Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati 1299 Panigale S Anniversario: Dárek k výročí značky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ducati v rámci oslav 90 let své existence představuje model 1299 Panigale S v limitované edici Anniversario s atraktivním designem a řadou úprav techniky i elektroniky.

Ducati 1299 Panigale S Anniversario, jejíž představení veřejnosti se odehrálo na mezinárodním srazu World Ducati Week 2016, pořádaném od 1. do 3. července na okruhu Marca Simoncelliho v Misanu, svým barevným provedením lehce odkazuje na závodní stroje své značky.

Výroční edice ovšem nehodlá omámit příznivce značky Ducati pouze novým rozvržením tradičních barev, ale sází především na změny provedené v oblasti elektroniky a podvozku.

Nejzásadnější novinkou modelu 1299 Panigale S Anniversario je dvojice asistenčních systému DTC (Ducati Traction Control) a DWC (Ducati Wheelie Control), spolupracujících s IMU (Inertial Measurement Unit) od společnosti Bosch, v přepracovaném provedení EVO.

Nejnovější úprava těchto systémů má podle oficiálních materiálů značky přinést především jejich přesnější a citlivější zásahy do řízení v případě prokluzujícího zadního, či zvedajícího se předního kola. Oba systémy nyní již nemají pouze ubírat plyn za pomoci odpojení zapalování, ale díky přímému řízení škrtící klapky mohou provádět jemné a velmi rychlé korekce.

Systém DTC EVO navíc při nastavení režimu 1 nabízí novou funkci řízeného smyku zadního kola, kdy dovolí jezdci ovládat plynem prokluz zadního kola a umožní mu s motocyklem driftovat.

Další změnou oproti výchozímu standardnímu modelu jsou frézované hliníkové brýle přední vidlice a vložka krku řízení, která umožňuje posunutí předního kola o 5 mm vpřed, čímž lze dosáhnout stejné geometrie jako u modelu Panigale R.

Standardem je zde lithium-iontová baterie spolu s kryty stupaček, zadním blatníkem a krytkou zadního tlumiče z karbonu. Všechny tyto novinky představují úsporu hmotnosti v podobě 2,5 kg.

K vylepšení jízdních vlastností přispívají kovaná kola Marchesini ve zlaté barvě, zatímco titanový závodní výfuk Akrapovič se postará o ještě výraznější zvukový projev dvouválce o objemu 1285 cm3 s výkonem 150,8 kW (205 k) při 10.500 min-1.

K sympatickým detailům limitované edice 500 exemplářů patří laserem gravírované označení modelu a pořadové číslo v rámci série na horních brýlích přední vidlice. Zájemci o tento stroj si musí připravit 28.995 euro (zhruba 790.000 Kč) a první z nich se mohou na dodání svého stroje těšit ve druhé polovině letošního července.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)