Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický bydlík: Do VW ID. Buzz už si můžete pořídit kempingovou vestavbu

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Na Volkswagen ID. Buzz můžeme nahlížet jako na elektrickou alternativu Multivanu. I proto se jistě najdou zákazníci, kteří ho budou chtít využít jako kempovací auto.

Samotný Volkswagen ostatně chystá obytnou verzi ID. California, dorazit by však měla až po roce 2025. Řešením pro nedočkavé mohou být přestavby či kempingové vestavby od na automobilce nezávislých společností. Jednu z nich, možná zcela první, představuje německá společnost Ququq.

Ta se chlubí tou jednodušší možností, tedy kempingovou vestavbou, která z ID. Buzz neudělá plnohodnotné obytný automobil, ale učiní z něj "jen" kempovací vůz. Jde tedy o řešení, které můžete použít pouze tehdy, když je potřeba.

Vestavba, pojmenovaná BusBox-4, připomíná přepravní kufr a doplňuje ji rozkládací lůžko s matrací. V boxu se nacházejí tři moduly, jeden obsahuje plynový vařič, druhý dřez a dva 10litrové kanystry na vodu, prostřední zřejmě slouží jako úložný prostor. Součástí by měla být také pracovní plocha a místo na chladničku.

Video se připravuje ...

Lůžko má po rozložení na délku 195 centimetrů, široké je 125 cm. Funguje tak, že se konstrukce s matrací "přehodí" přes sklopená opěradla v kabině.

V případě, že vestavbu nevyužijete, ze zavazadlového prostoru ji jednoduše vyjmete a uložíte třeba v garáži. To samé samozřejmě platí o lůžku a matraci.

Kempingová vestavba BusBox-4 bude zákazníkům k dispozici v listopadu, německý výrobce už přijímá objednávky a cení si ji na 2.790 eur, což je v přepočtu asi 68.500 korun.

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Roland Von Wagen
13. 10. 2022 16:49
Rozumné řešení.
Nějaká lůžková úprava by se hodila do každého EV.
13. 10. 2022 12:44
Re: Design to má opravdu povedený...
Řekl bych, že i 1.5TSI 110kW by leckoho zvyklalo ;-)
12. 10. 2022 23:05
Design to má opravdu povedený...
...dejte do toho pořádné TDI a zákazníci se jen pohrnou! :-)
12. 10. 2022 16:33
Mhm
tak to vypadá, když otevřu myčku na nádobí :-)