Kalendář Pirelli byl dnes vydražen za 117.000 Kč.

Ondřej Láník
Diskuze (1)