Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Rolls-Royce (pro změnu) opět na pořadu dne

Michal Fokt
Diskuze (0)
Má vůbec Rolls-Royce jasnou představu o své budoucnosti? Zatím své postoje mění jako korouhvička na komíně.

Člověk má pocit, že spolu manažeři u Rolls-Royce buď vůbec nemluví, popřípadě že zapomínají, co ještě přednedávnem řekli. Nedávno se přetřásala problematika superluxusního SUV značky, na jehož adresu CEO automobilky Torsten Müller-Ötvös prohlásil několikrát něco ve smyslu "jen přes mou mrtvolu", popřípadě "ne pod mým vedením". Nevím, jestli se chystá z Rollsu odejít, nicméně teď to vypadá, že SUV se soškou Spirit of Ecstasy na přídi nakonec v blízké budoucnosti bude.

A stejné to bylo i s elektromobily. Rolls-Royce sice před třemi lety představil elektrického Phantoma 102EX, ale už o rok později přišla z úst milého Torstena zpráva, že o takové auto nemá klientela Rolls-Royce zájem a nic z toho tedy nebude.

Jenže ouha, po dalších dvou letech informuje šéf Bespoke Sales and Marketing Richard Collar magazín Auto Express, že "zákazníci milovali koncept 102EX" a že "elektrický pohon je pro Rolls velmi zajímavý pro jeho točivý moment a tichost". Současně ovšem přiznal, že má automobilka obavy z malého jízdního dosahu.

Nicméně akumulátory se teď dramaticky zlepšují a ačkoli se při 200km jízdním dosahu 100EX a 20hodinovému dobíjení nelze divit možnému rozpačitému postoji potenciálních zákazníků, se současnou technikou už by mohl být akční rádius možná i dvojnásobný a dobíjení poloviční.

Každopádně by si mělo vedení nejprestižnější značky světa asi dávat pozor na to, co říká, kdoví, jak to nakonec dopadne s diesely a plug-in hybridem...

Michal Fokt
Diskuze (0)