Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda e je první elektromobil, se kterým se při nabíjení nebudete nudit. Stačí tato maličkost

Stanislav Kolman
Diskuze (100)

Elektrická Honda e je jednou z hlavních hvězd frankfurtského autosalonu. Během bližšího seznamování se na výstavišti jsme odhalili i jednu věc, o kterém se zatím vůbec nemluvilo.

Před dvěma lety se na frankfurtském výstavišti představila Honda Urban EV, koncept malého elektromobilu do města, u kterého jen málokdo předpokládal, že by skutečně zamířil do sériové výroby. Jenže uběhly dva roky a dnes se na tom samém místě můžete seznámit s autem v produkční verzi. Jmenuje se Honda e a na evropských cestách se objeví už příští rok.

Podrobnější dojmy z frankfurtského výstaviště si můžete připomenout v našem dřívějším článku. Byli bychom ale neradi, kdyby zapadla jedna zajímavost. Při prozkoumávání auta se nás totiž ochotně ujal jeden z japonských vývojářů Hondy, který byl trochu zklamaný. Letěl prý až z Japonska, aby všem ukázal moderní vychytávky tohoto auta. Jenže nikoho nezajímají. Ale nás ano.

Začal odemknutím vozu, ke kterému nepotřebujete klíček, ale zvládnete jej prostřednictvím chytrého telefonu. Seznámil nás rovněž s prostředím multimediálního systému, který se skládá z pětice obrazovek po celé přístrojové desce. Dva krajní displeje v rozích slouží k promítání obrazu z virtuálních zrcátek, jeden displej nahrazuje klasické budíky a další dva uprostřed plní funkci klasického infotainmentu.

Systém běží na Androidu a podporuje Android Auto i Apple CarPlay – bezdrátově a (minimálně v začátcích) bez poplatků. Všechny výše vypsané funkce ostatně Honda nabízí coby součást standardní výbavy. U některých prvků je to minimálně zvláštní, za taková virtuální zrcátka či digitální přístrojový štít si jinde nechají dobře zaplatit.

Vývojář Hondy nám ale ukázal ještě jednu věc, o které jsme doposud nevěděli. A říká, že díky ní se při čekání u nabíječky už nikdy nebudete nudit. Když jsme se totiž zeptali, jestli je v autě možné na displeji spolujezdce přehrávat filmy, sympatický vývojář okamžitě sáhl do své brašny, vytáhl herní konzoli Nintendo Classic NES a začal „pařit“ retro hry. Honda e je vybavena konektorem pro HDMI kabel, takže snadno připojíte nejen nintendo, ale i playstation, xbox či notebook. Kvůli tomu autu nechybí ani standardní evropská zásuvka na 230 V.

Čekání na nabíječce si tedy můžete zkrátit nejen sledováním filmů, ale i hraním her. Z bezpečnostních důvodů je to ale možné pouze, když automobil stojí. Za jízdy má spolujezdec smůlu. Jen připomeňme, že zábavné hry umí i Tesla. Tady ale k ovládání namísto ovladače používáte skutečný volant, za což vám technika auta a pneumatiky určitě poděkují.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (100)
4. 12. 2019 17:19
Kecy
Miluju když "redaktoři" píšou něco o čem ví ho*no :D :D

Proč by mi pneumatiky při hraní v Tesle měly děkovat? Volant se při hraní od kol rozpojí...
18. 9. 2019 18:23
Re: honda
Ave, já ! :D :D :D
Avatar - Stewee
18. 9. 2019 09:23
Re: honda
Zaujímavé, nemáš japonca ale serie ťa to, čo tí japonci na svojich autách nerobia dobre. Ja už mám tretieho japonca a mňa to neserie vôbec, dokonca som s týmto riešením nadmieru spokojný (s umiestnením viečka nádrže na strane vodiča). Pri tankovaní nemusím obiehať auto dookokola, mám to hneď na mojej strane, kde vystúpim. To, že autá majú na ľavej či pravej strane viečka nádrže má praktický význam práve pri tankovaní benzínu pri stojane. Minimalizuje sa tak rad čakajúcich vozidiel pri tankovaní na stojanoch, jedni tankujú sprava, druhí zľava bez toho, aby tankovacie hadice ťahali ponad alebo poza auto na druhú (odvrátenú) stranu k viečku nádrže.
18. 9. 2019 08:35
Re: Všetko v základnej cene.
Jestli je to taková specialitka, tak to na netu nebude. To leda získat přímo ze Silonu. Moc se mi ale nezdá to C40. S talkem by to mělo být T20 nebo T15.
18. 9. 2019 08:26
Re: Všetko v základnej cene.
A že to říkáš zrovna ty čoveče. Jsem si nějak nevšimnul, že by si se někdy chytil za nos když tě přistihnu při omylu. Co ta energetická koncepce ČR a populistický nesmysl v podobě odstavování jaderek v Německu se kterým souhlasíš? Tvoje chování při upozornění na omyl je vůbec výstavní. Na člověka se oboříš prohlásíš o něm že nemá ani střední školu a nadáš mu do debilů a idiotů. :D :D A jak to je teda s tou školou já ji teda nemám a Jerry má jaký vzdělaní?