Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Geely Emgrand GE: Čínský Rolls zase s novou tváří

Diskuze (2)
Geely Emgrand GE jsme před dvěma lety překřtili na „čínský Rolls“. Loni ale podstoupil radikální facelift a letos je čas na další změnu.

Původně byl Geely GE dosti nepovedenou kopií Rolls-Royce Phantom. Hranatá karoserie se loni dočkala kompletního přepracování, základní myšlenka – tedy uspořádání sedadel 2+1 ale zůstává.

Geely nabízí svůj nejluxusnější produkt pod prémiovou značkou Emgrand (všimněte si chybného označení na vystaveném vozidle). Letos pro něj naordinovala další změnu vzhledu, i když mnohem méně výraznou než před rokem.

Přední světla mají nyní výraznější čočky a zalomení horní hrany, u Geely jakoby šli pro inspiraci k Mercedesu. K novým světlům patří také nová kapota motoru. Vzadu zase místo čiré optiky spodního páru světel najdeme oranžová krycí skla.

5435 mm dlouhá limuzína má rozvor 315 cm. Poněkud úsměvně může působit zvolená motorizace. Pod kapotou takto velkého auta totiž nenajdeme osmi- nebo dvanáctiválec, ale zadní kola roztáčí 2,4litrový čtyřválec se 118 kW a 224 Nm. Na přední nápravě je dvojice elektromotorů, každý dává 27,5 kW a 179 Nm.

Diskuze (2)
22. 4. 2011 12:58
Trůn?
To je vážně mazec. Zajímalo by mě, zda je vzadu pořád onen "trůn" :-)
Avatar - gld
22. 4. 2011 12:07
Na strašenie detí dobré
Tak s tou prednou maskou to prehnali..byť o 50-60% menšia tak je to celkom pohľadné auto..ale takto 8-s