Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Ranger Wildtrak: Vrcholná verze sportovního pick-upu

David Bureš
Diskuze (15)
Nový Ranger bude nabízen s třemi typy karoserie a pohonem předních, nebo všech kol.

Automobilka Ford představuje na ženevském autosalonu novou generaci pick-upu Ranger, jehož světová premiéra proběhla už na podzimním autosalonu v Sydney. Pick-up je součástí jednotné globální strategie Fordu a bude se prodávat na více než 180 trzích světa s výjimkou domácích Spojených států.

Ranger nabídne na výběr dva dieselové motory Duratorq. Základ představuje vznětový čtyřválec 2,2 Duratorq TDCi s výkonem 110 kW (150 k) a točivým momentem 375 Nm. Zájemce o vyšší výkon uspokojí pětiválec 3,2 Duratorq TDCi s výkonem 147 kW (200 k) a točivým momentem 470 Nm.

S novými motory budou spolupracovat i nové převodovky, šestistupňový manuál, nebo automat.

Díky 80litrové palivové nádrži Ford předpokládá, že nový Ranger bude patřit mezi pick-upy s nejdelším dojezdem.

Rozvor Rangeru stojícího na zcela nově navrženém šasi se prodloužil na 3220 mm. Rozchod kol se u verzí s pohonem všech čtyř kol rozšířil na 1560 mm a u provedení 4x2 dokonce na 1590 mm. Světlá výška vzrostla proti předchůdci z 207 mm na 232 mm, brodivost auta je 800 mm. Ford tvrdí, že nový Ranger utáhne přívěs až o hmotnosti 3.350 kg.

Vrcholnou verzí pick-upu bude Ranger Wildtrak. Ten nabídne modifikovaný vzhled s kontrastující chromovanou přední maskou. Chromovaná jsou zpětná zrcátka, dveřní kliky a boční mřížka. Podle Fordu tyto prvky zdůrazňují sportovní a agresivní vzhled tohoto pick-upu.

Interiér auta je proti předchůdci prostornější a praktičtější, což dokazuje 23 odkládacích prostorů. Ford zmiňuje prostorný chladicí prostor ve středové konzole, do které se vejde 6 plechovek pití, či přihrádku před spolujezdcem, ve které je možné uložit až 16palcový notebook. Sedadla kombinují kůži a tkaninu inspirovanou sportovním oblečením.

Ranger Wildtrak bude dodáván s 18palcovými koly z lehkých slitin, střešním nosičem a chromovanou obručí za kabinou.

Ve výbavě Rangeru Wildtrak nebude chybět přípojka k USB a iPodu, funkce Bluetooth audio streaming, či hlasové ovládání klimatizace, rádia a telefonu.

Bezpečnostní výbava nového Rangeru nabídne vedle ABS, ESP, EBD a TCS i další systémy. Trailer Sway Control má na starosti stabilitu soupravy při tažení přívěsu. Adaptive Load Control optimalizuje funkce ESP, ABS a trakční kontroly TCS při nerovnoměrném rozložení nákladu ve vozidle. K dispozici budou také zadní parkovací senzory a kamera sledující prostor za vozem při couvání.

Pick-up byl designován a vyvíjen v Rakousku, samotná výroba bude probíhat v Thajsku, Jižní Africe a Argentině. Prodej začne ve Velké Británii v listopadu.

Ford Ranger Wildtrak bude možné koupit na více než 180 trzích. Výjimku však tvoří USA, kde si Ranger příliš konkuroval s o něco větším modelem F-150. Právě díky podobné velikosti se Ford rozhodl v USA prodávat jen F-150.

David Bureš
Diskuze (15)
1. 3. 2011 19:04
Re: < Re: Re: Re: komicke
V USA je rozdiel medzi F-150 a rangerom ten ze vacsina F-150 je o dost luxusnejsia ako rangery.S rangerom sa tam zaobchadza omnoho tvrdsie ako s F-150.
1. 3. 2011 19:03
Re: < Re: Re: Re: komicke
Toyoty boli lepsie ,bohuzial toyota uz davno neni to co bolo.Ked pomyslim na stare LC LJ70 to boli auta co fakt prezili a prezivaju vela ale nove to uz neni ono.
1. 3. 2011 15:56
Re: toyota land cruiser HZJ 79
Ranger mezigeneracne narostl, to je ten problem. ;-)
1. 3. 2011 15:55
Re: komicke
Nekdo ma rad mensi i v US, uz jsi nekdy parkoval s F150? >:D
Avatar - dicky
1. 3. 2011 14:41
Re: komicke
az bude tak se bude prodavat jako stavajici ranger zadne zmeny tam moc velmi nebudou..
prostorove v interieru kabiny je ten novy ranger stale skrcek proti f 150 a to at na sirku nebo na delku...
a nevim jak presvedcit lidi kdyz maji za par dolaru klasicky full size proc by meli jit do tohoto maleho vozu na americka meritka...
to je jako kdyby zde v cechach kupujes octavie combi ale ze tobe staci fabia combi ?
Uz male.
A stejne je to ve statech
tak stejny priklad