Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Francouzská značka DS plánuje hybridní supersport s výkonem přes 600 koní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Francouzská značka DS chce svou nabídku v příští desetiletí rozšířit o řadu nových modelů. Největší pozornost z nich má přitahovat supersport s hybridním pohonným systémem.

Značka DS se od mateřského Citroënu oddělila v roce 2014 a plánuje poměrně rozsáhlou expanzi svých modelů, jimiž chce konkurovat především vozům německých prémiových značek.

Podle informací britského magazínu Evo se máme v příštím desetiletí dočkat nových SUV i velkého luxusního sedanu a rovněž supersportu s hybridním pohonem, jenž má být konkurencí například pro BMW i8.

DS má na vývoji tohoto supersportovního modelu údajně spolupracovat s francouzskou značkou Exagon Motors, stojící za vznikem sportovního elektromobilu Furtive-eGT a kanadskými společnostmi Investissement Quebec a Hydro-Québec.

Výsledkem společného vývoje se má stát sériový model s hybridním pohonným systémem o výkonu okolo 441 kW (600 k), jehož design může navazovat na linie konceptu DS E-Tense, jehož představení se odehrálo v loňském roce.

Tento supersport ovšem nemá dorazit dříve než zmíněná SUV. V jejich případě máme podle neoficiálních informací očekávat po letošní ženevské premiéře modelu DS 7 Crossback očekávat začátkem příštího roku příchod menšího DS 3 Crossback namířeného proti Audi Q2.

Dalšími očekávanými novinkami značky DS se mají následně stát velký luxusní sedan, který má být ovšem určen primárně pro čínský trh a není jisté jeho uvedení v Evropě. Následovat pak má středně velké SUV DS 5 Crossback a velké osmimístné SUV DS 8 Crossback.

Každý z těchto nových modelů má být nabízen i ve verzi s hybridním pohonným systémem a supersport, který se má stát výkladní skříní své značky bude nejspíš uveden až po nich.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
28. 3. 2017 16:53
Re: DS
Za šaška je mezi dospělými ten, kdo ani s dosaženým základním vzděláním neumí číst resp. vyčíst z vět jejich obsah. Nic o strachu se tam nepíše a na zbytek si moc rádi počkáme. DS7 prémii rovnou překročila a ukázala jen kraj možností. Na některý ten luxusní hybrid v garáži se moc těším.
28. 3. 2017 11:31
Re: divim se
Mě by se líbila i 308R, ale vypadá to, že to stavěli jen za účelem testování a ne produkce, což je škoda. 308 se pomalu překlápí do druhé poloviny životnosti, takže R asi v sériovce existovat nebude :-(
Avatar - del42sa
27. 3. 2017 15:59
DS
skoro samá SUV *facepalm*

"Supersport" co se má postavit BMW 8 a zároveň velký sedan, který se ale bojí postavit svým evropským konkurentům a bude jen v Číně ? to je tedy pěkná šaškárna >:D :yes:
27. 3. 2017 14:03
divim se
celkem se divim ze konkurenta pri i8 nemaj davno v nabidce, protoze novinarske reakce z projizdek s Peugeotem 308 R hybrid ukazali nejvice nadseni tech lidi co meli moznost se s tim svest, dany pohon mohli tedy pouzit pro nejaky maly sportovni autino, a verim ze i s cenou okolo 120-150 tisic eur by se to kupovalo v serii par tisic rocne celkem vpohode