Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nošovický Hyundai i30 míří do Ženevy v omlazeném balení. Koukněte na první upoutávku

Stanislav Kolman
Diskuze (16)

Na ženevském stánku značky Hyundai bude letos hodně rušno. Vedle nové generace i20 se ukáže také facelift modelu i30. Zatím láká první ukázkou.

Kompaktní Hyundai i30 v omlazeném provedení se zatím představuje prostřednictvím oficiální ilustrace. Ta ukazuje vůz ve sportovně střiženém provedení N Line, jehož součástí je přepracovaný přední nárazník s výraznějšími otvory, jiná výplň masky či diodové světlomety nově sdružené v jeden celek.

Hyundai zatím neukázal změny na zádi, také tady ale očekáváme poupravenou světelnou techniku a nárazník. Nezapomnělo se ani na obutí, můžeme se těšit na nový vzhled kol z lehkých slitin, přičemž í-třicítka obouvá kola od šestnácti do osmnácti palců. Změn se dočká rovněž interiér, jenž nově nabídne sdružené digitální přístroje. Jejich středobodem se stane 10,25“ obrazovka multimediálního systému.

Facelift nic nezmění na paletě karosářských provedení. I nadále bude na výběr mezi hatchbackem, kombíkem a atraktivním fastbackem. Vyjma klasických variant a sportovně orientované výbavy N Line se samozřejmě dočkáme i pokračovatele úspěšného hot hatche i30 N (a verze i30 N Fastback). Tady se před nějakým časem spekulovalo o ještě peprnější variantě s pohonem všech kol, která by útočila na Golf R, z tohoto plánu ale nakonec prozatím sešlo.

Veškeré podrobnosti o omlazené i30 a zbrusu nové generaci modelu i20 se dozvíme na blížícím se autosalonu v Ženevě. Auto.cz míří na výstaviště v hojném počtu, takže se můžete těšit na tradiční každodenní servis. Jen připomínám, že tiskové dny začínají už v úterý 3. března!

Stanislav Kolman
Diskuze (16)

Doporučujeme

13. 2. 2020 15:44
Re: No,
Tak ve verzi N aspoň škodovce určitě. Už slyším startovat ereso...kadla kadla kadla
13. 2. 2020 12:13
No,
tak teď už určitě ujede všem :-O :D
Avatar - iudex
13. 2. 2020 10:10
Re: okrem ineho
Súhlas, aj mne sa to pozdáva, také priostrenie á la Leon, príp. trochu Focus, každopádne správny smer (s malým s). Ale ja som nemal problém ani z doterajším výzorom i30, skôr by to chcelo trošku zapracovať na interiéri, ten pôsobil trochu lacnejšie. A uvidíme, či sa niečo zmení z motorickej stránky, tomu ale moc nádejí nedávam, obávam sa, že nové predpisy a potreba homologácie každého prdnutia zabrzdila tie doterajšie aj keď niekedy symbolické zvyšovania výkonov.
13. 2. 2020 08:43
Re: i30
Ty jsi mi pacient, běž dál jezdit emhádéčkem
Avatar - Beefcake
12. 2. 2020 22:49
Re: Re: i30
Tak tomu ver, ze im to dobre robi. Mozno si pritom aj robia dobre.