Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FCA zvažuje prodej značek Alfa Romeo a Maserati

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (76)
Fiat Chrysler Automobiles má pod svými křídly silné a prosperující značky, ale vedle nich i takové, které sice přitahují pozornost, ale obchodně se jim příliš nedaří. Ty nyní možná půjdou o dům dál.

Italsko-americký Fiat Chrysler Automobiles (FCA), resp. jeho vedení v současnosti údajně jedná se zájemci z Číny o partnerství nebo dokonce i možném prodeji celého koncernu. Ten je však pro většinu zájemců příliš velký a především jsou jeho součástí značky, jejichž obchodní výsledky nejsou právě nejlepší.

Podle agentury Bloomberg nyní vedení italsko-amerického koncernu údajně zvažuje prodej značek Alfa-Romeo a Maserati, představujících v současnosti ztrátové divize.

Tyto dvě značky mají sice představovat přímou konkurenci pro německé prémiové značky BMW, Audi a Mercedes-Benz, ale momentálně za nimi silně pokulhávají nabídkou modelů, prodejní a servisní sítí i svými obchodními výsledky. Záda jim ostatně zdatně ukazuje i britský Jaguar, jehož vozy ještě před pár lety působily dojmem, že jsou vzpomínkou na staré časy a nešlo jen o aplikaci retro designu.

Právě díky nijak uspokojivým obchodním výsledkům a nutnými investicemi do dalšího vývoje má vedení FCA zvažovat možný prodej značek Alfa Romeo a Maserati, jejichž hodnota se může pohybovat okolo sedmi miliard euro.

Vedle prodeje značek Alfa Romeo má vedení FCA dále zvažovat i prodeje dodavatele komponentů Magneti Marelli a několika dalších firem za zhruba pět miliard euro.

V případě, že k prodeji značek Alfa Romeo a Maserati za takovou částku dojde, pak ji FCA využije pro investice do dalšího rozvoje svých zbývajících značek a může být výrazně atraktivnějším partnerem pro jednání o spolupráci nebo případný prodej některé ze svých divizí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (76)
Avatar - Hammunasakra
27. 8. 2017 18:54
Re: Už je to tady!
To hraješ nebo fakt nechápeš jak extrémně poruchový Audi je? :-)

Motorama dokonce nejhorší z normálních značek :-|
Avatar - Hammunasakra
27. 8. 2017 10:30
Re: alfa ....
U nich bude skutečnej problém o dost dřív než ty dostaneš rozum = nebo ekonomický znalosti = určitě dřív než obojí ;-)

Tim pravěkem myslíš co? Když sem někdo hodí atomovku nebo až zase stát převezme KSČ? >:-[]
Avatar - Hammunasakra
27. 8. 2017 10:28
Re: alfa ....
Naštěstí na nich moc závislí nejsme = spíš obráceně :-)

Náš deficit s Čínou je v bilionech ;-)
Avatar - praděda7
26. 8. 2017 22:21
Re: alfa ....
V Evropě možná, ale v US ani omylem. Za to když v US padne jedna velká banka (2008), tak se zbytek světa i s Čínou possírrá další 3 roky.
Avatar - Blue Sun
26. 8. 2017 21:40
Re: alfa ....
Jenže až u nich bude skutečně problém, my budeme v pravěku.