Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FCA vyšetřují americké úřady kvůli podvodu

Michal Fokt
Diskuze (16)
O koncern Fiat Chrysler ze zajímá FBI, SEC a americké ministerstvo spravedlnosti. Obviňují automobilku z podvodu, týkajícího se falšování prodejních výsledků.

O USA se říká, že je to země neomezených možností. Ale kdeže, je to Evropská unie. Můžete klidně obcházet emise a nikomu to nevadí a podvodům s prodejními čísly se říká vzletně reexporty. V Americe je (překvapivě?) obojí nelegální. O tom prvním se přesvědčil Volkswagen, o tom druhém možná bude moci něco vyprávět Fiat a jeho americká pobočka Chrysler.

O koncern FCA se totiž zajímají federální úřady a instituce FBI (Federal Bureau of Investigation), SEC (Securities and Exchange Commission) a DOJ (Department of Justice) kvůli podezření z falšování prodejních výsledků a to na popud prodejce z Chicaga, který FCA zažaloval kvůli tomu, že údajně platí prodejcům, aby vylepšovali své prodejní výsledky, což může mít vliv mimo jiné na akciové trhy a další související oblasti.

FCA v prosinci loňského roku mělo dosáhnout nejlepšího prodejního výsledku ve své historii, když prodalo údajně 217.527 vozů, toto číslo se však nyní zdá poněkud nedůvěryhodné. Automobilka pochopitelně všechna nařčení popírá a hájí se tím, že vykazuje své výsledky na základně počtu vozů, dodaných dealerům a nikoli automobilů, reálně prodaných koncovému zákazníkovi. Vyšetřování však teprve probíhá, není tedy na místě vynášet předčasné soudy.

Michal Fokt
Diskuze (16)
Avatar - Barrichello
20. 7. 2016 15:07
Re: Copak FCA
V červnu všechny osobáky Chrysler Group v USA meziroční pokles, tedy nejen slavné propadáky 200 a Dart, ale nově i Charger, Challenger, 300 a Viper.
Vskutku samé úspěchy >:D >:D
Avatar - Barrichello
20. 7. 2016 08:32
Re: FCA
>:D >:D
20. 7. 2016 01:23
Re: FCA
Blbě to píšeš Ferrari umí auta....
19. 7. 2016 20:22
Re: FCA
Tak ten spodní odstavec nemá chybu. Zasmál jsem se. Černoch na cracku a tančící Ital. Může to být i obráceně tančící černoch a Ital na cracku. Nejhorší je tančící Ital na cracku!!
19. 7. 2016 20:19
Re: Copak FCA
Yes. Taky mám rád přímé výstřiky. >:D