Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elibriea Equvallas: Ambiciózní supersport z Kataru (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Blízký východ se může pochlubit další novou značkou, jejímž cílem je výroba luxusních a výkonných automobilů vlastní konstrukce.

Supersportovní kupé Elibriea Equvallas společnosti Elibriea Automotive se ve světové premiéře představilo na autosalonu v Kataru pořádaném od 28. ledna do 1. února letošního roku.

Zakladatelem společnosti a designérem i konstruktérem kupé je sedmadvacetiletý Abdul Wahab Ziaullah, který studoval na univerzitě Texas A&M v Kataru a hodlá jako první vyvíjet a vyrábět sportovní vozy ve své zemi.

Prvním veřejnosti představeným výsledkem jeho snažení je Elibriea Equvallas, které má svým vzhledem odpovídat především vkusů zákazníkům na domácí půdě.

Karoserie svými předními partiemi může vyvolávat vzpomínky na ostré hrany konceptu Cadillac Cien z roku 2002, zatímco linie střechy někomu připomene Bugatti Veyron a dveře jsou svým způsobem otevíraní jasnou připomínkou dvanáctiválcových Lamborghini, zatímco zadní partie působí podobně odvážně jako u strojů Lykan Hypersport a Fenyr Supersport značky W Motors z Dubaje.

Základem vozu má být monokok z uhlíkových vláken, v němž je před zadní poháněnou nápravou uložen osmiválec původem od General Motors, který má disponovat výkonem okolo 597 kW (811 k) a spolupracovat s šestistupňovou sekvenční převodovkou.

Kupé s rozvorem náprav 2,55 m a rozchodem kol 2,14 m má být údajně i díky nízké hmotnosti schopno zvládnout akceleraci z 0 na 100 km/h za méně než 3,0 s.

Elibriea Automotive na svých oficiální webových stránkách uvádí, že od března letošního roku začne přijímat objednávky na Equvallas a první vozy mají k zákazníkům dorazit již v prosinci letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
31. 1. 2016 09:42
Re: uff
tak tak :yes:
Avatar - beibej
30. 1. 2016 23:53
To je HUMUS
Na poblití ! Stejně jako celej jejich svět i s pedofilním princem. (blijící smajlík)
Avatar - Dylan McKay
30. 1. 2016 20:17
Re: uff
Když mně se líbí všechno co je jiné. Za to může Avantime. ;-)
30. 1. 2016 19:51
Re: uff
tak Prius se me docela libi (az na ten nejnovejsi pocin), a ac Prius neni asi nejhezcim autem sveta, tak oproti tomuhle je to doslova modelka v TOP 10
Avatar - Dylan McKay
30. 1. 2016 17:39
Re: uff
Nám priusákům to přijde krásné... >:D ;-)