Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Nizozemí: startovní rošt všech kubatur

Roman Daněk
Diskuze (2)
Do sobotního závodu si v Holandsku na okruhu v Assenu vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Pasini, Pešek je druhý; 250 - Lorenzo, Abrahám je dvacátý; MotoGP - Vermeulen.

125 cm3

Čtvrtek - Během prvního měřeného tréninku se na špici objevovala známá jména, ale bez Lukáše Peška. Český závodník měl opět problémy s motocyklem a dojel až na 19. místě. Trénink vyhrál Gadea, když o jednu setinu sekundy porazil Corteseho. V kvalifikaci se karty zamíchaly a provizorní Pole Position si vybojoval Mattia Pasini, druhý dojel k radosti všech českých fanoušků Lukáš Pešek a první řadu zakončoval Corsi a Gadea.

Pátek - V sobotní kvalifikaci pršelo a celkem logicky nikdo nedokázal porazil páteční čas Pasiniho. Lukáš Pešek se i na vodě neztratil a dojel šestý.

Postavení na startu - 1. Pasini, 2. Pešek, 3. Corsi. 4. Gadea, 5. Cortese, 6. Talmacsi, 7. Faubel, 8. de Rosa, 9. Bradl, 10. Ranseder.

250 cm3

Čtvrtek - První trénink byl v režii dvojice velkých rivalů ze Španělska, kdy byl lepší Lorenzo před Bautistem. Podobné složení měl i výsledek páteční kvalifikace, kdy se mezi dvojici Španělů namáčkl Dovizioso. Jediný, kdo se dokázal prosadit mezi jezdci z Evropy, byl Japonec H. Aoyama s motocyklem KTM na čtvrtém místě. Karel Abrahám dojel ve čtvrtek na 20. místě.

Pátek - Druhá kvalifikace byla v podobném duchu, jako malé stopětadvacítky = na mokré trati se nikdo nezlepšil, proto platily časy zajeté ve čtvrteční kvalifikaci.

Postavení na startu - 1. Lorenzo, 2. Dovizioso, 3. Bautista, 4. H. Aoyama, 5. Barbera, 6. Luthi, 7. de Angelis, 8. Simoncelli, 9. Simon, 10. Kallio, ... 20. Abrahám.

MotoGP

Čtvrtek - První měřený trénink v královské kubatuře vyhrál Casey Stoner na Ducati před Rossim a Haydenem. V druhém pátečním měření sil byl na špici opět Stoner, ale za jeho záda se vyšvihl Randy de Puniet na Kawasaki a dále byl Hayden a Rossi. Zajímavostí bylo, že v druhém tréninku mělo prvních třináct jezdců se vměstnalo do pouhé jedné sekundy.

Pátek - V sobotu ráno bylo ještě v Assenu sucho a Valentino všem ukázal, proč mu říkají "The Doctor". Druhý byl jeho největší rival, Casey Stoner a dále tři Američané: Hayden, Edwards a Hopkins. V kvalifikaci ale bylo všechno jinak, mokrá trať nejlépe sedla Chrisovi Vermeulenovi z týmu Rizla Suzuki. Druhé místo vybojoval Stoner a první řadu zakončuje Randy de Puniet. Kvalifikace se vůbec nevyvedla Rossimu, který bude startovat až z 11. místa.

Postavení na startu - 1. Vermeulen, 2. Stoner, 3. de Puniet, 4. Melandri, 5. Hopkins, 6. Edwards, 7. West, 8. Hofmann, 9. Pedrosa, 10. Capirossi.

Roman Daněk
Diskuze (2)