Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Velké Británie: startovní rošt všech kubatur

Roman Daněk
Diskuze (0)
Do nedělního závodu vybojovali v anglickém Donington Parku Pole Position jezdci: 125 - Pasini (21. - Pešek); 250 - de Angelis (24. - Abrahám); MotoGP - Edwards.

125 cm3

Pátek - V první kvalifikaci si výborně vedl Gabor Talmacsi, současný lídr průběžného hodnocení MS motocyklů. Na druhé příčce dojel Faubel a dále byli Di Meglio a Corsi. Náš Lukáš Pešek dojel devátý a vybojoval si tak provizorní start z prvního místa třetí řady.

Sobota - Ital Pasini vypálil všem rybník a v klíčové druhé kvalifikaci vybojoval Pole Position do nedělního závodu. Na druhé místo se zlepšeným výkonem v sobotním měření sil vyšvihl Simo Corsi, dále je Koyama a Talmacsi. Lukáš Pešek si neudržel deváté místo a propadl se až na 21. příčku. Doufejme, že se mu vydaří start a bude bojovat o příčky v první desítce.

Postavení na startu: 1. Pasini, 2. Corsi, 3. Koyama 4. Talmacsi, 5. Gadea, 6. Faubel, 7. P. Nieto, 8. Masbou, 9. Smith, 10. Olive ... 21. Pešek.

250 cm3

Pátek - Ve čtvrtlitrech vystrčil růžky Alex de Angelis a nechal za sebou známou trojici: Doviziosa, Bautisty a Lorenza. Karel Abrahám dojel na 22. místě.

Sobota - Pole Position si i v druhé kvalifikaci udržel Alex de Angelis a porazil suveréna této kubatury a obhájce titulu, Španěla Lorenza. Na třetím místě je Simon a první řadu uzavírá mladíček Alvaro Bautista. Náš Karel Abrahám sice byl v sobotní kvalifikaci rychlejší než den předtím, ale jeho čas v cíli nakonec stačil pouze na poslední 24. místo.

Postavení na startu: 1. de Angelis, 2. Lorenzo, 3. Simon, 4. Bautista, 5. Kallio, 6. Dovizioso, 7. Simoncelli, 8. Barbera, 9. Luthi, 10. Aoyama ... 24. Abrahám.

MotoGP

Pátek - V prvním měřeném tréninku se na špici objevil jako obvykle Stoner a trochu překvapivě Nicky Hayden, ale v druhém boji o nejlepší čas převzali otěže nad startovním polem oba jezdci stáje Repsol Honda Team, Pedrosa a Hayden. Že by se Honda konečně odrazila a začala bojovat o nejvyšší příčky?

Sobota - Honda potvrdila převahu i ve třetím měřeném tréninku, kdy si nejlépe vedl Hayden a Pedrosa byl třetí. Mezi tuto dvojici se vklínil John Hopkins, Stoner byl čtvrtý a Rossi až osmý.

V kvalifikaci bylo ale všechno jinak, Pole Position získal Colin Edwards a z druhého místa bude startovat jeho týmový kolega Valentino Rossi. První řadu zakončuje "malý-velký" bojovník, Španěl Dani Pedrosa. Další místo patří Haydenovi, pátý je Stoner a příčku zpět je Hopkins. Kvalifikace se nevydařila Capirossimu, který odstartuje až z 13. místa.

Postavení na startu: 1. Edwards, 2. Rossi, 3. Pedrosa, 4. Hayden, 5. Stoner, 6. Hopkins, 7. Checa, 8. de Puniet, 9. Melandri, 10. Elias.

Roman Daněk
Diskuze (0)