Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IMS Long Beach 2006: výstava motocyklů v Kalifornii

Roman Daněk
Diskuze (0)
Na motoshow v Kalifornii se zákazníkům v USA ukázaly novinky z evropské výstavy v Miláně, americkou premiéru zde měla např. Ducati 1098 a MV Agusta F4CC.

Výstava má kompletní název Cycle World International Motorcycle Show a probíhá tento víkend na západním pobřeží Ameriky na známé Long Beach v Kalifornii. Spojené státy americké jsou velmi významným trhem pro každého výrobce motocyklů a proto zde nemohly chybět dvě největší perličky z listopadové výstavy EICMA 2006 v Miláně, jako je Ducati 1098 a MV Agusta F4CC.

Ducati 1098 má nejsilnější dvouválec na světě, disponuje výkonem 118 kW (160 k) v 9 750 ot/min a maximální točivý moment je 125 Nm při 8 000 otáčkách. Navíc bude mít modul DDA (Ducati Data Analyser), zjednodušenou verzi telemetrie ze závodních motocyklů. Pomocí USB se připojíte k řídící jednotce a do počítače si natáhnete data z posledních zhruba 3 hodin provozu. Více informací se dočtete v představení Ducati 1098.

MV Agusta F4CC byla vyrobena na přání generálního ředitele Claudia Castiglioniho. Jedná se o limitovanou edici supersportovního motocyklu s cenou někde kolem 100 tis. eur, ale pro stovku pečlivě vybraných zákazníků je připraven vyšperkovaný stroj: F4CC má více než 90 procent všech částí ručně seskládány; brzdová a spojková páčka, jejichž konec se v případě pádu ohne; motor má zvětšený objem na 1 078 cmm a spolu se speciálním titanovým výfukovým systémem disponuje výkonem 147 kW (rovných 200 k); nový rozvodový systém; menší alternátor a závodní brzdový systém Brembo Racing Monoblock. Více informací se dočtete v představení MV Agusty F4CC.

Roman Daněk
Diskuze (0)