Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai uzavírá korejský závod na SUV, jeho pracovník měl pozitivní test na koronavirus

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Automobilka Hyundai řeší další problém způsobený novým koronavirem. Kvůli pozitivním testům jednoho pracovníka musela být zastavena výroba v jedné z továren.

Společnost Hyundai Motor musela v pátek uzavřít jeden ze svých korejských závodů ve městě Ulsan, ve kterém se vyrábí SUV modely Hyundai Palisade, Tucson, Santa Fe a crossover Genesis GV80. Důvodem je pozitivní test jednoho z pracovníků na nový typ koronaviru.

Společnost současně umístila kolegy, kteří přišli s infikovaným do blízkého kontaktu, do osobní karantény a zařídila jim testy na zjištění případné nákazy,“ uvádí podle AutoNews tisková zpráva automobilky. Kromě toho by měl být navíc celý závod kompletně dezinfikován. Datum obnovení výroby zpráva nezmiňuje.

Pro známou jihokorejskou automobilku se tak jedná již o několikátou komplikaci způsobenou epidemií nového koronaviru. Hyundai byl totiž prvním výrobcem automobilů mimo Čínu, který musel z kraje února přerušit výrobu v několika svých závodech. Na vině byl přitom nedostatek komponent, převážně kabelových svazků, které dodávají hlavně výrobci z Číny.

Automobilky se však jistě dotkne i zrušení ženevského autosalonu, kde měla odhalit novou generaci i20, modernizovanou i30 nebo koncept Prophecy. Zrušení autosalonu totiž vyjde všechny automobilky na nemalé částky.

Nejedná se však o jedinou jihokorejskou společnost, která se kvůli novému koronaviru dostává do problémů. Svůj korejský závod měl před několika dny uzavřít i známý výrobce elektroniky Samsung.  

Jižní Korea v současnosti hlásí nejvíce nakažených mimo Čínu. Jen během pátku mělo být ohlášeno 256 nových případů, čímž se měl počet nakažených zvýšit na cca 2.022, jak uvádí web AutoNews. Za epicentrum nákazy v Jižní Koreji je považováno město Daegu, které leží zhruba hodinu cesty od města Ulsan.

Hyundai v Ulsanu provozuje celkem pět závodů, jejichž roční produkce se pohybuje okolo 1,4 milionu automobilů. V přepočtu se jedná o 30 % světové produkce automobilky. V komplexu přitom pracuje okolo 34.000 pracovníků.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

29. 2. 2020 15:32
Re: Re: Už to jede
Jé..no já mám takovou radost..ty taky?😉
29. 2. 2020 13:07
Zavření továrny
Raději preventivně na 14 dnů, než za tři týdny na furt.
Avatar - Barrichello
29. 2. 2020 12:34
Už to jede
až zavřou fabriky Samsung, LG Chemicals atd tak začne teprve ta pravá sranda.
29. 2. 2020 10:39
zapařim
Mam chut zaparit nejakej resident evil, nebo mrknout na živý mrtvý. Akorat bych misto zombie dal vykuleny lidi mezi regalama v nakupaku. Vybinkat vemena a byl by klid 😁