Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai odstartoval výrobu i30 fastback, kolik kusů vyzyvatele Octavie vznikne ještě letos?

Stanislav Kolman
Diskuze (136)
V Nošovicích zahajují výrobu modelu i30 fastback, vznikat bude ve dvou motorových variantách. Třetina z letošní produkce zůstane v České republice.

Dnešním dnem startuje v nošovické továrně HMMC výroba modelu Hyundai i30 fastback, hlavního konkurenta Škody Octavia. Vznikat bude se dvěma motory – 1.0 T-GDI a 1.4 T-GDI. Do konce letošního roku se kalkuluje s produkcí 3.500 kusů.

Třetina z těchto aut zůstane v České republice, zbytek zamíří zejména na západ Evropy. Největší zájem je kromě tuzemska ve Velké Británii (550 letošních kusů), Německu (506) a Španělsku (455).

„Fastback nabízí nevšední sportovní prožitek a zároveň jde o praktické auto, které je ve své třídě naprosto jedinečné,“ slibuje Thomas Bürkle, šéfdesignér modelu, jenž pro Hyundai pracuje od roku 2005. Zároveň upozornil, že v příštím roce korejská značka představí i ostřejší provedení i30 fastback N, které bude taktéž vznikat v Nošovicích.

V letošním roce vyjelo z továrny více než čtvrt milionu automobilů, největší podíl zastupují modely Tucson (68 %), i30 (24 %) a ix20 (8 %). „Rodina i30 je nyní kompletní. Luxusní vůz se sportovním charakterem může díky prostornosti a nízké spotřebě posloužit i jako rodinný automobil,“ avizuje Jae Kyung Cho, viceprezident Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Netřeba připomínat, že po laciné reklamní masáži s „nejlepším českým liftbackem“, kterým byl podle zástupců značky tradiční hatchback, bude v Nošovicích vznikat právoplatný konkurent u nás hojně prodávané Škody Octavia. První kusy mohou zákazníci očekávat počátkem příštího roku, ceny jednotlivých provedení zatím zůstávají tajemstvím.

Naše frankfurtské seznámení s i30 fastback si můžete připomenout v přiloženém videu...

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (136)
22. 11. 2017 10:07
Ve skutečnosti hezké.
Včera jsem je viděl na návěsech, jak je vezli z Nošovic směrem do Polska. Mi se to auto líbí,škoda jen,že nedělají veselejší lakování.. Pokud ponechají 5 letou záruku, no limit km a přijatelnou cenu,bude jich jezdit hodně..si myslím..
Avatar - Beefcake
17. 11. 2017 15:08
Re: Vřískot díky znaku na kapotě....
Posledny Haldex nie je zly, ale este tomu nieco chyba.
Mozem povedat, ze pri priamom 1vs1 porovnani akceleracie z miesta do kopca na rovnakom velmi smyklavom povrchu Superbu 4x4 nepomohlo ani turbo ani vyrazne lepsie pneu (co ma teda prekvapilo) ani predpokladam mensia hmotnost.
Inak sledujte, s cim vsetkym v Subaru pri AWD pracovali uz 17 rokov dozadu: [odkaz] . Je to zaujimave citanie.
Nejaky naskok tam bude este dlho.
Avatar - white label
16. 11. 2017 23:27
Re: Vřískot díky znaku na kapotě....
Auto je rozhodně v principu spotřební věc, podobně jako třeba televize, pračka, mrazák..., že někdo své auto mezi ostatními spotřebními věcmi výrazně preferuje a má k němu nadstandardní vztah je věc druhá.
Ale ti, co nákup auta řeší podobně jako ty/já nákup mrazáku, jsou normální, nikoli ovce.
Mimochodem, kde bereš bohorovnou jistotu, že si kupují primárně záměrně stejná auta, jako většina ostatních? Nebude to spíš naopak tím, že oni tohle většinou vůbec (na rozdíl třeba od tebe/mě) neřeší, je jim tohle prostě jedno a tím pádem jim to logicky nevadí (také na rozdíl od tebe/mě). ;-)
P.S. Mimochodem, podívej se jak se chovají třeba zákazníci v Koreji, to pro tebe musí být naprosto nehorázné megaovce. >:-[]
Avatar - _Karel_
16. 11. 2017 21:38
Re: Vřískot díky znaku na kapotě....
Ano, nemalá část lidí kupuje auto podobně jako já ledničku. A tam je škodovka celkem jasnou volbou, není se čemu divit. Kde to tak nefunguje? Ve Francii? V Japonsku? Služebáky nemá cenu řešit už vůbec. Tam to dostaneš +- rozkazem.
A jaká byla pointa? Jsou lidi ovce, když si - bez zájmu o auta, koupí domácí značku, se servisem na každým rohu, s levnými díly, s malým poklesem ceny a snadným následným prodejem? Proč by si člověk bez zájmu o auta kupoval Subaru nebo Mazdu (řekněme že volby fajnšmekrů)? Mě to přijde jako vcelku logický chování.
Avatar - _Karel_
16. 11. 2017 21:32
Re: Vřískot díky znaku na kapotě....
Sorry, ale to je první rozumný příspěvek ! ;-)

Já přece nepíšu o tom, že si máš jít koupit oktávku. Jenom to, že ti kdo ji kupují, nejsou automaticky ovce.