Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Katalánie, kvalifikace: Rossi má Pole Position

Roman Daněk
Diskuze (1)
Do nedělního závodu si v Katalánii vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Talmacsi, Pešek je pátý; 250 - Lorenzo, Abrahám je dvacátý; MotoGP - Rossi.

125 cm3

Kvalifikace - V páteční kvalifikaci si provizorní Pole Position vybojoval po skvělém výkonu náš Lukáš Pešek, když za sebou nechal celé startovní pole jezdců. V sobotu zapracovali na motocyklech mechanici týmu Bancaja Aspar a všichni tři jezdci této stáje se usadili na čele v pořadí: Talmacsi, Faubel, Gadea. Na čtvrté místo se probojoval mladíček Bradley Smith, který svými výkony dokazuje, že do elitní party závodníků rozhodně patří. Náš Lukáš Pešek se sice zlepšil o -0,186 s, ale konečný čas 1:50,933 stačil na první místo druhé řady.

Postavení na startu - 1. Talmacsi, 2. Faubel, 3. Gadea, 4. Smith, 5. Pešek, 6. de Rosa, 7. Koyama, 8. Pasini, 9. Corsi, 10. Iannone.

250 cm3

Kvalifikace - V první kvalifikaci se na čele neodehrála žádná změna, první čtyři místa zabrala známá jména: Lorenzo, Barbera, Dovizioso a Bautista. V sobotní kvalifikaci se první tři místa nezměnila, ale Jorge Lorenzo druhému Barberovi nadělil téměř celou sekundu. Karel Abrahám svůj čas v sobotu vylepšil o pul sekundy a do nedělního závodu odstartuje z 20. místa.

Postavení na startu - 1. Lorenzo, 2. Barbera, 3. Dovizioso, 4. Debon, 5. Luthi, 6. de Angelis, 7. Bautista, 8. Kallio, 9. Aoyama, 10. Simoncelli ... 20. Abrahám.

MotoGP

Kvalifikace - V prvním měřeném tréninku by na čele Pedrosa a Stoner a v druhém naopak Rossi a Hopkins. V sobotu dopoledne před kvalifikací se do čela probojoval Stoner. V samotné kvalifikaci si Pole Position vybojoval Valentino Rossi a z první řady dále odstartuje celkem překvapivě Randy de Puniet s motocyklem Kawasaki a Dani Pedrosa s Hondou. Současný vedoucí muž průběžného pořadí, Casey Stoner, je čtvrtý. Kvalifikace se vůbec nepovedla Capirossimu, který odstartuje až ze 17. místa.

Postavení na startu - 1. Rossi, 2. de Puniet, 3. Pedrosa, 4. Stoner, 5. Hopkins, 6. Edwards, 7. Hayden, 8. Elias, 9. Melandri, 10. Hofman.

Roman Daněk
Diskuze (1)
Avatar - da_b0mb
10. 6. 2007 11:45
:-(
Skoda...Lukas jel opet skvele...Skoda,ze Derbina moc nedava rovinky