Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Finsko: hromadná nehoda 200 vozů (video)

Aleš Jungmann
Diskuze (25)
Mínus 18 a nízká viditelnost zapříčinily hromadnou nehodu na finské dálnici z Helsinek do Lahti.

Drsné zimní počasí tropí neplechu i v zemi, kde jsou na něj připraveni. Dálnici číslo 4 z Helsinek do Lahti v pátek zablokovala největší hromadná nehoda v historii této severské země.

Přibližně 200 vozů uvízlo na dálnici při hromadné nehodě, naštěstí nejsou z místa incidentu hlášeny žádné ztráty na životech. I přes povinné zimní pneumatiky a intenzivnější zimní výcvik řidičů v autoškolách zapříčinila téměř nulová viditelnost hromadnou srážku vozidel a zablokování celé dálnice na dlouhé hodiny.

Video ukazuje příjezd kanadského páru s finským řidičem „do problému“ a postupné narůstání počtu nehod.

Nebyla to jediná hromadná nehoda, městský okruh Ring III byl v pátek taktéž zablokován nehodou, do které se připletlo 50 automobilů. Jak je vidět, autoservisy v hlavním městě Finska měly přes víkend hodně napilno.

Aleš Jungmann
Diskuze (25)
13. 2. 2012 09:50
Re: A je to
To ani ne, jenom by ses měl nad sebou zamyslet, moralizuješ a přitom bys měl začít u sebe.
Avatar - white label
12. 2. 2012 19:37
Re: A je to
Vidíš, tak to děláš dobře, zřejmě jsi zkušený dědek... ;-)
Avatar - white label
12. 2. 2012 19:34
Re: A je to
Copak, někdo ti šlápl na kuří oko, drzý chlapečku... >:-[]
12. 2. 2012 19:17
Re: A je to
Jednoznačně s Tebou souhlasím - stačí málo a je karambol. Nikdo nejsme neomylní a stát se to může každému z nás. Je ovšem dobré umět si přiznat, že člověk udělal chybu (a neto tady bagatelizovat jako někteří). Když se stanou nehody hromadné (jako na videu) je evidentní, že v dané době a lokalitě většina řidičů podcenila podmínky. A to svědčí o systematické chybě, tedy řidiči v těchto podmínkách jezdit neumějí, podceňují riziko výskytu stojící překážky (havarovaného auta, apod.).

Noční vidění nepochybně v těchto situacích může pomoci, protože skutečně vidí přes "mlhu" dál. Otázkou je, jak efektivně skloubit noční vidění s řízením vozu, protože těžko mohu jet podle malého displeje kdesi mezi budíky nebo koukat z auta ven, mít oči na stopkách a nepřehlédnout cosi lehce neurčitého na displeji. A tady se pak otvírá prostor pro různá nová řešení - promítání některých částí infra obrazu na čelní sklo apod.
12. 2. 2012 13:35
D1
Jel jsem min úterý po D1 na Prahu, levý pruh pod sněhem, pravý holý a úplně zmrzlý. Nejde mi pořád do hlavy, proč to srtivá většina řidíčů zjistila, až brzdili do kolony za bouračkou??? A dobře, ať si to 206 s neodhrnutým sklem razí po ledě, ale kura ať potom nemusím její problémy řešit já!

Češi jsou za volantem choleričtí magoři, jak tu někdo trefně poznamenal. A vyučování ostatních a dokazování si čehokoli je jen článek, malá ukázka.