Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hudbou inspirované Jeepy pro Montreux Jazz Festival (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jeep ve spolupráci s Garage Italia Customs připravil pro letošní Montreux Jazz Festival trojici unikátních vozů, jejichž základem jsou sériové modely.

Montreux Jazz Festival, který je tradičně pořádán v prvních čtrnácti dnech července, v letošním roce slaví své 50. výročí a automobilka Jeep k této příležitosti ve spolupráci s Garage Italia Customs představila trojici svých modelů Cherokee, Renegade a Grand Cherokee, jejichž vzhled je inspirován hudbou.

Garage Italia Customs má na svém kontě řadu stylově upravených automobilů, z nichž lze připomenout Alfu Romeo 4C La Furiosa, BMW i8 Futurism Edition či Mazdu MX-5 Levanto a rovněž

Jeep Renegade Hell’s Revenge.

Prvním z trojice hudebních jeepů je Cherokee Jazz, jenž má povrchovou úpravou své karoserie připomínat klasickou akustickou kytaru. Černý lak předních partií přitom přechází v hnědou imitující dřevěné tělo kytary. Interiér se pak pyšní dvoubarevným čalouněním sedadel kůží Foglizzo, jejíž odstíny odkazují na barvy karoserie. Pod kapotou toto jeepu je turbodiesel 2.2 Multijet II o výkonu 147 kW ve spojení s devítistupňovou automatickou převodovkou.

Jeep Renegade Vinyl dává již svým jménem jasně najevo, čím byl inspirován. Tomu odpovídají linky na modré karoserii i na palubní desce, které mají připomínat vinylovou desku. V případě tohoto vozu došlo na použití motoru 2.0 Multijet II s výkonem 125 kW a devítistupňovou automatickou převodovku.

Posledním z trojice je Jeep Grand Cherokee Score, jehož zlatou karoserii zdobí notový zápis. Stejný motiv se pak opakuje i v interiéru s černobílým čalouněním, které doplňuje žluté prošívání a detaily z kovu. Pohonnou jednotkou tohoto automobilu je turbodiesel 3.0 Multijet II o výkonu 184 kW, spolupracující s devítistupňovou automatickou převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)