Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Důležitý krok k převzetí Opelu Skupinou PSA. Transakci schválila evropská komise

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Díky převzetí německé značky se PSA stane druhým největším automobilovým koncernem v Evropě za německým konkurentem Volkswagen.

Evropská komise schválila plánované převzetí německé automobilky Opel francouzským konkurentem PSA. Komise dospěla k závěru, že dohodnutá transakce nevyvolává žádné obavy ohledně narušení hospodářské soutěže na příslušných trzích. Opel je nyní součástí největší americké automobilky General Motors (GM).

Společnost PSA, která vyrábí automobily Peugeot a Citroën, se díky převzetí stane druhým největším automobilovým koncernem v Evropě za německým konkurentem Volkswagen.

Opel spojuje evropské aktivity americké GM pod značkami Opel a Vauxhall. GM se v březnu dohodla, že ztrátové evropské aktivity prodá firmě PSA za 2,2 miliardy eur (zhruba 57,4 miliardy Kč).

Opel v květnu uvedl, že prodej by mohl být dokončen 31. července, pokud transakci včas schválí antimonopolní úřady. PSA slíbila, že Opel se pod jejím vedením do roku 2020 vrátí k zisku. Evropské aktivity GM jsou ztrátové od roku 1999.

Sloučená skupina chce dosáhnout výroby přes pět milionů aut ročně, loňský úhrn činil asi 4,3 milionu.

PSA má výrobní aktivity rovněž v České republice, kde společně s japonskou firmou Toyota provozuje kolínskou automobilku TPCA. Tento podnik loni vyrobil přes 220.000 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
6. 7. 2017 21:22
Re: Když to porovnám s VW ...
Kľúčový je marketing. Ak bude dobrý marketing, predajú aj krabicu od topánok s kolieskami z kolobežky.
Avatar - WinDiesel
6. 7. 2017 20:50
Re: Když to porovnám s VW ...
Rozhodně mnohem méně než VW ve Francii, stačí přejet hranice do Francie, oproti 90/10 v Německu je to tak 30/70 ve Francii. Ale to s tím Opelem je chytrý tah jak dostat francouzskou techniku do Německa.
6. 7. 2017 20:17
Re: Když to porovnám s VW ...
Ale kdy toho dosahnou? V soucasne dobe maji zdvojenou nabidku, ktere jim vydrzi 10 let.
6. 7. 2017 16:56
Re: Moment
Ukaž mi vyspělou zemi, která nemá předpisy pro ochranu hospodářské soutěže a kde se velké firmy mohou spojovat, jak se jim zachce. EK se normálně zabývá velkými přeshraničními akvizicemi, což tohle určitě je, ale i u menších se na ni můžeš obrátit, abys nemusel jednat s úřady jednotlivých zemí.
Avatar - del42sa
6. 7. 2017 15:54
Re: Když to porovnám s VW ...
a k tomu číslu jsi dospěl jak ? ;-)