Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Firma Uber bude v okolí Pittsburghu testovat samořízené auto

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Americká společnost Uber Technologies dnes představila své první vozidlo schopné jízdy bez řidiče. Prototyp hodlá testovat v okolí Pittsburghu na severovýchodě USA, uvedl provozovatel internetové aplikace pro alternativní taxislužbu.

Uber k testům využil hybridní sedan Ford Fusion, ke kterému připojil videokamery, radary, čidla a další snímače. Kromě testování schopnosti jízdy bez řidiče jej hodlá využít také ke shromažďování mapových údajů.

Vývoji takzvaných samořízených aut a příslušných technologií se věnují také další firmy, například americká společnost Google z holdingu Alphabet či výrobce elektromobilů Tesla Motors.

Současná regulace v USA plně autonomní vozy bez volantu, pedálů, brzd a řidiče nepovoluje. Google, automobilky Ford a Volvo a konkurenti na poli alternativních taxislužeb Uber a Lyft vytvořili na konci dubna koalici, která se bude u amerických federálních úřadů zasazovat o urychlení vstupu samořízených "autonomních" vozů na trh.

Uber, který sídlí v americkém San Francisku, má za sebou rychlou expanzi po celém světě. Od roku 2014 podniká také v Česku. V řadě světových měst ale narazil na protesty, zákazy a omezení. Tradiční taxislužby firmu obviňují z nekalé konkurence, protože Uber často obchází přísné regulační předpisy. Uber se označuje za službu, která zprostředkovává kontakt mezi řidiči a zákazníky, nikoli za taxislužbu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
20. 5. 2016 12:12
Re: Vždycky, když vidím snímky z testování autonomního auta
no, tam občas lidi zastaví a jdou pomoct, když vidí nehodu... ;-) Ale jakpak se zachová tohle? Objede a jede dál?
Avatar - Dylan McKay
20. 5. 2016 12:02
Je mi úplně jedno
na co auto jezdí, jestli na elektřinu, benzín, naftu nebo prdy, ale hlavně ať nejezdí samo! 8-s
20. 5. 2016 11:19
Re: Vždycky, když vidím snímky z testování autonomního auta
nebo obousměrných kruháčích ve Španělsku >:D >:D >:D
20. 5. 2016 11:13
Re: Vždycky, když vidím snímky z testování autonomního auta
Jsem zvědavej, co se stane, až to pustí do provozu třeba v Neapoli nebo Splitu - do křižovatky na červenou, z vedlejší na prasáka, parkování posouváním, na tříproudovce čtyři auta vedle sebe, to to autopilot radši zapíchne a místo Uberem půjdou zákazníci pěšo.
20. 5. 2016 11:12
Re: Vždycky, když vidím snímky z testování autonomního auta
Články čtou pouze srabi, my, praví muži, si vystačíme s trollingem na diskuzi.