Podnikáte v automobilovém průmyslu? Využijte exkluzivní nabídky od eBAY!

Komerční prezentace
Diskuze (0)

Speciální program má podpořit především malé a střední české podniky z oblasti automobilového průmyslu. Prodej autodílů a příslušenství na eBay v Česku loni vzrostl o 65 %. EBay, jedno z největších virtuálních tržišť, oznámilo spuštění půlročního exkluzivního programu podpory pro malé a střední prodejce automobilových dílů a příslušenství v ČR.

Podnikatelé, kteří se na platformě poprvé zaregistrují a budou nabízet více než 150 položek, získají během příštího roku pomoc manažera osobního růstu, prémiové předplatné eBay Store na tři měsíce zdarma a služby automatického zadávání položek.

Současná podpora prodejců v kategorii „Díly a Příslušenství“ přitom není žádnou náhodou. Podle dat eBay jde o jednu z nejvíce rostoucích kategorií, kde se objem prodeje za poslední rok na rozvíjejících se trzích zvedl o téměř 30 %.

„Naši prodejci po celém světě nabízí kupujícím nejširší výběr nových i ojetých vozidel, dílů a příslušenství. Rádi bychom investovali do programu podpory nových prodejců a přidali produkty z Česka. Počet prodaných položek z kategorie karoserií vzrostl o více než 90 %, z kategorie opravárenských sad a dílů přes 50 % a z kategorie odpružení a řízení přes 20 %. S více než 142 miliony kupujících na více než 190 trzích chceme českým prodejcům pomoct dostat se na globální trh," řekl Alon Paster, ředitel obchodního rozvoje nově vznikajících světových trhů eBay.

Ty nejlepší zkušenosti

Jednou z českých společností, působících v automobilovém průmyslu a nabízející své produkty na eBay, je od roku 2013 i rodinný podnik Jakes Invest s.r.o, zaměřující se na opravy a renovace světlometů, včetně výroby a prodeje náhradních dílů pro zajištění jejich lepší svítivosti. Hlavním artiklem společnosti jsou kryty automobilových světlometů, přičemž až 80 % obratu tvoří zahraniční kupci.

„eBay je pro nás důležitý partner, který nám pomáhá dostat se za naše hranice a oslovit tak globální trh, na který bychom se po své ose těžko dostávali. Je to velmi oblíbená prodejní platforma po celém světě a pro obchodníky poskytuje skvělou příležitost na rozšíření své působnosti. My naše zákazníky díky eBay máme po celém světě, např. nám zákazníci posílají na opravu světla z Bruneje, Austrálie, Dubaje, Singapuru a z jiných exotických zemí,“ komentuje společnost Jakes Invest s.r.o.

Jako perličku na závěr společnost dodala, že zřejmě nejdražší prodaný díl přes eBay byly svítící ledvinky pro vůz značky BMW, které vyšly zhruba na 2.000 dolarů (cca 46.000 Kč). Společnost přitom dodává díly jak pro starší i novější modely BMW, tak pro vozy značek Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Škoda a mnoho dalších. Do budoucna by se pak nabídka měla rozrůst o více vozů amerických a asijských značek. Dík spolupráci s eBay se totiž společnost dostává na trhy, kde dříve nepůsobila.

Komerční prezentace
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly