Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I přes klesající prodeje nebude Volkswagen ve Spojených státech zlevňovat

Ondřej Chamilla
Diskuze (46)
Situace Volkswagenu ve Spojených státech amerických není nikterak růžová, snižováním cen svých vozů ji však německá automobilka řešit nebude.

Jen v dubnu tohoto roku klesly prodeje automobilů v USA o 2,7 procenta. Pokles za první čtyři měsíce roku 2015 pak činí 7,5 % na 109.248 vozidel. Samotný trh přitom v dubnu rostl o 4,6 %, za první čtyři měsíce roku dokonce o 5,4 procent. Podle Christiana Klingera, člena představenstva pro marketing a prodej Volkswagen Group, se ale pro letošní rok očekávají zhruba stejné prodeje v USA jako vloni, kdy se prodalo 367.000 automobilů.

Klinger rovněž dodal, že ceny vozů zůstanou na stejné úrovni, zlevňovat se ani v těchto těžkých časech nebude. Automobilka bude údajně raději riskovat ztrátu podílu na trhu, než aby snižovala ceny.

Ondřej Chamilla
Diskuze (46)
Avatar - wakantanka
6. 5. 2015 22:58
Re: chce to nove modely
tak minimálne v európe sa Jeep profiluje na prémiovejšiu časť koncernu FCA. VW už dávno loví v prémiových vodách, Touaregom zvlášť. Ale ako vravíš amíci všeobecne majú radi value for money a pri tom cenovom rozdiele sa už pozícii Touarega v USA ani nedivím.
6. 5. 2015 21:56
Re: chce to nove modely
Ani tuareg ani jeep niesu premiove auta, aj ked vybavou a technikou by sme ich tam mohli zaradit. Jeep sa drzi rozumnej cenovej politiky, zatial co tuareg uz cenou atakuje premiu a tam by som videl problem. A americania su alergicky na nieco, co neprinasa tzv. value for money.
Avatar - wakantanka
6. 5. 2015 20:25
Re: chce to nove modely
takže defacto málo image za veľa peňazí, tak? >:D potom sa už nečudujem >:D
Avatar - JDM
6. 5. 2015 12:16
Re: Klesá
chápu . jestli se hodí diesel do dodávek a pickupů je možná pravda , ale jen v případě zase ceny paliva , ano diesel má větší krouťák a pro převážení nákladů se ta síla hodí , ale když máš pickup s pěti-litrovým osmiválcem asi nebudeš řešit kroutící moment protože i ten benzín v této motorizaci má dost síly , navíc benzín za pár korun a jeho dostupnost , diesel v usa nenatankuješ na většině pump .
5. 5. 2015 20:17
Re: chce to nove modely
Tuareg je v porovnateľnej verzii drahší o zhruba 10 až 15 tisíc od Jeepa GC a tak v USA veľké šance nemá. Jeep ho válcuje jedna radosť.