Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai XG 3.5i V6 uveden na český trh

Miloslav Fišer
Diskuze (7)
1. dubna byl v České republice zahájen prodej sedanu vyšší střední třídy Hyundai XG 3.5i V6...

1. dubna byl v České republice zahájen prodej sedanu vyšší střední třídy Hyundai XG 3.5i V6. Tento vůz, který byl představen před necelým měsícem v Ženevě, vznikl dalším vývojem modelu XG představeného v roce 1999. Cílem poslední modernizace bylo vytvořit vůz, který by lépe vyhovoval vkusu evropských zákazníků a současně splňoval jejich požadavky na komfort a dynamiku. Základní cena vozu Hyundai XG 3.5i V6 pro český trh byla stanovena na částku 989.900 korun.

Nejvýznamnější změnou oproti dosavadnímu „iksgéčku“ je použití nového vidlicového šestiválce o zdvihovém objemu 3,5 litru se čtyřventilovým rozvodem. Výkon motoru je 145 kW při 5500 ot/min a dosahuje největšího točivého momentu 292 Nm při 3500 ot/min. Hyundai XG 3.5i V6 je vybaven pětistupňovou automatickou převodovkou s elektronickým řízením a možností sekvenční volby, s níž dosahuje maximální rychlosti 230 km/h a zrychlí z 0 na 100 km/h za 8,6 sekundy při kombinované spotřebě 12,0 litru benzinu na 100 km.

Dílčí změny se promítly také na vzhledu vozu, kdy například boční směrová světla jsou nově zabarvená stříbrně, přední mlhové světlomety mají čirá krycí skla a zcela pozměněn byl i přední nárazník. Změny se dotkly i zadní části, kde nalezneme přepracovaná koncová světla. Standardní součástí vozu jsou šestnáctipalcová kola z lehkých slitin, která jsou obutá pneumatikami Michelin o rozměru 205/60 R16. Nabídka barev zahrnuje celkem deset odstínů, z nichž osm je metalických.

Standardní součástí nového „iksgéčka“ je automatická klimatizace, vyhřívání předních sedadel, palubní počítač, dálkově ovládané centrální zamykání, automatické stěrače ovládané dešťovým senzorem a příčně i podélně elektricky nastavitelný volant. Dále uvnitř vozu lze nalézt elektricky nastavitelná sedadla řidiče i spolujezdce s pamětí (včetně vnějších zpětných zrcátek), tempomat, přípravu pro autorádio se šesti reproduktory a kožené doplňky. Výbavovou lahůdkou je pak standardně (!) dodávaný navigační systém Blaupunkt DX-R 52 s integrovaným rádiem, který je schopen komunikovat s českou digitální mapou. Součástí bezpečnostní výbavy je čtveřice airbagů (čelní a boční) a čidlo zatížení sedadla spolujezdce, které aktivuje airbagy na straně spolujezdce pouze v případě obsazení tohoto sedadla. Nechybí ani elektronické systémy podvozku jako je ABS s elektronickým rozdělovačem brzdné síly a protiprokluzový systém TCS.

Miloslav Fišer
Diskuze (7)